De Rechtsbijstandverzekering

Verzekerd voor minder dan het uurtarief van een advocaat

De Rechtsbijstandverzekering

Het zal u maar gebeuren. Een verbouwing en uw aannemer komt zijn afspraken niet na. Wel zo handig als u een Rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Nu de eerste 2 maanden geen premie.

Kenmerken Rechtsbijstandverzekering

 • Onafhankelijke, specialistische hulp bij juridisch conflict
 • Jaarpremie lager dan het uurtarief van een advocaat
 • Geen kostenlimiet bij inzet van een SRK-jurist
 • Geen kostenlimiet bij inzet van een gespecialiseerde SRK-jurist

Voordelen Rechtsbijstandverzekering

 • Direct en deskundig telefonisch advies, ook om een conflict te voorkomen
 • Online Terugluister Service: telefonisch advies opnieuw beluisteren (gratis)
 • Binnen 3 minuten aanvragen
 • 10% korting in combinatie met ING Autoverzekering

Nu de eerste 2 maanden geen premie

Sluit u tussen 24 maart en 4 mei 2014 een ING Rechtsbijstandverzekering af, dan betaalt u de eerste 2 maanden geen premie. Bovendien geldt dan geen enkele wachttermijn voor de verlening van rechtshulp. Dit neemt natuurlijk niet weg dat een rechtsbijstandverzekering alleen geldt voor zaken die ná het afsluiten zijn ontstaan. Sluit een ING Rechtsbijstandverzekering daarom tijdig af. Dan kunt u altijd rekenen op vakkundige juridische hulp.

Basisdekking

Met de basisdekking krijgt u bij een groot aantal zaken rechtshulp. Bijvoorbeeld:

 • Een geschil met een uitkeringsinstantie
 • Een geschil met de verhuurder van uw woning
 • Een geschil met het ziekenhuis
 • Een geschil met het reisbureau
 • Een geschil over de levering van een online besteld artikel

Aanvullende dekkingen

Niet iedereen krijgt met dezelfde geschillen te maken. Daarom heeft de ING aparte dekkingen voor een aantal soorten geschillen. Zodat u zelf kunt kiezen of u die dekkingen wilt meeverzekeren.

 • Eigen Woning

  Voorbeeld: bij de verbouwing van uw woning komt de aannemer zijn afspraken niet na.
 • Motorrijtuigen
  Voorbeeld: u raakt met uw auto betrokken bij een verkeersongeval en u wilt de autoschade en eventuele letselschade verhalen op de tegenpartij.
 • Arbeidsrecht
  Voorbeeld: het bedrijf waar u werkt gaat reorganiseren en u wordt ontslagen.
 • Fiscaal recht en vermogensbeheer
  Voorbeeld: de belastingdienst heeft uw bezwaar afgewezen.

Juridisch advies voorkomt problemen

Heeft u behoefte aan juridisch advies voordat er daadwerkelijk een geschil is? Bijvoorbeeld als er een conflict met de buren dreigt bij het plaatsen van een schutting? U kunt dan gebruikmaken van de telefonische juridisch adviesservice van SRK (Stichting Schaderegelingskantoor voor Rechtsbijstandverzekering). De juristen van SRK helpen u graag verder zodat u een conflict kunt voorkomen. Ook wanneer uw zaak onverhoopt niet onder de dekking van de verzekering valt, geeft SRK u graag telefonisch advies.

Online Terugluister Service

Een juridisch advies is soms lang en ingewikkeld. Dan is het prettig als u het telefonische advies van uw SRK-jurist opnieuw kunt beluisteren. Dat kan met de unieke en gratis Online Terugluister Service. Uiteraard nemen we het adviesgesprek alleen met uw toestemming op. U luistert het vervolgens terug via uw persoonlijke dossier op mijn.srk.nl.

Geen kostenlimiet met een SRK-advocaat

Als u een beroep doet op een SRK-advocaat, zal die u helpen bij het oplossen van het juridisch conflict. Het maakt in dat geval niet uit hoeveel uur u gebruikmaakt van het advies en de hulp van de SRK-advocaat. U bent niet gebonden aan een kostenmaximum.

Wachttermijn Rechtsbijstandverzekering

Vraagt u voor het eerst een Rechtsbijstandverzekering aan? Dan geldt voor een aantal vormen van rechtsbijstand een wachttermijn van 3 maanden. Daarna kunt u aanspraak maken op de volledige dekking die hoort bij uw Rechtsbijstandverzekering. In een aantal situaties heeft u wel altijd direct vanaf de ingangsdatum dekking. Als u bijvoorbeeld betrokken raakt bij een ongeval. Of als u een geschil krijgt over een product dat u koopt. In de polisvoorwaarden leest u hier meer over.

Rechtsbijstandverzekering bij een andere aanbieder

Als u al een Rechtsbijstandverzekering bij een andere aanbieder heeft en direct aansluitend overstapt naar de ING, dan geldt er geen wachttermijn voor zaken die ook op uw huidige polis gedekt zijn. In de polisvoorwaarden leest u hier meer over.

Handig: uw verzekeringen online bekijken

Heeft u verzekeringen bij de ING en maakt u gebruik van Mijn ING (internetbankieren)? Dan heeft u online via Mijn ING altijd een overzicht van de lopende verzekeringen. Zo heeft u bijvoorbeeld snel uw polisnummer, de ingangsdatum van een verzekering en andere belangrijke gegevens bij elkaar. Bovendien ziet u in een oogopslag welke verzekeringen u precies heeft.

10% korting op uw Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een ING Autoverzekering? Dan ontvangt u maar liefst 10% korting op de premie van uw ING Rechtsbijstandverzekering. Dat is mooi meegenomen.

Heeft u rechtsbijstand nodig?

Bel dan direct met SRK Rechtsbijstand voordat een conflict uit de hand loopt. Bereikbaar via 079 344 81 81. Op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.