Veelgestelde vragen over Betalen

Algemeen

 • 1.

  De Kinderrekening is een gratis bank- en spaarrekening in één voor kinderen tot 12 jaar. Uw kind kan erop sparen, mee betalen én u kan er het zakgeld voor uw kind op storten. Bij de Kinderrekening ontvangt u bij opening direct een eigen (Mijn) Betaalpas ende Pinniemaat. Bovendien krijgt u direct toegang tot de Kinderrekening via uw eigen Mijn ING, zodat uw een oogje in het zeil kan houden. Als uw kind twaalf wordt, wordt de Kinderrekening automatisch omgezet in een gratis Jongerenrekening.

 • 2.

  De ING heeft verschillende rekeningen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Voor meer informatie over de mogelijkheden, kies voor een van de volgende opties:

 • 3.

  Geld opnemen van een Kinderrekening kan alleen gedaan worden door uw kind met zijn/haar eigen Betaalpas. Daarmee kan uw kind een bedrag opnemen aan de balie van het ING kantoor, bij de Cash Recycle Automaten in het ING kantoor of bij het ING Servicepunt en bij alle geldautomaten. U hoeft als ouder/wettelijke vertegenwoordiger niet bij de opname aanwezig te zijn.

 • 4.

  Heeft uw kind een Kinderrekening en wilt u deze rekening opzeggen? Op deze pagina vindt u alle informatie.

 • 5.

  U ziet het saldo op de afschriften. Als er een overschrijving heeft plaatsgevonden, ontvangt u maandelijks een afschrift. Als uw kind een Betaalpas heeft, kunt u bij de geldautomaten van de ING ook het saldo opvragen. Daarnaast kunt u de Kinderrekening ook toevoegen aan uw eigen Mijn ING. Zo ziet u via Mijn ING of via de Mobiel Bankieren App het saldo van de rekening van uw kind.

  Toevoegen Kinderrekening aan uw eigen Mijn ING

 • 6.

  Bent u al in het bezit van een Kinderrekening en heeft u nog geen online inzage via Mijn ING en/of de Mobiel Bankieren App? Via dit formulier kunt u dit regelen.

 • 7.

  Ja, uw kind krijgt rente op de Kinderrekening. U kunt dus samen met uw kind sparen op deze rekening. Als u wilt sparen voor de toekomst van uw kind, dan kunt u ook een Groei Groter Rekening openen. Als uw kind 12 jaar wordt, gaat de Kinderrekening automatisch over in een Jongerenrekening. Op deze rekening wordt geen rente meer vergoed, maar kan uw kind zelf verder sparen op bijvoorbeeld de Oranje Spaarrekening, die aan de Jongerenrekening gekoppeld gaat worden. Wilt u zelf sparen voor de toekomst van uw kind zonder dat uw kind toegang heeft tot de rekening? Dan is de Groei Groter Rekening een beter alternatief.

 • 8.

  Als u een Kinderrekening opent en de Pinniemaat wil ontvangen, moet u minimaal € 25 storten. U kunt deze storting contant doen via een ING-kantoor. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om dit via Mijn ING of via de Mobiel Bankieren over te maken. Het bedrag van € 25 kan niet automatisch geïncasseerd worden.

 • 9.

  Als u de rekening opent via een ING-kantoor, is het in één keer geregeld. U loopt dan samen met uw kind zo weer naar buiten met een rekening, een werkende pinpas en de Pinniemaat. U kunt de Kinderrekening natuurlijk ook openen via Mijn ING (internetbankieren). In beide gevallen wordt de rekening van uw kind automatisch toegevoegd aan uw eigen Mijn ING, als u in het bezit hiervan bent.

  Kinderrekening openen via Mijn ING

  Vind een ING-kantoor bij u in de buurt

 • 10.

  Bij het openen van een Kinderrekening moet u minimaal € 25 overmaken op de rekening voor de ontvangt van de Pinniemaat. Dit bedrag wordt niet automatisch afgeschreven, maar moet door u zelf overgemaakt worden. U kunt deze storting contant doen via een ING-kantoor. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om dit via Mijn ING of via de Mobiel Bankieren over te maken.

 • 11.

  Als uw kind 12 jaar wordt, gaat de Kinderrekening automatisch over in een Jongerenrekening. U hoeft hiervoor zelf niets te doen. U ontvangt per post een brief waarin een aantal uitbreidingen voor de rekening worden aangeboden, zoals een Betaalpas. U kunt dan zelf aangeven waar u gebruik van wilt maken.

 • 12.

  Uw kind ontvangt op de Kinderrekening 1,75% rente over het saldo op de rekening. Bekijk het Kostenoverzicht voor meer informatie.

 • 13.

  Uw kind kan met zijn Betaalpas geld opnemen bij alle geldautomaten in Nederland. En in Europa bij automaten met het Maestro- of Cirrus-logo.

  Goed om te weten
  De meeste Betaalpassen van de ING kunnen standaard alleen in Europa gebruikt worden. Gaat u verder op reis? U kunt uw pas en die van uw kind (tijdelijk) instellen op wereldwijd gebruik.
  Meer informatie

 • 14.

  Het openingsproces van de Kinderrekening is onlangs verbeterd. Op verzoek van onze klanten zetten wij de gegevens die van u en/of uw kind bekend zijn bij ING, alvast voor u klaar in Mijn ING. Zo kunt u nog makkelijker een rekening voor uw kind openen en wordt de Kinderrekening direct na de opening toegevoegd aan uw eigen Mijn ING. Mocht u nog niet in het bezit zijn van Mijn ING, dan kunt u een Kinderrekening openen via een ING-kantoor bij u in de buurt. Als u de rekening opent via een ING-kantoor, is het in één keer geregeld. U loopt dan samen met uw kind zo weer naar buiten met een rekening, een werkende pinpas en de Pinniemaat.

  Vind een ING-kantoor bij u in de buurt