Veilig internetbankieren

Zonder zorgen zelf uw bankzaken doen

Een speciaal team van de ING houdt zich dagelijks bezig met de veiligheid van internetbankieren. Maar wat kunt u zelf doen om zo veilig mogelijk te bankieren? We helpen u graag op weg.

Windows XP niet meer veilig

Sinds 8 april 2014 ondersteunt Microsoft Windows XP niet meer. Windows XP krijgt dan geen beveiligingsupdates meer en wordt daarom een interessante prooi voor internetcriminelen.

Beveilig uw computer

U wilt uw geldzaken zorgeloos kunnen regelen via internet. Daarvoor is het belangrijk dat u uw computer goed beveiligt. Wij bieden u 4 tips om uw computer te beschermen.

Veilig bankieren met Mijn ING

U bankiert extra veilig met Mijn ING (internetbankieren), doordat u elke betalingsopdracht bevestigt met een TAN-code. Het is dus belangrijk om hier zorgvuldig mee om te gaan.

Veilige verbinding met Mijn ING

U bankiert op Mijn ING via een beveiligde verbinding. Dit gebeurt automatisch als u inlogt. Hierdoor kan niemand anders uw gegevens bekijken. U controleert daarom altijd eerst of de verbinding beveiligd is.

Veilig inloggen op Mijn ING

Om uw bankzaken in Mijn ING te regelen, logt u altijd in via ING.nl. U doet dit door zelf het webadres in te typen. Daarna logt u in op Mijn ING met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Veilig mobiel bankieren

Wilt u mobiel bankieren? Houd dan rekening met de beveiliging van uw smartphone. Die verschilt namelijk van uw computer.