Pensioen opbouwen

Hoe vult u uw inkomen straks aan?

Pensioen opbouwen

Er wordt veel gesproken over pensioenopbouw. Maar het belangrijkste is dat u straks kunt leven zoals u nu gewend bent. Daar zijn diverse mogelijkheden voor. De ING helpt u graag op weg.

Pensioen opbouwen, wat zijn uw mogelijkheden?

U wilt straks leven zoals u nu gewend bent. Of misschien heeft u wel plannen. Bijvoorbeeld eerder parttime gaan werken, of een reis maken. Hoe dan ook, het is belangrijk dat u alvast maatregelen neemt. De ING helpt u graag en biedt u verschillende mogelijkheden:

1 - Zelf regelen met banksparen

Banksparen houdt in dat u op een geblokkeerde spaarrekening zelf spaart voor uw pensioen. U bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak u spaart binnen uw jaarruimte. De jaarruimte is het bedrag dat u fiscaal voordelig mag sparen voor uw pensioen. Bij de ING kunt u banksparen op de Pensioenspaarrekening. Het bedrag dat u uiteindelijk hebt gespaard kunt u pas opnemen als u met pensioen bent. Dit gebruikt u dan als pensioenaanvulling.

2 - Een adviesgesprek

U wilt aanvullend pensioen opbouwen, maar u weet niet precies hoe u dat wil doen? Of welke optie het beste bij uw situatie past? Maak dan een afspraak met een Pensioenadviseur van Nationale-Nederlanden. Hij bekijkt uw situatie en welke oplossing het beste bij u past.

3 - Pensioen opbouwen met een ontslagvergoeding

Per 1 januari 2014 zijn de fiscale regels voor ontslagvergoedingen aangepast. De mogelijkheden om de ontslagvergoeding fiscaal voordelig te gebruiken voor een aanvulling op het pensioen zijn vanaf 2014 beperkt. Tot uiterlijk 30 juni 2014 geldt een overgangsregeling voor ontslagvergoedingen die voor 1 januari 2014 zijn toegezegd. U komt alleen in aanmerking voor deze overgangsregeling als u aan een aantal voorwaarden voldoet.

Meer weten over uw pensioen?

Meer weten over uw pensioen?
Via onderstaande link kunt u het seminar over pensioen terugkijken.

Seminar nu bekijken