Veilig betalen met iDEAL

Zo koopt u zorgeloos op internet

Muziek, kleding, een reis naar de zon. We kopen steeds meer via internet. Met iDEAL betaalt u online via Mijn ING (internetbankieren). Gemakkelijk en veilig.

Checklist beveiligde verbinding

U betaalt met iDEAL vanaf uw computer, tablet of mobiele telefoon. Controleert u eerst of de verbinding beveiligd is. Pas dan logt u in bij Mijn ING. U kijkt naar het:

  1. Webadres
  2. Slotje in uw browser

1. Webadres

U controleert eerst of het webadres begint met ‘https’. De ‘s’ staat voor ‘secure’ (veilig). Zo is het enige juiste webadres voor iDEAL via Mijn ING: https://ideal.ing.nl. Bij een beveiligde verbinding kleurt de adresbalk in sommige browsers (deels) groen.

2. Slotje in uw browser

U zoekt vervolgens het slotje in uw browser. Als u hier op klikt, vindt u de certificaatinformatie. U controleert of het certificaat is verleend aan ideal.ing.nl.

Uw online aankoop met iDEAL

U controleert of het bedrag in het iDEAL-scherm hetzelfde is als de webwinkel eerder heeft getoond. U bevestigt uw transactie met de TAN-code, die u per sms ontvangt (of via uw papieren TAN-lijst). Daarna rondt u iDEAL af volgens de getoonde stappen. Veel webwinkels vragen u in te loggen bij een bestelling. Vergeet daarom niet om ook hier uit te loggen als u klaar bent.

Nieuwe schermen iDEAL

De ING heeft het uiterlijk voor betalen met iDEAL aangepast. Dit geldt zowel voor betalen via uw computer als op uw mobiele telefoon. Hierdoor is iDEAL nog overzichtelijker en daardoor gemakkelijker en sneller te gebruiken.

Vragen over uw betaling met iDEAL

De ING schrijft het bedrag direct af van uw rekening en informeert de webwinkel dat de bestelling is betaald. U kunt de betaling dus meteen controleren in Mijn ING. Sommige webwinkels gebruiken een andere naam bij de afschrijving. Heeft u hierover vragen? Dan kunt u altijd contact opnemen met de webwinkel om dit te controleren.

Geen beveiligde verbinding

Twijfelt u aan de beveiliging van de verbinding? Log dan niet in.