Nu nog sneller geld overschrijven

Naar rekeningen bij andere banken

Als u een overschrijving doet naar een andere Betaalrekening van de ING, wordt deze direct verwerkt. Daarnaast is ook het uiterste tijdstip voor overschrijvingen naar andere banken verlengd naar 15.30 uur.

Overschrijvingen naar een andere Betaalrekening van de ING

Wanneer u op werkdagen voor 22.00 uur een overschrijving doet via Mijn ING (internetbankieren) of via de Saldolijn naar een andere Betaalrekening van de ING, wordt deze onmiddellijk verwerkt. De ontvangende partij kan meteen zien dat het geld is bijgeschreven en het geld is direct opneembaar.

Betalingen na 22.00 uur of in het weekend

Voor overschrijvingen naar een andere Betaalrekening van de ING die u na 22.00 uur of in het weekend doet, geldt ook dat de overschrijving onmiddellijk zichtbaar is in Mijn ING. Het overgemaakte bedrag kan eveneens meteen worden opgenomen. De eerstvolgende werkdag geldt dan als de officiƫle boekdatum.

Overschrijving naar een Betaalrekening van de ING*

Tijdstip betalingZichtbaar en beschikbaar op Betaalrekening van de INGBoekdatum
Voor 22.00 uurDirectDezelfde werkdag
Na 22.00 uur en in het weekendDirectDe eerstvolgende werkdag


Overschrijvingen naar een andere bank in Nederland

Ook overschrijvingen van een Betaalrekening van de ING naar betaalrekeningen bij andere banken in Nederland worden heel snel verwerkt. Wanneer u voor 15.30 uur een betaling doet, wordt het geld nog dezelfde dag overgeschreven naar de ontvangende partij. Een betaling na 15.30 uur wordt de eerstvolgende werkdag overgeschreven.**

Overschrijving naar een andere bank**

Tijdstip betalingOp te nemen van de bankrekening
bij een andere bank
Voor 15:30Dezelfde dag
Na 15:30 en in het weekendDe eerstvolgende werkdag


Meer informatie

Meer informatie over overschrijvingen en uiterste tijdstippen, overschrijvingen naar betaalrekeningen in het buitenland en spoedbetalingen vindt u hier. Meer informatie over de boekdatum vindt u hier.

  • * Voor de doorlooptijd van betalingen via Mijn ING met beveiligingscalculator gelden andere doorlooptijden. Deze kunt u na het inloggen vinden.
  •  
  • ** Het schema geeft een indicatie van de snelheid waarmee overschrijvingen worden verwerkt. Dit is ook afhankelijk van hoe snel de ontvangende bank de overschrijving verwerkt.

Heeft u vragen?

Contact

Deel deze pagina