Veilig betalen met uw creditcard

Zo doet u dat

Veilig betalen met uw creditcard

U heeft uw favoriete design stoel eindelijk gevonden. Of een voordelig vliegticket naar de zon. Dan is het prettig als u dit met creditcard kan betalen. Uiteraard wel zo veilig mogelijk.

Zo doet u dat in een winkel of restaurant

U bekijkt eerst de bon voordat u tekent: kloppen het bedrag en de muntsoort? U houdt goed in de gaten wat er met uw creditcard gebeurt. Na de transactie controleert u of u dezelfde kaart terugkrijgt. En vraagt u om een kopie van de bon voor uw eigen administratie. Zo heeft u altijd een bewijs als er teveel is afgeschreven.

Pincode als extra beveiliging

Steeds vaker is een handtekening niet meer nodig. U toetst dan alleen de pincode van uw creditcard in. Op die manier is betalen met creditcard nog veiliger.

Zo doet u dat via internet

U controleert altijd of u op een beveiligde website uw gegevens invult. U let daarbij op het webadres van de bestelpagina. Alleen als dat begint met ‘https’ is de website beveiligd. U vult pas uw gegevens in (creditcardnummer en vervaldatum) als u ook echt van plan bent om iets te kopen.

Extra beveiliging

Naast het creditcardnummer heeft elke kaart ook een CVC (Card Validation Code). Dat is een 3-cijferige veiligheidscode. U vindt de cijfers op de achterzijde van de creditcard rechts naast het handtekeningveld. Deze code geldt als een extra controle.

MasterCard SecureCode™

Om online betalingen bij aangesloten webwinkels nog veiliger te maken, kunt u als klant van de ING gebruikmaken van de MasterCard SecureCode™. Dat is een persoonlijke code die werkt als een wachtwoord. U bevestigt hiermee dat u de kaarthouder bent. De verkoper krijgt uw wachtwoord uiteraard niet te zien.

Aankoopverzekering

Elke creditcard van de ING heeft een aankoopverzekering. Er kan namelijk altijd wat gebeuren. Dan is het prettig om te weten dat vrijwel al uw aankopen 180 dagen gratis zijn verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Voor de Platinumcard is dit zelfs 365 dagen. Op die manier is online betalen met uw creditcard een veilige keuze.

Controleer uw bankafschriften

U wilt bij uw aankopen met creditcard niet voor verrassingen komen te staan. Dit doet u heel eenvoudig door één keer per maand (online) uw bankafschriften na te kijken. Zo blijft u goed op de hoogte van uw uitgaven.

Inzicht in uw Creditcard

Inzicht in uw Creditcard
Met de Mobiel Bankieren App heeft u nu altijd en overal inzicht in uw Creditcard. U ziet in één oogopslag hoeveel ruimte u nog heeft.

Meer informatie over veilig mobiel bankieren