Geld lenen kost geld

Krediethypotheek

Krediethypotheek

Met de Krediethypotheek gebruikt u de overwaarde van uw huis om nieuwe investeringen te doen. Voor bijvoorbeeld een nieuwe keuken, badkamer of de aanschaf van een auto.

Wat is de Krediethypotheek?

 • Gebaseerd op variabele rente*
 • Aflossen niet verplicht maar mag boetevrij
 • Afgeloste bedragen zijn heropneembaar binnen gestelde limiet, met een minimum van € 500

Wat zijn de voordelen?

 • Alleen rente betalen over het opgenomen deel
 • Geld opnemen en storten met één telefoontje
 • Kosteloos opnemen en aflossen
 • Online geld opnemen: Opnemen uit Krediethypotheek

Zo werkt de Krediethypotheek

De Krediethypotheek biedt u veel vrijheid om flexibel met uw hypotheekbedrag om te gaan. Het maandbedrag dat u betaalt, bestaat uitsluitend uit de rente over het opgenomen deel van de hypotheek. Opname van het hypotheekbedrag kan zowel ineens als in delen.

Wanneer is de hypotheekrente aftrekbaar?

Neemt u in 2013 een bedrag op van uw Krediethypotheek, dan valt deze opname in box 3. Dit betekent dat u de rente over het opgenomen bedrag niet mag aftrekken in box 1. Uitzondering: in bepaalde situaties valt een opname wel in box 1. In dat geval mag u de rente over het opgenomen bedrag uit uw Krediethypotheek wel in box 1 aftrekken, als u aan alle drie onderstaande voorwaarden voldoet:

 • u gebruikt de opname voor de aankoop, het onderhoud of de verbetering van uw eigen woning;
 • én de opname komt voort uit een onherroepelijke schriftelijke overeenkomst die u in 2012 bent aangegaan voor aankoop, onderhoud of verbetering van uw eigen woning;
 • én de woning is of wordt in 2013 geleverd of u heeft de opnames uit uw Krediethypotheek in 2013 gedaan. Gebruikt u de opname voor het onderhoud of de verbetering van uw eigen woning, dan moet het onderhoud of de verbetering ook in 2013 afgerond zijn.

U geeft zelf op uw belastingaangifte aan of het opgenomen bedrag in box 1 of box 3 valt, en welk deel van de rente betrekking heeft op het deel van de Krediethypotheek dat in box 1 valt.

Opnemen uit uw Krediethypotheek

Dit formulier kunt u gebruiken om een bedrag op te nemen uit uw Krediethypotheek. Na versturen wordt binnen 5 werkdagen het bedrag op uw betaalrekening bijgeschreven.

Advies voor uw persoonlijke situatie

Wilt u meer weten over de Krediethypotheek? Onze hypotheekadviseur beantwoordt al uw vragen en adviseert over een hypotheek die bij u past. Samen met u bespreken we uw mogelijkheden, zodat u weet waar u aan toe bent. Maak een afspraak via 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Kosten van hypotheekadvies

Voor het hypotheekadvies betaalt u advieskosten. Dit is een vast bedrag. U kunt echter vrijblijvend een eerste oriënterend gesprek voeren met een ING Hypotheekadviseur.

 • * Let op: er gelden nieuwe voorwaarden om voor variabele rente en de Krediethypotheek in aanmerking te komen. Vraag naar deze voorwaarden bij uw Hypotheekadviseur.