In het nieuws: Creatieve oplossingen voor plastic afvalberg

17-04-2014 -

Gratis plastic tasjes gaan in de ban. Wie in de winkel of op de markt een draagzakje wil meenemen, moet ervoor gaan betalen. Nederlanders zijn creatief in het bedenken van oplossingen om de plastic afvalberg te verkleinen.

nieuws

In het nieuws: Nederlanders sporten steeds meer individueel

18-04-2014 -

De Nationale Sportweek roept Nederlanders op om van de bank te komen. We gaan meer sporten, maar het aantal lidmaatschappen van sportverenigingen blijft stabiel.

Lees het volledige bericht

pins

Plaatje van de week: Consumentenvertrouwen na drie jaar weer boven gemiddelde

18-04-2014 -

Het consumentenvertrouwen ligt weer boven het historisch gemiddelde. In maart steeg het vertrouwen naar -5. Daarmee zijn consumenten beter gestemd dan normaal, blijkt uit berekeningen van het ING Economisch Bureau.

Lees het volledige bericht

nieuws

Miljarden extra investeringen nodig in stroomnetwerk

17-04-2014 -

Er zijn snel miljarden aan extra investeringen nodig in het Nederlandse stroomnetwerk, vooral in het hoogspanningsnet. Dat is onder meer nodig om de Nederlandse energie-intensieve industrie concurrerend te houden, want door de sterke toename van zon- en windenergie in Duitsland is elektriciteit daar nu veel goedkoper dan in Nederland. Bovendien moeten netbeheerders steeds vaker ingrijpen om de juiste netspanning te garanderen nu de stroomopwekking veel meer dan voorheen afhankelijk is van weersinvloeden. Om de benodigde investeringen mogelijk te maken zonder de staatskas verder te belasten, zou de overheid het eigendomsmonopolie in netbedrijven moeten loslaten. Dit kan door private investeringen van bijvoorbeeld pensioenfondsen toe te staan, evenals kruisparticipaties tussen netwerkbeheerders. Dat concluderen economen van ING in een vandaag verschenen rapport.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Laatste foto's

Bekijk alle ING foto's op Flickr

Agenda

  • 24-04-2014
    Grip op je Vermogen
  • 01-05-2014
    Publicatie ING Starter van de Maand mei
  • 03-05-2014
    ING BeleggersBarometer april
Agenda

Relevante pagina's