Scheiden of uit elkaar gaan

Na een scheiding of beëindiging van een relatie moeten de financiën goed worden geregeld. De ING helpt bij de afhandeling van uw gezamenlijke ING-producten.

Scheiding of beëindiging relatie doorgeven

Om de ING te laten weten wat er met uw gezamenlijke ING-producten moet gebeuren, gebruikt u het formulier Bankzaken regelen bij scheiden of uit elkaar gaan (pdf). Met het formulier kunt u ook een nieuw woonadres doorgeven. Print het formulier en stuur het ingevuld en door beide partners ondertekend op naar de Servicedesk Scheiden (het adres vindt u op het formulier). De ING informeert u vervolgens telefonisch of schriftelijk over de afwikkeling van de gezamenlijke ING-producten.

Gezamenlijke hypotheek bij de ING?

Hebben u en uw partner samen een eigen huis? Dan moet u beslissen wat daarmee gebeurt: blijft één van u er wonen of verkoopt u het liever? Lees voor beide keuzes wat u dan moet regelen.

Servicedesk Scheiden: onafhankelijk

Heeft u nog vragen of wilt u advies over de afhandeling van de gezamenlijke bankzaken? Dan kunt u altijd contact opnemen met de Servicedesk Scheiden. De medewerkers van de desk zijn onafhankelijk: er wordt geen partij gekozen voor een van beide partners. De Servicedesk Scheiden voert alleen opdrachten uit die u allebei ondertekend heeft.

Contact met de Servicedesk Scheiden

Telefoonnummer: 058 295 28 20. Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Adres:
Antwoordnummer 40510
8900 SM Leeuwarden

Scheiden

Scheiden
Hoe verdeelt u de bezittingen en hoe maakt u goede afspraken, bijvoorbeeld over het onderhouden van de kinderen?

Meer informatie