Betaalpas

Veilig en wereldwijd betaalgemak

Met de Betaalpas van de ING betaalt u snel en veilig. U neemt er ook eenvoudig geld mee op. Zowel in Nederland als in het buitenland. Wilt u uw pas nog persoonlijker maken? Zet dan uw foto op Mijn Betaalpas.

Wat is de Betaalpas?

 • Makkelijk en veilig betalen dankzij een persoonlijke pincode
 • Betalen en geld opnemen (standaard in Europa, in te stellen op wereldwijd gebruik)
 • Kosten extra Betaalpas: € 2,87 per kwartaal
 • Met een eigen foto wordt de Betaalpas een Mijn Betaalpas

Pasgebruik in het buitenland

Helaas komt het steeds vaker voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. Daarom kunnen de meeste passen standaard alleen in Europa gebruikt worden. U kunt dan in heel Europa met uw pas betalen en geld opnemen en verkleint de kans op misbruik buiten deze landen. U kunt dit eenvoudig (tijdelijk) instellen op wereldwijd gebruik, bijvoorbeeld als u buiten Europa op reis gaat.

Tarieven en limieten

Alles wat u wilt weten over betalen en geld opnemen met de Betaalpas vindt u in dit overzicht.

Kies zelf uw daglimiet: standaard of juist persoonlijk

Grote aankoop? Bijvoorbeeld een keuken? Handig: u kunt het óók afrekenen met uw Betaalpas. In de winkel of aan de deur? Geen probleem. Wijzig de daglimiet en u kunt er direct gebruik van maken.

Retourpinnen met uw Betaalpas

U kunt met uw ING Betaalpas ook Retourpinnen. Retourpinnen is een terugbetaling van een winkelier aan zijn klant. Het is als het omgekeerde van een betaling met de Betaalpas. U brengt een artikel terug naar de winkel, waarvoor u geld terug krijgt. U stopt uw Betaalpas in een betaalautomaat en de winkelier boekt het bedrag terug op uw Betaalrekening. Het bedrag staat de volgende werkdag weer op uw Betaalrekening. Retourpinnen kan met iedere ING Betaalpas (particulier en zakelijk). U kunt alleen Retourpinnen als de oorspronkelijke aankoop ook met een Betaalpas betaald is.

Contactloos betalen met uw Betaalpas

Vanaf 15 april kunt u contactloos betalen met een daarvoor geschikte Betaalpas. U herkent de ‘contactloze’ Betaalpas aan het contactloze logo op de achterkant van de Betaalpas. U betaalt met deze pas heel eenvoudig door de telefoon/pas tegen de betaalautomaat te houden.

Veilig omgaan met de Betaalpas

 • Houd uw pincode geheim. Let erop dat tijdens het intoetsen van uw pincode niemand meekijkt.
 • Geef uw pincode niet door aan anderen.
 • Medewerkers van de ING of politie vragen nooit om uw pincode: niet per brief, mail of telefonisch. Geef deze daarom nooit af.
 • Schrijf uw pincode niet op. Als u de pincode niet kunt onthouden, dan mag u de pincode versleuteld noteren zodat anderen uw pincode niet kunnen achterhalen. De ING raadt u in het kader van veiligheid aan uw pincode uit het hoofd te leren.
 • Bewaar uw Betaalpas zorgvuldig.
 • Bent u uw pincode vergeten? U kunt uw huidige pincode opnieuw aanvragen. U ontvangt binnen 4 werkdagen een afhaalbericht waarmee u uw pincode kunt afhalen op het ING- kantoor of een ING-servicepunt.
 • Bel bij verlies of diefstal direct: +31 (0)58 212 6000
Tip: sla dit telefoonnummer op in uw mobiele telefoon, zodat u het altijd bij de hand heeft.

Betalen in het buitenland met uw Betaalpas

 • Met de chip
  In het buitenland betaalt u op steeds meer plekken met de chip in plaats van magneetstrip. Hoe weet u of een betaalautomaat geschikt is voor deze manier van betalen met chip? Dat wordt aangegeven op de betaalautomaat wanneer u de Betaalpas gebruikt. Daar waar het kan, betaalt u op de nieuwe manier met chip. Anders betaalt u gewoon op de gebruikelijke manier met de magneetstrip.
 • Met een handtekening
  In sommige landen betaalt u met uw Betaalpas zonder pincode. U zet dan uw handtekening op de transactiebon. Vanzelfsprekend wordt bij iedere transactie gecontroleerd of het saldo van uw rekening voldoende is en of uw pas niet is geblokkeerd. Bewaar de transactiebon totdat het bedrag van uw rekening is afgeschreven.
 • In het buitenland kunt u betalen en geld opnemen bij locaties die voorzien zijn van het Maestro-logo. Mocht het een keer niet lukken om geld op te nemen bij een geldautomaat in het buitenland, probeert u het dan nog een keer bij een geldautomaat van een andere bank. Wij adviseren u om als u naar het buitenland gaat altijd meerdere betaalmiddelen mee te nemen, zoals bijvoorbeeld een creditcard. Neem ook het telefoonnummer van de Alarmlijn mee:
  +31 (0)58 212 6000.
 • Beperkingen in het buitenland
  U kunt met uw Betaalpas van de ING wereldwijd geld opnemen bij alle geldautomaten met het Maestro-logo. In bepaalde landen buiten Europa hebben banken tijdelijke maatregelen genomen om fraude te voorkomen. Hierdoor kan uw geldopname bij sommige banken en geldautomaten geweigerd worden. Dit geldt niet alleen voor pashouders van de ING, maar ook voor die van andere Europese en Nederlandse banken. De ING heeft helaas geen invloed op de acceptatie van de Maestro-betaalpas bij buitenlandse banken.

  De beperkingen gelden bij bepaalde banken in Indonesië, Maleisië, Japan, VS, Peru, Ecuador, Bolivia en Costa Rica. Ook als u naar andere landen buiten Europa op reis gaat, adviseren wij u een alternatief betaalmiddel mee te nemen naast uw Betaalpas. Zoals een creditcard. Betalen met een MasterCard-creditcard kent geen beperkingen, met uitzondering van de Seven Bank (Japan) en de Bank Central Asia (Indonesië). U kunt ook gebruikmaken van de ATM-locator van MasterCard of in noodgevallen van Emergency Cash.

Zo werkt de Chipknip

Stap 1 Opladen

Plaats uw Betaalpas in het Chipknip Oplaadpunt en volg de instructies. U kunt per dag € 250 opladen op uw Chipknip. Het maximale tegoed op de chipknip is € 500

Stap 2 Betalen

Plaats uw Betaalpas in de betaalautomaat met Chipknip-logo. Kies 'ja' zodra het juiste bedrag in beeld verschijnt

Stap 3 Afwaarderen

Steek uw Betaalpas in het Chipknip Oplaadpunt, wacht even en kies optie 1: terugstorten’. Het volledige saldo wordt binnen 2 werkdagen automatisch bijgeschreven op uw Betaalrekening

Stap 4 Saldo checken

Bij de betaalautomaat in winkels en bij alle Chipknip Oplaadpunten vraagt u uw saldo op door het vraagteken in te toetsen

Goed om te weten

Per 31 december 2014 kunt u niet meer betalen met uw Chipknip.

Wijzig de limiet van uw Betaalpas

Wijzig de limiet van uw Betaalpas
Gaat u binnenkort een grote aankoop doen, en wilt u niet met contant geld over straat? Wijzig dan de daglimiet van uw Betaalpas

Zo werkt het