Geld lenen kost geld

Extra aflossen

Extra aflossen

 • 1.

  Als u meer wilt betalen dan het maandelijkse termijnbedrag, regelt u dit snel en makkelijk met Mijn ING, de Mobiel Bankieren App of de Saldolijn. U kunt ook overschrijvingskaarten gebruiken. Het extra aflossingsbedrag maakt u over naar het rekeningnummer NL83INGB0005095197 t.n.v. 'ING Bank N.V. Creditcards'. U vult in het veld “Mededelingen” als eerste uw volledige 16-cijferige creditcardnummer in (zonder spaties) en zet daarachter de tekst Extra aflossing creditcard. Houdt u er wel rekening mee dat de automatische terugbetaling altijd doorloopt.
  Let op! Vul het 16-cijferig creditcardnummer nauwkeurig en volledig in, alleen zo kunnen wij uw aflossing snel verwerken.

  Meer informatie over Extra Aflossen

 • 2.

  Als u meer wilt betalen dan het maandelijkse termijnbedrag, regelt u dit snel en makkelijk met Mijn ING of de Saldolijn. U kunt ook overschrijvingskaarten gebruiken. Het extra aflossingsbedrag maakt u over naar het rekeningnummer NL83INGB0005095197 t.n.v. 'ING Bank N.V. Creditcards'. U vult in het veld “Mededelingen” als eerste uw volledige 16-cijferige creditcardnummer in (zonder spaties) en zet daarachter de tekst Extra aflossing creditcard. Houdt u er wel rekening mee dat de automatische terugbetaling altijd doorloopt.
  Let op! Vul het 16-cijferig creditcardnummer nauwkeurig en volledig in, alleen zo kunnen wij uw aflossing snel verwerken.

 • 3.

  Doet u de extra aflossing via Mijn ING of de Mobiel Bankieren App? Dan is deze uiterlijk 2 werkdagen nadat u de aflossing hebt gedaan, bijgeschreven op uw creditcard. Eén werkdag later is de extra aflossing zichtbaar op het transactieoverzicht in Mijn ING. Bijvoorbeeld: op vrijdag doet u een extra aflossing. Deze is dan op dinsdag bijgeschreven op uw creditcard. En op woensdag zichtbaar op het transactieoverzicht op Mijn ING. Heeft u uw 16-cijferig creditcard nummer niet (volledig) ingevuld in het veld “Mededelingen”, dan zal de verwerking van uw aflossing mogelijk langer dan 2 werkdagen duren.
  Doet u de extra aflossing via een overschrijvingskaart? Houdt u er dan rekening mee dat het iets langer duurt in verband met de post.

 • 4.

  Bij ‘Saldo deze maand’ in Mijn ING bij ‘Creditcards’ ziet u precies wat uw openstaande saldo is. Het openstaande saldo wordt op de 25e of 26e van de maand bepaald. Dit wordt ook wel de afsluitdatum genoemd. Als u dit bedrag extra aflost, heeft u geen openstaand saldo meer.

  5% wordt automatisch afgeschreven
  Goed om te weten: met gespreid betalen op uw creditcard wordt er automatisch 5% van uw openstaande saldo afgeschreven. Op de 25e of 26e van de maand (afsluitdatum) wordt 5% van het openstaande saldo vastgesteld. Dit bedrag wordt rond de 1e van de maand automatisch van uw Betaalrekening afgeschreven. Tegelijkertijd wordt het bedrag bijgeschreven op uw creditcardoverzicht in Mijn ING of op uw papieren rekeningoverzicht. Vanaf de afsluitdatum ziet u bij ‘Saldo deze maand’ in Mijn ING het resterende openstaande bedrag. Als u dit bedrag extra aflost, heeft u geen openstaand saldo meer.

  Belangrijk om te weten
  Als u binnen 14 dagen na de afsluitdatum het openstaande bedrag extra aflost, hoeft u geen rente te betalen. Houdt u bij het aflossen wel rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen.