Uw ontslagvergoeding

Als aanvulling op uw inkomen

Gouden Handdruk

Verwacht u een ontslagvergoeding, ofwel een Gouden Handdruk? U kunt de vergoeding gebruiken als aanvulling op uw inkomen met banksparen.

Nieuwe fiscale regels ontslagvergoeding

Per 1 januari 2014 zijn de fiscale regels voor ontslagvergoedingen aangepast. Tot uiterlijk 30 juni 2014 geldt een overgangsregeling voor ontslagvergoedingen die voor 1 januari 2014 zijn toegezegd. De mogelijkheden die hieronder staan beschreven, gelden alleen als u gebruik kunt maken van de overgangsregeling.

Uw inkomen aanvullen met uw ontslagvergoeding

Als uw ontslagvergoeding in termijnen wilt ontvangen, om bijvoorbeeld uw inkomen tijdelijk aan te vullen, dan kunt u dat doen door uw ontslagvergoeding te storten op een speciale bankspaarrekening.

Banksparen

Bij banksparen stort u uw ontslagvergoeding op een geblokkeerde spaarrekening. Deze bankspaarrekening is speciaal voor ontslagvergoedingen. Van die rekening krijgt u een periodieke aanvulling op uw inkomen. Deze bankspaarrekening kan alleen geopend worden via een Pensioenadviseur van Nationale-Nederlanden. De Pensioenadviseur kan u namelijk precies vertellen wat u in uw situatie het beste kunt doen.

De aanvulling stoppen?

Bij sommige bankspaarrekeningen voor een ontslagvergoeding kunt u de aanvulling op uw inkomen stoppen. Het resterende bedrag blijft dan staan als aanvulling op uw pensioen. Bijvoorbeeld als u uw ontslagvergoeding heeft gebruikt als aanvulling op uw WW-uitkering en een nieuwe baan heeft gevonden. Wilt u daarna opnieuw geld van de bankspaarrekening als aanvulling op uw inkomen? Ook dat is mogelijk. Een pensioenadviseur van Nationale-Nederlanden vertelt u er graag meer over.

Advies van een Pensioenadviseur

Wilt u advies over welke optie het beste bij u past? Geen probleem, de Pensioenadviseur brengt uw financiƫle situatie graag in kaart. Maak direct een afspraak met een adviseur. Het pensioenadvies en de producten die de Pensioenadviseur aanbiedt zijn afkomstig van Nationale-Nederlanden.

Wat kunt u nog meer met uw ontslagvergoeding?

Er zijn meer mogelijkheden om uw ontslagvergoeding te gebruiken. U kunt de vergoeding in een keer laten uitkeren, sparen voor uw pensioen of misschien begint u wel een eigen bedrijf.