Uw hypotheekofferte

Wat moet u nog doen voordat uw hypotheek is geregeld?

Heeft u een hypotheekofferte ontvangen na uw gesprek met een ING Hypotheekadviseur of tussenpersoon? En wilt u weten hoe nu verder? Wij hebben alle belangrijke stappen voor u op een rijtje gezet.

De stappen een rij:

header

Uw hypotheekofferte goed doornemen

Allereerst is het belangrijk om uw hypotheekofferte goed door te nemen. Controleer uw gegevens en lees alle informatie over uw hypotheek door. Houd er rekening mee dat uw hypotheekofferte 2 weken geldig is.

Laat u goed informeren
U staat op het punt om een belangrijk financieel besluit te nemen. Een hypotheekofferte bevat veel informatie en heeft invloed op uw (financiële) toekomst. Zorg ervoor dat u precies weet waarvoor u tekent. Als u iets niet begrijpt, vraag het dan gerust na bij uw ING Hypotheekadviseur of uw tussenpersoon.

Meer informatie?
Neem dan contact op met uw ING Hypotheekadviseur of uw tussenpersoon. Bij uw hypotheekofferte ontvangt u de brochure ‘Basisinformatie en Algemene Voorwaarden ING Hypotheken’. Hierin vindt u veel handige informatie en uitleg. U ontvangt deze brochure bij uw hypotheekofferte. U kunt de brochure ook online bekijken via onderstaande link.
> Basisinformatie en Algemene Voorwaarden ING Hypotheken

header

Uw hypotheekofferte ondertekenen en opsturen

Als al uw gegevens kloppen en u gaat akkoord met de hypotheekofferte, kunt u deze ondertekenen en binnen 2 weken opsturen naar de ING.

Als u de offerte tekent, zijn er vaak nog aanvullende gegevens van u nodig, zoals een recente salarisstrook en een werkgeversverklaring. De adviseur kan u vertellen wat hij van u nodig heeft.

header

Aanvullende documenten opsturen

Om uw hypotheek te kunnen afsluiten, hebben wij aanvullende gegevens van u nodig. Welke dit zijn, leest u in uw hypotheekofferte bij ‘Gegevens verzamelen en opsturen’. Ook uw ING Hypotheekadviseur of uw tussenpersoon kan u hierover informeren.

Denk bij aanvullende documenten aan:

  • een getekende, definitieve koopovereenkomst of bij nieuwbouw een koop-/ aanneemovereenkomst
  • een bouwkundig rapport van de woning
  • een originele werkgeversverklaring
  • de gegevens van uw notaris

header

Geef uw ING Betaalrekening door

Als u uw hypotheek afsluit bij de ING dan worden de maandlasten van uw hypotheek van een ING Betaalrekening afgeschreven. Geef daarom het nummer van uw ING Betaalrekening door aan uw ING Hypotheekadviseur of tussenpersoon.
header

Een afspraak maken met uw notaris

Als u de hypotheekofferte heeft ondertekend, is deze 3 maanden geldig. De overdracht van uw nieuwe woning bij de notaris moet dan ook binnen 3 maanden na het ondertekenen van uw hypotheekofferte plaatsvinden.

Uw huis: de overdracht
Na de overdracht van de woning door de notaris bent u eigenaar van de woning. Dat gebeurt via de overdracht van de leverings-/ of eigendomsakte aan u. Daarnaast legt de notaris vast dat op uw nieuwe woning de door u afgesloten hypotheek rust.

Uw hypotheekofferte verlengen
Loopt uw hypotheekofferte af na 3 maanden en heeft de overdracht bij de notaris nog niet plaatsgevonden? Dan kunt u de geldigheid van uw hypotheekofferte met 3 maanden verlengen. Hier zijn kosten aan verbonden. Deze vindt u in uw hypotheekofferte.

Tip:
Bespreek met uw notaris ook uw samenlevingsvorm en de fiscale gevolgen daarvan bij het kopen van een huis.