Schenken

Met een schenking geeft u meer dan geld alleen

Schenken? Even over denken

Overweegt u een bedrag te schenken aan uw (klein)kinderen of een voor u belangrijk persoon of doel? Geef een financieel steuntje in de rug op de manier die bij u past.

Schenken: welke manier past bij u?

Schenken kan door een aantal belastingregels heel interessant zijn. Als u gaat schenken, dan is het belangrijk dat u dit weloverwogen doet en op een manier die bij u past. Misschien wilt u zeker weten dat het geld nuttig besteed wordt, of twijfelt u of u het geld later zelf nodig zult hebben. De Schenking Wijzer geeft u inzicht in verschillende vormen van schenken en de fiscale regels.

AWBZ: meer kennis leidt tot aangepast schenkgedrag

Schenken wordt voor vermogende Nederlanders steeds interessanter. Uit onderzoek blijkt dat vermogende Nederlanders positief denken over schenken van een deel van hun vermogen aan (klein)kinderen of een goed doel. Verhoging van de eigen bijdrage voor zorg (AWBZ) maakt het voor vermogenden mogelijk interessant om een deel van hun inkomen te schenken voordat zij in een zorginstelling terecht komen.

Kabinet: belastingvrij schenken omhoog

Op Prinsjesdag heeft het kabinet het voorstel bekendgemaakt dat u tijdelijk meer eenmalig belastingvrij mag schenken als het geld wordt besteed aan een eigen woning. Ook mag u tijdelijk schenken aan wie u wilt en verdwijnt de leeftijdsgrens voor de ontvanger.

Online seminar

Op 11 december hebben wij een online seminar over schenken georganiseerd. Deskundigen Annemieke Tromp en Ernest Halbertsma vertelden over de mogelijkheden en de fiscale voordelen van een schenking.

Heeft u vragen?

Contact

  • Neem contact op met het
    Personal Banking Team
  • 020 22 888 66
    ma - vrij: 8.00 - 21.00 uur
    zaterdag: 9.00 - 17.00 uur
  • Bel me nu
  • Afspraak maken

Deel deze pagina