Wijziging rekeninghouders

Uw Betaalrekening wijzigen naar 1 of 2 rekeninghouder(s)

Op uw Betaalrekening kunt u een rekeninghouder toevoegen of verwijderen. Een rekeninghouder toevoegen regelt u op een ING-kantoor. Een rekeninghouder verwijderen via het online formulier.

Toevoegen mederekeninghouder

Een rekeninghouder aan uw Betaalrekening toevoegen regelt u op het ING-kantoor of ING Servicepunt. In verband met identificatie vragen we u beiden langs te komen en een identiteitsbewijs mee te nemen. Zodra uw verzoek tot wijziging is ontvangen, krijgt u binnen 5 werkdagen schriftelijk bericht van de wijziging.

Afmelden mederekeninghouder

Wilt u een mederekeninghouder afmelden van uw Betaalrekening? Download dan het wijzigingsformulier en vul dit samen met de mederekeninghouder online in. Nadat u het formulier heeft uitgeprint, ondertekent u het beiden en stuurt u het in een envelop zonder postzegel naar:

ING Bank N.V.
Antwoordnummer 40580
8900 SW Leeuwarden

Wilt u het liever op een ING-kantoor of servicepunt regelen dan kan dat natuurlijk ook. U en uw mederekeninghouder moeten dan wel samen langs komen.

Goed om te weten

  • Als u een rekeninghouder toevoegt of verwijdert, vervallen eerder afgegeven machtigingen. Nadat u de bevestiging van uw wijziging heeft ontvangen, kunt u weer een nieuwe machtiging aanvragen. Wilt u de gemachtigde weer toevoegen? Dan moet de nieuwe mederekeninghouder goedkeuring geven als u een rekeninghouder heeft toegevoegd. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Machtigen.
  • Wilt u uw Betaalrekening wijzigen na een scheiding of overlijden? Neem dan contact op met de Servicedesk Scheiden: 058 295 28 20 of de Servicedesk Nabestaanden: 058 234 00 33. Beide telefoonnummers zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Een Betaalrekening heeft maximaal 2 rekeninghouders
  • Ook de nieuwe rekeninghouder kan geld overschrijven met de Betaalrekening via Mijn ING (internetbankieren). Deze persoon ontvangt ook een Betaalpas en kan Overschrijvingskaarten aanvragen