Veelgestelde vragen over Mijn Beleggingsrekening

Mijn Beleggingsrekening

 • 1.

  Uw beleggingsfondsen kunt u dagelijks raadplegen via Mijn ING. Alleen uw beleggingsfondsen gekoppeld aan uw ING Hypotheek, kunt u niet zien in Mijn ING. U ontvangt natuurlijk wel afschriften met het portefeuilleoverzicht van uw ING Hypotheek.

 • 2.

  Het nummer van uw Beleggingsrekening kunt u vinden in Mijn ING.

  U kunt het nummer ook telefonisch opvragen. Bel 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 • 3.

  Ja, dat kan. U kunt in Mijn ING in het onderdeel Beleggen zelf uw effecten overboeken naar de gewenste Beleggingsrekening. Dit kan alleen als de Beleggingsrekening dezelfde beleggingsvorm heeft en beide dezelfde tenaamstelling. 

  U kunt uw lege Beleggingsrekening bij de ING beëindigen via Mijn ING.

  Zodra wij uw verzoek hebben ontvangen wordt uw Beleggingsrekening binnen 3 werkdagen beëindigd. U ontvangt hiervan een bevestiging per brief. Op het moment dat uw Beleggingsrekening beëindigd is, is deze niet meer zichtbaar in Mijn ING.

 • 4.

  De Beleggingsrekening is een rekening waarmee u belegt bij de ING. Deze rekening bestaat uit twee delen:

  1. Gelddeel In het gelddeel vindt u het saldo van uw Beleggingsrekening. Dit saldo gebruikt u voor het aankopen van beleggingsfondsen, aandelen, opties en/of andere beleggingsproducten. Bij verkopen wordt de opbrengst aan dit saldo toegevoegd. Over het positieve saldo ontvangt u rente.
  2. Portefeuilledeel In het portefeuilledeel vindt u uw beleggingsportefeuille met uw beleggingsfondsen en andere beleggingsproducten. In het portefeuilledeel ziet u de waarde van uw beleggingen.

 • 5.

  Voor het aankopen van effecten wordt er geld afgeschreven van het gelddeel van uw Beleggingsrekening. Geld overschrijven van uw Betaalrekening naar uw Beleggingsrekening is heel eenvoudig via internetbankieren met Mijn ING. Het geld staat er direct op waarna u kunt doorgaan met aankopen.

 • 6.

  Nee, dat is niet mogelijk. Bij de ING is een Beleggingsrekening altijd gekoppeld aan een Betaalrekening. Uw Beleggingsrekening bestaat uit een gelddeel en een portefeuilledeel. Over het gelddeel ontvangt u rente. U kunt eenvoudig geld overschrijven van uw Betaalrekening naar uw Beleggingsrekening. Het geld staat er direct op, waarna u kunt doorgaan met aankopen.

 • 7.

  Ja, over het positieve saldo in het gelddeel van uw Beleggingsrekening ontvangt u rente.

 • 8.

  Nee, u kunt niet rood staan op uw Beleggingsrekening, tenzij u een Effectenkrediet heeft. Met een Effectenkrediet kunt u de bestedingsruimte op uw Beleggingsrekening verruimen. Rood staan op uw Beleggingsrekening is dan toegestaan tot de limiet van uw Effectenkrediet.

 • 9.

  U kunt uw Beleggingsrekening een andere naam geven. U kunt dit doen via Mijn ING, in het onderdeel Beleggen onder ‘instellingen portefeuille’. Of bel 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 • 10.

  Een beleggingsprofiel bepaalt welk type belegger u bent en welke beleggingsfondsen het beste bij u passen. Elk beleggingsprofiel heeft een specifieke verhouding tussen beleggen in aandelen en vastrentende waarden (zoals staatsobligaties). Voor iedereen die door de ING wordt geadviseerd, wordt een persoonlijk beleggingsprofiel vastgelegd.

 • 11.

  U kunt uw Beleggingsrekeningen bij de ING opzeggen met dit beëindigingsformulier. Ook uw Effectenkrediet of Optie-overeenkomst kunt u hiermee beëindigen. 

  Het uitgeprinte en ingevulde formulier stuurt u (zonder postzegel) op naar:

  ING
  Antwoordnummer 361
  1100 VC Amsterdam

  Na ontvangst van uw verzoek, ontvangt u binnen 3 werkdagen een reactie van de ING.

  Meer informatie