Beveilig uw computer

Uw persoonlijke gegevens beschermt u zo

Beveilig uw computer

U wilt uw geldzaken zorgeloos kunnen regelen via internet. Daarvoor is het belangrijk dat u uw computer goed beveiligt. Hieronder 4 tips om uw computer te beschermen.

Tip 1: Gebruik een virusscanner, firewall en anti-spyware

Virussen en ongevraagde programma’s krijgen met een firewall, virusscanner en anti-spyware bijna geen kans op uw computer. Zorg er wel altijd voor dat deze software up-to-date is en constant aan staat. Regelmatig uw computer scannen op virussen en spyware is aan te raden.

Tip 2: Beveilig uw draadloze internetverbinding

Maakt u gebruik van een draadloos netwerk? Zorg dat u deze beveiligt. Zonder een beveiligde draadloze internetverbinding, logt u namelijk niet veilig in bij Mijn ING. Criminelen kunnen dan toegang krijgen tot de bestanden op uw computer. Weet u niet hoe u uw netwerk beveiligt? Uw internetprovider kan u verder helpen.

Tip 3: Gebruik de nieuwste versie van uw browser

Uw browser heeft een eigen beveiliging. Browsers worden vaak aangepast met meer en betere beveiligingstechnieken. Download daarom altijd de nieuwste versie. U controleert de versie eenvoudig op de website van de browser (denk aan: Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari).

Tip 4: Installeer geen illegale en onbekende software

Krijgt u via uw e-mail een onbekend softwareprogramma aangeboden? Dan is het verstandig om dit niet (direct) te downloaden. Twijfelt u? Controleer het programma dan eerst met behulp van uw virusscanner.