Geld lenen kost geld

Continu Limiet

 • Rood kunnen staan tot maximaal € 25.000
 • Voor langere tijd rood staan
 • U betaalt maandelijks alleen rente
Continu Limiet

Het product

Langere tijd en voor grote bedragen rood staan op uw Betaalrekening van de ING? Dat kan met de Continu Limiet. Zo staat u niet met lege handen als u een onverwachte aankoop moet doen.

Voor grotere bedragen rood staan

 • U spreekt met de ING uw limietbedrag af (vanaf € 2.501 t/m € 25.000). Tot dit bedrag kunt u rood staan.
 • U betaalt alleen rente over het bedrag dat u rood staat.
 • U bepaalt zelf hoeveel en hoelang u rood staat. Dit is nooit meer dan de afgesproken limiet.
 • Zodra u rood staat is maandelijkse bijschrijving op uw Betaalrekening nodig.
 • Het rentepercentage is variabel en op jaarbasis.

Rente betalen

U betaalt alleen rente over het bedrag dat u die maand rood staat. Komt er geld binnen op uw Betaalrekening? Dan staat u minder rood en betaalt u een lager bedrag aan rente. We incasseren de rente automatisch rond de 27ste van de maand.

Maandelijkse bijschrijving op uw Betaalrekening

Met een Continu Limiet verplicht u zich iedere maand een bedrag op uw Betaalrekening bij te (laten) schrijven wanneer u rood staat. Deze bijschrijving is minimaal 5% van het bedrag dat u maximaal kunt rood staan. Een maandelijkse bijschrijving is niet hetzelfde als de rente die u betaalt voor rood staan.

Belangrijk: zorg voor voldoende saldo op uw Betaalrekening

Is het saldo op uw Betaalrekening onvoldoende? Dan kunnen wij nog steeds de rente afschrijven. Wordt daardoor de limiet overschreden, dan betekent dit dat u rood komt te staan zonder toestemming. De ING is verplicht om betalingsachterstanden te melden bij Bureau Krediet Registratie. Dit kan gevolgen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld een leningaanvraag in de toekomst bemoeilijken.

Rentepercentages van de Continu Limiet

Totaal kredietbedragVariabele debet-rentevoetJaarlijks Kostenpercentage (JKP)
€ 2.501 tot € 25.0009,90%9,90%
 • De variabele rente geldt per 21 januari 2013. Wijzigingen voorbehouden.
 • Als wij uw aanvraag hebben goedgekeurd, ontvangt u een contractaanbieding. Daarbij vindt u ook de ‘Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet’.

 • Totaal kredietbedrag
  Het afgesproken bedrag dat u maximaal rood mag staan. De mogelijke bedragen zijn: € 2.501, € 5.001, € 7.500, € 10.000, € 15.000, € 20.000 en € 25.000.
 • Variabele debetrentevoet
  Het rentepercentage, dat u voor de lening betaalt, op jaarbasis. Deze rente is variabel en kan wijzigen in de periode dat u de lening hebt. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u rood staat.
 • Jaarlijks Kostenpercentage
  Het Jaarlijkse Kostenpercentage (JKP) is wettelijk voorgeschreven en is bedoeld om u duidelijk te maken of er naast de debetrente nog aanvullende kosten zijn. Als dat het geval is, is het JKP hoger dan de debetrentevoet. Bij een Continu Limiet zijn de debetrentevoet en het JKP gelijk. Sluit u een Continu Limiet af? Dan heeft u een Betaalrekening nodig. U kunt hierbij kiezen voor een gratis BasisPakket, waarbij u geen gebruik kunt maken van de Betaalpas voor betaal- en geldautomaten. Er worden verder geen andere verplichte kosten berekend

Voor wie?

Wanneer kunt u een Continu Limiet aanvragen?

Dat kan als u tussen 18 en 60 jaar oud bent. Wij sturen u een vrijblijvende offerte als onder andere blijkt dat u de maandlasten kunt dragen en na positieve toetsing bij Bureau Krediet Registratie. Daarnaast dient u een Betaalrekening van de ING te hebben. U kunt maar één Continu Limiet aanvragen, ook al heeft u meerdere Betaalrekeningen.

Heeft u al een Kwartaallimiet?

U kunt maar op één manier rood staan op uw Betaalrekening. Heeft u op dit moment al een Kwartaallimiet en keuren we uw aanvraag voor een Continu Limiet goed? Dan beëindigen we automatisch uw Kwartaallimiet en kunt u voortaan rood staan volgens de voorwaarden van de Continu Limiet.

Rood staan op uw En/of Betaalrekening

Wilt u een Continu Limiet voor een En/of Betaalrekening? Dan tellen ook het inkomen en de financiële verplichtingen van uw partner mee. Hierdoor kunt u eventueel een hogere limiet afspreken om rood te staan.

Rekenvoorbeelden

Maandelijkse bijschrijving

Als u rood staat, bent u verplicht iedere maand een bedrag op uw Betaalrekening bij te (laten) schrijven. Deze bijschrijving moet minimaal 5% van uw limiet zijn. De limiet is het bedrag dat u maximaal kunt rood staan. Laat u uw salaris op uw Betaalrekening storten? Dan voldoet u altijd aan deze eis.

Goed om te weten

 • We berekenen rente van de 21ste tot en met de 20ste dag van de volgende maand. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u rood staat.
 • Af- en bijschrijvingen op uw Betaalrekening zijn van invloed op het bedrag dat u al rood staat en de rente die u daarover betaalt. Zo verlaagt een bijschrijving (bijvoorbeeld uw salaris) het bedrag waarover u rente betaalt. Een uitgave (bijvoorbeeld een aankoop) vergroot het bedrag waarover u rente betaalt.

Bekijk het rekenvoorbeeld

In het onderstaande voorbeeld ziet u hoe uw maandelijkse bijschrijving wordt berekend.

Stel:

 • U kiest ervoor om maximaal € 7.500 te kunnen rood staan.
 • Als u niet rood staat, hoeft u niets bij te laten schrijven op uw Betaalrekening.
 • Staat u rood, dan is uw minimale maandelijkse bijschrijving (5% x € 7.500 =) € 375.

Stel:

U betaalt maandelijks rente over het bedrag dat u rood staat. Er wordt op dagbasis gekeken hoeveel u rood heeft gestaan en hier betaalt u rente over. Stel dat u in een jaar gemiddeld 1.000 euro heeft rood gestaan en u betaalt hier op jaarbasis 9,9% rente over. Dan bedragen de rentekosten 99 euro.

Voorwaarden

Als u gaat lenen, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat leest u in onze voorwaarden. Hierin staan de regels die gelden voor lenen, rente betalen en aflossen. Heeft u nog vragen over lenen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

1. Hoe kan ik een Continu Limiet aanvragen?

U kunt een Continu Limiet aanvragen als u:

 • een Betaalrekening van de ING heeft,
 • in Nederland woont,
 • inkomen heeft (geen bijstandsuitkering) en
 • tussen 18 en 60 jaar bent.
Voldoet u hieraan? Dan doorloopt u de volgende stappen:
 1. U vraagt een Continu Limiet aan (online, telefonisch via de Klantenservice of op een ING-kantoor).
 2. De ING beoordeelt uw aanvraag. Wij kijken hierbij naar uw persoonlijke en financiële situatie en doen een toetsing bij Bureau Krediet Registratie.
 3. Keuren wij uw aanvraag goed, dan ontvangt u binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte per e-mail of post. Wilt u gebruikmaken van het aanbod? Dan stuurt u de offerte ondertekend retour, inclusief enkele aanvullende documenten.
 4. Alle vereiste documenten toegezonden? Dan ontvangt u na goedkeuring een brief (en een sms) dat u kunt rood staan tot de afgesproken limiet.

2. Hoe kan ik mijn Continu Limiet beëindigen?

Als u niet meer wilt kunnen rood staan, kunt u bij een positief saldo uw Continu Limiet:

 • Online opzeggen
 • Telefonisch opzeggen: 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wat volgt na de opzegging?

Nadat u uw Continu Limiet heeft opgezegd, ontvangt u een bevestigingsbrief van de beëindiging. We melden de beëindiging bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het BKR bewaart de melding maximaal 5 jaar. Hierna wordt deze vernietigd.

3. Wat gebeurt er als de contractant is overleden?

Zodra bij de ING bekend is dat de contractant is overleden en het saldo van zijn of haar Betaalrekening positief is, beëindigen we de Continu Limiet. Is het saldo negatief? Dan nemen we contact op met de nabestaanden. Het bedrag dat de overleden contractant rood stond, dient vervolgens maandelijks via een vast bedrag afgelost te worden. Uiteraard kan de openstaande schuld ook versneld worden afgelost.


Goed om te weten
De Continu Limiet heeft geen overlijdensrisicodekking. Wanneer u komt te overlijden, zijn uw nabestaanden verplicht het geleende bedrag terug te betalen aan de ING. U kunt wel apart een Overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Hiermee zijn uw nabestaanden verzekerd van een vast bedrag (vanaf € 15.000 tot € 500.000).


Meer over de Overlijdensrisicoverzekering 

Beoordelingen

Zo beoordelen ING-klanten de Continu Limiet

9,1
15 beoordelingen
 • Gemakkelijk aanvragen

 • Snel te gebruiken

 • Prijs-kwaliteit

 • Duidelijke informatie

 • Extra geld opnemen