Zo eenvoudig is Tim

Met deze tips krijgt u nog beter inzicht in uw financiën

Zo eenvoudig is Tim

Inzicht krijgen in uw inkomsten en uitgaven is eenvoudiger dan u denkt. Daarom hebben wij voor u een aantal tips op een rij gezet. Zodat u nog meer uit Tim kunt halen.

Voordelen Tim

  • Inzicht in uw inkomsten en uitgaven
  • Uzelf vergelijken met andere gebruikers
  • Uw af- en bijschrijvingen overzichtelijk ingedeeld in categorieën
  • Mogelijkheid om uw af- en bijschrijvingen te splitsen
  • Bespaar door budgetten in te stellen

Tip 1: kies categorieën die voor u duidelijk zijn

Tim deelt uw af- en bijschrijvingen automatisch in categorieën. Zo ziet u bijvoorbeeld in de categorie “boodschappen” in één oogopslag wat u per maand aan uw boodschappen uitgeeft. Is de categorie voor u niet helemaal duidelijk? Of heeft Tim een af- of bijschrijving niet automatisch ingedeeld? Dan kunt u zelf een categorie maken. Aankopen in een warenhuis worden bijvoorbeeld ingedeeld in de categorie ‘winkelen-warenhuizen’. Vindt u ‘cadeau’s’ of ‘persoonlijke verzorging’ beter passen? Dan kunt u dit eenvoudig aanpassen. En als u dat wilt, kunt u alle gelijksoortige af- en bijschrijvingen zo laten indelen.

Tip 2: splits uw af- en bijschrijvingen voor nog meer overzicht

U pint bij een geldautomaat bijvoorbeeld € 100 en hiermee koopt u een boek, kleding en bioscoopkaartjes. Herkenbaar? U heeft dus meerdere aankopen gedaan met een bedrag dat één keer is afgeschreven. Om toch een helder beeld te krijgen van waar u die € 100 aan heeft uitgegeven, kunt u de afschrijving eenvoudig splitsen.

Tip 3: Stel budgetten in voor uzelf

Wilt u zeker weten dat u niet teveel uitgeeft aan uw boodschappen? Of wilt u simpelweg meer geld overhouden aan het einde van de maand? In Tim kunt u zelf uw maand- en jaarbudgetten instellen. Gaat u over uw budget heen? Dan geeft Tim een melding.

Tip 4: Betaalrekening van andere banken toevoegen

Misschien heeft u naast uw ING-rekening nog een betaalrekening bij een andere bank. In het online huishoudboekje Tim kunt u heel eenvoudig al uw af- en bijschrijvingen van uw verschillende rekeningen in één overzicht zetten. Dat helpt u om een completer inzicht in uw uitgavenpatroon te krijgen.

Zo logt u in

Om van start te gaan met Tim gaat u naar ING.nl en logt u in op Mijn ING (internetbankieren). Daarna klikt u linksonder op de link ‘Tim huishoudboekje’. Klik dan op ‘Start Tim’. U ziet nu het beginscherm van Tim, waarin uw financiële gegevens al zijn ingevoerd.