Overlijdensrisicoverzekering

 • Financiële zekerheid voor uw nabestaanden
 • Eenvoudig online uw premie berekenen
 • Online uw gezondheidsverklaring invullen
De ING Inboedelverzekering

Het product

Het verliezen van een dierbare is al zwaar genoeg. Dan is het prettig als uw nabestaanden financiële zekerheid hebben. Dat kunt u nu direct bij Nationale-Nederlanden regelen met de Overlijdensrisicoverzekering. Sluit deze voor 27 april 2014 af en ontvang een kortingscode van Bol.com ter waarde van € 50,- !Kenmerken Overlijdensrisicoverzekering

 • Gegarandeerd bedrag voor uw nabestaanden
 • U kiest de hoogte van het bedrag, wie het bedrag ontvangt en hoe lang de verzekering loopt
 • Premievoordeel bij niet roken en een gezonde verhouding tussen lengte en gewicht
 • Mogelijkheid om uw partner mee te verzekeren
 • Eenvoudig online uw premie berekenen en de verzekering aanvragen
 • Online uw gezondheidsverklaring invullen
 • Scoort bij Independer 8.2 op de productkenmerken (juni 2012)
 • Op ieder moment stopzetten met teruggave van de eventuele afkoopwaarde

Zo werkt de Overlijdensrisicoverzekering

U sluit een overlijdensrisicoverzekering af voor een bepaalde periode op uw eigen leven en/ of dat van uw partner. Als u (en/ of uw partner) voor de einddatum van de verzekering overlijdt, krijgen uw nabestaanden eenmalig een gegarandeerd bedrag uitgekeerd uit de Overlijdensrisicoverzekering. Dit bedrag kunnen ze onder andere gebruiken voor:

 • Het betalen van de huur of hypotheek
 • Aanvulling op het inkomen
 • Extra kosten voor kinderopvang of huishoudelijke hulp
 • De uitvaart
 • De erfbelasting over de nalatenschap

Uw gezondheidsverklaring

Direct na de aanvraag van de Overlijdensrisicoverzekering ontvangt u (en eventueel uw partner) een e-mail van Nationale-Nederlanden met een aantal vragen over uw gezondheid. Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld, dan ontvangt u een e-mail over het vervolg.

Tussentijds het verzekerende bedrag verhogen

U kunt eenmaal per 3 jaar de verzekerde uitkering verhogen met 10% van de oorspronkelijke verzekerde uitkering. Nationale-Nederlanden stelt dan geen vragen over uw gezondheidstoestand. Uw premie gaat omhoog als u hier gebruik van maakt. Als u de eerste keer geen gebruik maakt van dit recht, dan vervalt dit recht voor de rest van de looptijd van de verzekering. Bij het aanvragen van de verzekering kan Nationale-Nederlanden besluiten om dit recht niet toe te kennen. Dat kan bijvoorbeeld als u of uw partner een verhoogd gezondheidsrisico heeft. Dit vermelden wij dan op uw polis.

Goed om te weten

Uw nabestaanden ontvangen geen bedrag uit de Overlijdensrisicoverzekering als u onjuiste en/ of onvolledige gegevens heeft doorgegeven bij het afsluiten van de verzekering. Ook bij zelfdoding in de eerste 2 jaar na het afsluiten van de verzekering ontvangen nabestaanden geen bedrag.

Voor wie?

De Overlijdensrisicoverzekering past bij u als u:

 • Financiële zekerheid voor uw nabestaanden wilt regelen
 • Wilt dat uw nabestaanden in hetzelfde huis kunnen blijven wonen (koop of huur)
 • Wilt dat uw nabestaanden een aanvulling op hun inkomen ontvangen, bijvoorbeeld voor extra kosten voor kinderopvang of huishoudelijke hulp

Overlijdensrisicoverzekering en hypotheek

Moet u een Overlijdensrisicoverzekering afsluiten voor een hypotheek (verpanding)? Nationale-Nederlanden kan dit telefonisch voor u regelen. Wilt u dan voor het afsluiten van deze verzekering telefonisch contact met ons opnemen op 088 663 06 60?

Kosten

Uw premie

De hoogte van de premie is afhankelijk van uw leeftijd, uw gezondheidsverklaring, de verhouding tussen uw lengte en gewicht (BMI) en of u rookt of niet. Daarnaast kiest u bij afsluiten de hoogte van het bedrag en de looptijd van de verzekering. Deze keuzes zijn ook van invloed op uw premie. U betaalt voor de Overlijdensrisicoverzekering een vaste premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar. De premie wordt automatisch geïncasseerd.

Welke kosten betaalt u?

U betaalt eerste en doorlopende kosten voor deze verzekering. Deze kosten zijn verwerkt in de premie en hoeft u dus niet apart te betalen. Ook betaalt u eenmalig distributiekosten. Deze kosten betaalt u wel apart. De distributiekosten bedragen € 99 als u de verzekering online aanvraagt en € 169 als u de verzekering telefonisch aanvraagt. Binnen 1 maand na het afgeven van de polis ontvangt u een e-mail waarin staat hoe u de distributiekosten kunt betalen aan Nationale-Nederlanden.

Voorwaarden

Als u een Overlijdensrisicoverzekering afsluit, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. In de voorwaarden kunt u uitgebreid lezen wat wel en niet verzekerd is.


Heeft u nog vragen over de voorwaarden, neemt u dan gerust contact op met Nationale-Nederlanden op 088 663 06 60. Nationale-Nederlanden is bereikbaar op werkdagen van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zij helpen u graag.

Samenwerking met Nationale-Nederlanden

ING vindt het belangrijk om haar klanten een breed assortiment van financiële diensten aan te bieden. Voor levensverzekeringen werkt de ING samen met Nationale-Nederlanden. Voor de Nationale-Nederlanden Overlijdensrisicoverzekering geldt dat de premie wordt geïncasseerd door Nationale-Nederlanden. U ontvangt het bedrag bij overlijden ook van Nationale-Nederlanden. De productinformatie die u op ING.nl vindt of telefonisch krijgt, is geen persoonlijk advies. U bepaalt zelf of de gekozen verzekering bij u past. Als u toch liever persoonlijk advies wilt, dan kan dat uiteraard ook. Ook voor advies kunt u contact opnemen met de Klantenservice van Nationale-Nederlanden via 088 663 06 60. U betaalt geen extra kosten of hogere premie via ING.

Veelgestelde vragen

Kan ik de Overlijdensrisicoverzekering opzeggen?

U kunt uw verzekering binnen 30 dagen na afgifte van de polis opzeggen. U betaalt daarvoor geen kosten. De betaalde premie(s) ontvangt u terug. Ook kunt u uw verzekering later op ieder moment stopzetten. Uw verzekering stopt dan op de datum die u heeft opgegeven. Als u de verzekering stopzet, heeft u soms recht op een afkoopwaarde. Dat betekent dat u een bedrag terugkrijgt. In dat geval keren wij dat bedrag aan u uit. Als u een premieachterstand heeft, houden we dat bedrag met eventuele rente in op de afkoopwaarde.

Waarom wil de bank dat ik een Overlijdensrisicoverzekering afsluit bij mijn hypotheek?

De bank (of een andere hypotheekverstrekker) heeft dan de garantie dat de hypotheekschuld of een deel daarvan wordt afgelost met het bedrag uit de Overlijdensrisicoverzekering als u overlijdt. Bij uw hypotheekverstrekker kunt u nagaan of een Overlijdensrisicoverzekering noodzakelijk is. De Overlijdensrisicoverzekering zorgt er dan ook voor dat uw nabestaanden zonder of met minder hypotheekschuld achterblijven.

Wordt het bedrag van de Overlijdensrisicoverzekering na overlijden bruto of netto uitgekeerd?

Het verzekerd bedrag van de Overlijdensrisicoverzekering keren we bij overlijden zonder inhouding van belasting uit. Of de ontvanger van de uitkering nog belasting moet betalen over de uitkering, is afhankelijk van zijn persoonlijke situatie.