Geld opnemen

Met de Betaalpas van de ING kunt u snel en eenvoudig geld opnemen in binnen- en buitenland.

Waar kunt u hoeveel geld opnemen?

  • Tot € 1.000* bij geldautomaten van de ING
  • Tot € 250 bij geldautomaten van andere banken in Nederland
  • Tot € 500 bij geldautomaten in het buitenland
  • Grote bedragen bij een ING-kantoor met een kasbalie
  • Muntgeld kopen bij een ING-kantoor

Geld opnemen met uw Betaalpas bij een geldautomaat

GeldautomaatMaximum bedragKosten
Van de ING in Nederland€ 1.000* per dagZonder extra kosten
Van andere banken in Nederland€ 250 per dag (maximaal een opname per dag)Zonder extra kosten
In het buitenland met een Maestro-logo€ 500 per dagBinnen eurolanden gratis, buiten eurolanden getarifeerd

* U kunt uw limiet zelf instellen

Geld opnemen: 2 manieren

ING-kantoor
Bij een  ING-kantoor kunt u zonder kosten maximaal € 10.000 per dag opnemen. Op de meeste ING-kantoren kan dit bij de Cash Recycle Automaat. Op sommige ING-kantoren is geen Cash Recycle Automaat. In dat geval kunt u bij de kasbalie geld opnemen. U heeft in beide gevallen altijd een Betaalpas en een pincode nodig. Als u meer dan € 1.000 wilt opnemen, moet u zich laten identificeren bij de balie van het ING-kantoor. Heeft u geen Betaalpas? Vraag dan hier een Betaalpas aan. U heeft deze dan binnen 5 werkdagen in huis.

>  Meer informatie
  
ING-servicepunt:
Op een ING-servicepunt kunt u bij de Cash Recycle Automaat tot € 10.000 opnemen. U heeft hiervoor altijd een Betaalpas nodig. Heeft u geen Betaalpas? Vraag hier uw Betaalpas aan dan heeft u deze binnen 5 werkdagen in huis. Voor bedragen hoger dan € 1.000 moet u zich identificeren aan de balie van het ING-servicepunt.

Bestellen coupures en specifieke biljetten
Wilt u biljetten hebben van € 5, € 200 en € 500? Dan moet u deze 3 werkdagen van te voren te bestellen. Wilt u er zeker van zijn dat overige coupures aanwezig zijn? Dan kunt u deze ook het beste geld bestellen. Bestellen kan bij de balie van een ING-kantoor met een kasbalie of telefonisch via 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt dan 3 werkdagen nadat u besteld heeft, uw geld afhalen bij het ING kantoor met een kasbalie.

Muntgeld kopen bij een ING-kantoor

In het ING-kantoor met een kasbalie kunt u tegen contante betaling muntgeld kopen. Muntgeld wordt verstrekt in standaardverpakkingen: rollen, muntzakjes en foliezakken tot een maximum van 50 rollen/muntzakjes. Indien u een grote hoeveelheid muntgeld nodig heeft (tot een maximum van 300 rollen/muntzakjes), dient u dit 3 werkdagen van tevoren te bestellen. Bestellen kan bij de balie van een ING-kantoor of telefonisch via 020 22 888 88. Bij een toevallige grote vraag naar muntgeld op dezelfde dag kan het voorkomen dat het maximum van 50 rollen/muntzakjes niet voorradig is. Op een ING-servicepunt kunt u geen muntgeld kopen.

Belangrijk om te weten

Aan het opnemen van geld, kunnen kosten verbonden zijn.