Eerste huis kopen

Spannend: uw eerste huis kopen. Maar hoeveel kunt u lenen en welke hypotheek past bij u? De ING helpt u op weg met tips en handige services. Bovendien kunt u profiteren van aantrekkelijke kortingen.

Kopen of toch nog even huren?

De keuze tussen huren of kopen is niet altijd eenvoudig. Daarom zetten wij de voor- en nadelen van huren en kopen voor u op een rij. Zo kunt u beter kiezen of u gaat kopen of dat u toch nog even blijft huren. Of bezoek de informatieavond bij u in de buurt.

Een huis zoeken

Op zoek naar uw ideale huis? Maak slim gebruik van de gratis zoekopdracht en de Aankoopservice van de ING. Zo wordt een huis zoeken een stuk makkelijker.

Nieuwe hypotheekrichtlijnen

Veel starters op de woningmarkt merken dat ze minder kunnen lenen dan een jaar geleden. Dit komt door aangescherpte richtlijnen voor het verstrekken van hypotheken. Wij leggen u uit waarom de overheid en de toezichthouder hiervoor gekozen hebben.

Financiering starters

U heeft uw eerste koophuis gevonden? Maar welke hypotheekvorm past het beste bij uw situatie als beginnende huizenkoper? En wat zijn uw maandlasten straks? Samen met uw Hypotheekadviseur bekijkt u uw mogelijkheden tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Hypotheekofferte ontvangen?

Heeft u een hypotheekofferte ontvangen na uw gesprek met een ING Hypotheekadviseur of tussenpersoon? En wilt u weten hoe nu verder? Wij hebben alle belangrijke stappen voor u op een rijtje gezet.

Overdracht

Nog even en u bent de trotse bezitter van uw eerste koophuis. Bij het afsluiten van uw hypotheek legt u de afspraken vast bij de notaris. Sluit u een hypotheek bij de ING af, dan kunt u voordelig uw notariskosten regelen. Zo betaalt u een vast laag tarief voor uw hypotheek- en transportakte.