Veelgestelde vragen over Sparen

Rentepunten

 • 1.

  Op de volgende pagina vindt u meer informatie over Rentepunten.

 • 2.

  Alle particuliere klanten die sparen op een of meer van de deelnemende spaarrekeningen ontvangen automatisch gratis Rentepunten.

 • 3.

  'U ontvangt gratis Rentepunten op alle particuliere spaarrekeningen met een variabele rente. Dit geldt niet als de spaarrekening gekoppeld is aan een Kinderrekening.

 • 4.

  De artikelen bekijkt u in de ING Rentepuntenwinkel.

 • 5.

  Dit kan zowel via Mijn ING (kies het gewenste artikel uit de Rentepuntenwinkel en vul het bestelformulier in) of telefonisch via de Rentepunten Klantenservice 020 22 888 88.

 • 6.

  Uw actuele Rentepuntensaldo kunt u opvragen via Mijn ING of  020 22 888 88. 

  Als u heeft aangegeven papieren afschriften te willen blijven ontvangen, dan ontvangt u jaarlijks een Rentepuntenafschrift met daarop saldo- en mutatiegegevens.

 • 7.

  Artikelen uit de Rentepuntenwinkel betaalt u altijd voor de helft van de adviesprijs (of minder) met geld en voor de andere helft met Rentepunten. Daarnaast betaalt u administratie- en verzendkosten en, indien van toepassing, een verwijderingsbijdrage.

 • 8.

  Nee, van de op de online Rentepuntenwinkel aangegeven verhouding tussen euro's en Rentepunten kan niet worden afgeweken. De administratie- en verzendkosten zijn eveneens niet met Rentepunten te betalen.

 • 9.

  Nee. Rentepunten zijn gekoppeld aan een specifieke betaalrekening en niet aan derden overdraagbaar en/of samen te voegen met de Rentepunten van een andere Betaalrekening om een besteding te doen.

 • 10.

  Nadat de ING uw bestelling heeft verwerkt, worden de verschuldigde Rentepunten automatisch op uw Rentepuntensaldo in mindering gebracht. Het aankoopbedrag in euro’s wordt automatisch van de bijbehorende betaalrekening afgeschreven .

 • 11.

  Het is mogelijk dat de Rentepuntenwinkel tijdelijk overbelast is. Probeert u het later nog eens.

 • 12.

  Wanneer u automatisch spaart of bijstort op uw spaarrekening, bouwt u meer rente op en krijgt u vanzelf meer Rentepunten.

 • 13.

  • Log in op Mijn ING
  • Bij ‘Alles in Mijn ING’ klikt u bij ‘Mijn gegevens en instellingen’ op ‘stopzetten papieren afschriften’
  • U krijgt een overzicht van uw Betaalrekening(en) in Mijn ING. Bij elke rekening staat aangegeven óf en hoe vaak u nu papieren afschriften thuis krijgt.
  • Vink achter uw Betaalrekening het hokje 'Geen afschriften' aan. Voor die Betaalrekening (en de daaraan gekoppelde spaarrekeningen) ontvangt u voortaan geen papieren afschriften meer. Heeft u meerdere Betaalrekeningen en wilt u voor al deze rekeningen – zichtbaar in Mijn ING – de toezending van afschriften stopzetten? Zet dan achter 'Al mijn Betaalrekeningen' een vinkje bij 'Geen Afschriften' .
  • Klik linksonder op 'Bevestigen'. De wijziging wordt doorgevoerd. U krijgt een bevestigingsscherm en in het overzicht staat nu bij de betreffende Betaalrekening(en).  'U ontvangt geen afschriften'

 • 14.

  Nee. U ontvangt 1 keer per jaar rente, bijvoorbeeld in januari. De Rentepunten worden maandelijks toegekend. De Rentepunten die u bv. in februari ontvangt, zijn over de opgebouwde rente van januari. De Rentepuntenbijschrijving is vanaf de 2de werkdag van de maand zichtbaar in Mijn ING.

 • 15.

  Rentepunten vervallen alleen als u de Betaalrekening opzegt die aan uw spaarrekening is gekoppeld.

 • 16.

  Bij een besteding van uw Rentepunten in de Rentepuntenwinkel worden automatisch uw oudste punten gebruikt. U blijft deze bestede Rentepunten wel terugzien in uw rentepuntenoverzicht op Mijn ING.

 • 17.

  Nee, dit is niet mogelijk. U kunt wel in Mijn ING uw af- en bijschrijvingen en uw saldo bekijken.

 • 18.

  Nee, dit is niet mogelijk. U kunt wel in Mijn ING uw af- en bijschrijvingen en uw saldo bekijken.

 • 19.

  Rentepunten worden maandelijks berekend over de opgebouwde rente. Hiervoor worden de Rentepunten van alle spaarrekeningen die bij 1 Betaalrekening horen, bij elkaar opgeteld. Na afsluiting van een maand berekent de ING de rente die u in die periode heeft opgebouwd op de deelnemende spaarrekeningen. Vervolgens ontvangt u voor iedere euro rente 100 Rentepunten.

 • 20.

  Op de volgende pagina vindt u meer informatie over Rentepunten.

 • 21.

  Bel 020 22 888 88 Uw deelname kan dan direct stop gezet worden. ma - vrij: 8.00 - 21.00 uur


  Als u uw deelname aan Rentepunten laat stopzetten, heeft u geen toegang meer tot uw Rentepuntensaldo via Mijn ING en ontvangt u geen Rentepuntenafschriften meer.

  Stopzetten van deelname aan het Rentepunten programma is alleen mogelijk met een Betaalpas.


 • 22.

  Als u voor de eerste keer Rentepunten ontvangt op een Spaarrekening gekoppeld aan een nieuwe Betaalrekening, als gevolg van renteopbouw of deelname aan een actie, zijn deze Rentepunten na de 5e werkdag van de volgende maand zichtbaar in Mijn ING en op te vragen via 0900 77 88 789 (10 cent per minuut).

 • 23.

  De ING bezorgt uw bestelling uit de Rentepuntenwinkel in Nederland, op het woonadres dat bij de ING bekend is. Het is ook mogelijk een ander Nederlands adres op te geven. Dit kun u aangeven als u de bestelling plaatst in de Rentepuntenwinkel. Bezorgen op een ander adres in Nederland is uitsluitend mogelijk indien het totale orderbedrag op dagbasis niet hoger is dan € 200. Bezorgen op een ander adres kunt u aangeven als u uw bestelling via Mijn ING in de Rentepuntenwinkel doet. Bezorgen op een ander adres is niet mogelijk indien u telefonisch een bestelling doet.

  Voor klanten met een woonadres in het buitenland is dit helaas nog niet mogelijk. We werken er wel hard aan om ook dit mogelijk te maken. Zodra dit mogelijk is, leest u dit op ING.nl/rentepunten.

 • 24.

  De ING bezorgt uw bestelling uit de Rentepuntenwinkel in Nederland, op het woonadres dat bij de ING bekend is. Indien u een Nederlands woonadres heeft, is het echter ook mogelijk om een bestelling op een ander adres in Nederland te laten bezorgen. Bezorgen op een ander adres in Nederland is uitsluitend mogelijk indien het totale orderbedrag op dagbasis niet hoger is dan € 200. Bezorgen op een ander adres kunt u aangeven als u uw bestelling via Mijn ING in de Rentepuntenwinkel doet. Bezorgen op een ander adres is niet mogelijk indien u telefonisch een bestelling doet.

  Bezorging in het buitenland
  Als u in het buitenland woont, zijn er 2 situaties mogelijk:

  1. Nederlands woonadres en/of een (ander) correspondentieadres
   U kunt een bestelling uit de Rentepuntenwinkel plaatsen. Deze bestelling bezorgt de ING op het Nederlandse woonadres. Ook is het mogelijk om uw bestelling op een ander Nederlands adres te laten bezorgen, mits het totale orderbedrag op dagbasis onder de € 200 blijft en u de bestelling doet via Mijn ING.
  2. Woonadres en/of een (ander) correspondentieadres in het buitenland
   Helaas is in deze situatie een bestelling uit de Rentepuntenwinkel niet mogelijk vanwege grote verschillen in verzendkosten, douaneformaliteiten en retourzendingen.

  U kunt dus wel al een bestelling laten bezorgen op uw eventuele Nederlandse woonadres. Daarnaast werken we er hard aan het ook voor klanten met een buitenlands woonadres mogelijk te maken een ander bezorgadres in Nederland op te geven. Zodra dit mogelijk is, leest u dit op ING.nl/rentepunten.

 • 25.

  De ING bezorgt uw bestelling uit de Rentepuntenwinkel in Nederland, op het woonadres dat bij de ING bekend is of op een door u opgegeven ander Nederlands adres. Indien er niemand thuis is tijdens aflevering heeft u of de ontvanger de mogelijkheid om gedurende drie weken het bestelde product op het door PostNL opgegeven adres op te halen.

 • 26.

  Als u in het buitenland woont, zijn er 2 situaties mogelijk:

  1. Nederlands woonadres en/of een (ander) correspondentieadres
   U kunt een bestelling uit de Rentepuntenwinkel plaatsen. Deze bestelling bezorgt de ING op het Nederlandse woonadres. Ook is het mogelijk om uw bestelling op een ander Nederlands adres te laten bezorgen, mits het totale orderbedrag op dagbasis onder de € 200 blijft en u de bestelling doet via Mijn ING.
  2. Woonadres en/of een (ander) correspondentieadres in het buitenland
   Helaas is in deze situatie een bestelling uit de Rentepuntenwinkel niet mogelijk vanwege grote verschillen in verzendkosten, douaneformaliteiten en retourzendingen.

  U kunt dus wel al een bestelling laten bezorgen op uw eventuele Nederlandse woonadres. Daarnaast werken we er hard aan het ook mogelijk te maken voor klanten met een buitenlands woonadres om een ander bezorgadres in Nederland op te geven. Zodra dit mogelijk is, leest u dit op ING.nl/rentepunten.

 • 27.

  Op het afschrift van uw Rentepunten ziet u de af- en bijschrijvingen van uw Rentepuntensaldo van het afgelopen jaar.

  Daarnaast ziet u de volgende informatie:

  • Nieuw saldo Rentepunten
   Het totale aantal Rentepunten van deze Betaalrekening. Heeft u recentelijk een bestelling gedaan in de Rentepuntenwinkel, dan is deze nog niet in het saldo verwerkt. Uw actuele Rentepuntensaldo vindt u in Mijn ING.
  • Rentegroei (naam spaarrekening) (maand)
   Per spaarrekening de maandelijks ontvangen Rentepunten. U ontvangt ze altijd in de maand nadat u de rente heeft opgebouwd In bijvoorbeeld maart ontvangt u dus de Rentepunten over de rentegroei van februari.
  • Bestelling ordernummer (XXXX)
   Alle bestelde producten. Met daarbij vermeld het aantal Rentepunten dat ervoor is afgeschreven.
  • Vervallen Rentepunten (maand en jaar)
   Hier ziet u hoeveel Rentepunten er per maand zijn vervallen. Dit betreft de niet bestede Rentepunten die ouder zijn dan 3 jaar. Naar aanleiding van reacties van klanten hebben wij besloten om per 1 september 2011 te stoppen met het laten vervallen van opgebouwde Rentepunten. U ziet dus geen vervallen Rentepunten meer op uw Rentepuntenafschrift vanaf 1 september 2011.
 • 28.

  In april 2010 vervielen voor het eerst Rentepunten. Veel klanten hebben daar teleurgesteld op gereageerd. Wij zijn continu bezig onze dienstverlening beter op uw wensen te laten aansluiten. Daarom vervallen vanaf september 2011 uw Rentepunten niet meer.

 • 29.

  In het verleden vervallen Rentepunten worden niet met terugwerkende kracht bijgeschreven.  Bestaande Rentepunten kunnen vanaf 1 september 2011 niet meer automatisch vervallen.

 • 30.

  In het verleden vervallen Rentepunten worden niet met terugwerkende kracht bijgeschreven.  Bestaande Rentepunten kunnen vanaf 1 september 2011 niet meer automatisch vervallen.

 • 31.

  Vul het online formulier in. Op dit formulier kunt u aangeven welk artikel uit de Rentepuntenwinkel u voor een gunstigere prijs online heeft gevonden. Geef daarbij ook altijd aan bij welke aanbieder dat was en voor welke prijs. Een van de voorwaarden is dat de aanbieder het product nog op voorraad moet hebben. Daarnaast mag het aanbod geen faillissementsverkoop, restpartij of dagaanbieding zijn. Met uw melding helpt u ons om het assortiment van de Rentepuntenwinkel voordelig te houden.

 • 32.

  Tijdens de Razende Rentepunten Weken vindt u elke dag van 7 oktober tot en met 20 oktober 2013 een unieke aanbieding in de online Rentepuntenwinkel. Bekijk dagelijks ons nieuwe aanbod in de Rentepuntenwinkel. Alle aanbiedingen van eerdere dagen vindt u onder Razende Restanten in de Rentepuntenwinkel, hier staat ook de huidige dagaanbieding.

 • 33.

  Tijdens de Razende Rentepunten Weken willen wij u iedere dag verrassen met een nieuwe aanbieding. Daarom wordt vooraf niet bekend gemaakt welke aanbieding wanneer beschikbaar komt. Tijdens de Razende Rentepunten Weken vindt u elke dag van 7 oktober tot en met 20 oktober 2013 een unieke aanbieding in de online Rentepuntenwinkel. Sommige aanbiedingen in de Razende Rentepunten Weken zijn slechts beperkt op voorraad, wees er daarom snel bij want op = op. Alle aanbiedingen van eerdere dagen vindt u onder Razende Restanten in de Rentepuntenwinkel, hier staat ook de huidige dagaanbieding.

 • 34.

  Iedere dag hebben we een speciale aanbieding tijdens de Razende Rentepunten Weken. De aanbiedingen die worden genoemd in de e-mail worden tijdens de actieperiode aangeboden, van 7 oktober tot en met 20 oktober 2013. Tijdens de Razende Rentepunten Weken willen wij u iedere dag verrassen met een nieuwe aanbieding. Daarom wordt vooraf niet bekend gemaakt welke aanbieding wanneer beschikbaar komt. Alle aanbiedingen van eerdere dagen en het huidige dag aanbod van de Razende Rentepunten Weken vindt u onder Razende Restanten in de Rentepuntenwinkel.