Veilig mobiel betalen met iDEAL

Online aankopen afrekenen met uw smartphone of tablet

Onderweg nog snel op internet een verjaardagscadeau bestellen en afrekenen? U betaalt met mobiel iDEAL veilig uw online aankopen vanaf uw mobiele telefoon of tablet.

Veilig online bankieren

Omdat iDEAL gebaseerd is op de beveiligingstechnieken van Mijn ING (internetbankieren) is het net zo veilig en betrouwbaar. Betalen met iDEAL vanaf uw mobiele telefoon of tablet doet u op dezelfde manier als vanaf een computer.

Zo werkt mobiel betalen via iDEAL

  1. Kies bij betaalmogelijkheden voor iDEAL
  2. Selecteer ‘ING’
  3. Kies ‘ING Bankieren app’
  4. Log in met uw mobiele pincode
  5. Controleer uw betaalopdracht
  6. Selecteer uw Betaalrekening
  7. Bevestig uw betaling met uw mobiele pincode
  8. Kies ‘Bestelling afronden’

Open WiFi-netwerk: liever niet

Wij raden het af om een open WiFi-netwerk te gebruiken voor uw bankzaken. Bijvoorbeeld in een café of winkel. Het is namelijk goed mogelijk dat de draadloze internetverbinding daar onvoldoende is beveiligd.

Regelmatig uw besturingssysteem updaten

Wij adviseren u om het besturingssysteem van uw mobiel of tablet regelmatig te updaten. Zo maakt u optimaal gebruik van uw apparaat. Doe geen aanpassingen aan het besturingssysteem van uw telefoon of tablet (bijvoorbeeld door het te jailbreaken of te rooten). U bent dan minder goed beschermd tegen virussen en malware.

Alert bij nieuwe software

Om veilig gebruik te kunnen maken van iDEAL via uw mobiel of tablet, is het belangrijk om alert te zijn bij het downloaden van nieuwe software. Doe dit via officiële websites. In downloads van onbetrouwbare bronnen kunnen virussen en malware verborgen zitten.