Gestructureerde producten

‘Gestructureerde producten’ is een verzamelnaam voor een breed scala aan financiële instrumenten. Sommige gestructureerde producten hebben als doel de belegger te beschermen tegen koersverliezen, terwijl andere juist een hoog risico kennen in ruil voor extra verwacht rendement.

 

Wat is een gestructureerd product?

Een gestructureerd product bestaat uit een samenvoeging van verschillende beleggingsproducten, vaak obligaties en opties en wordt over het algemeen uitgegeven om op een bepaalde visie in te kunnen spelen.

Risico’s van gestructureerde producten

Gestructureerde producten kennen bijzondere risico’s zoals debiteurenrisico, liquiditeitsrisico, valutarisico, renterisico en koersvolatiliteit. Lees altijd de brochure en/of het prospectus voor de risico’s van een specifiek gestructureerd product.

Beleggen in gestructureerde producten bij de ING

Bij de ING kunt u beleggen in gestructureerde producten die zijn genoteerd aan de beurs in Amsterdam. Er zijn vele honderden gestructureerde producten genoteerd aan de beurs. Hier onder vallen bijvoorbeeld producten als garantieproducten (bijvoorbeeld Lirics) maar ook certificaten, clickproducten, reverse exchangeables en hefboomproducten als Sprinters en Turbo’s.

Gestructureerde producten

Met garantieZonder garantie
GroeiLiricPremie
InkomenFloored FloaterMemory Coupon

 • Liric
  Lirics (‘Limited Risk Certificates’) zijn beleggingsproducten die u kunt zien als een obligatie op basis van aandelen of aandelenindices. Optieconstructies beschermen u tegen neerwaartse risico’s. De Liric heeft daarom een defensief risico-rendements profiel. Bij een daling wordt het neerwaarts risico (voor een groot deel) beschermd. Dit heet garantiewaarde.
 • Floored Floater
  Een Floored Floater is een garantieproduct waarbij u een variabele rente heeft (floater). U bent echter wel verzekerd van een minimum rente (floor). Het neerwaarts risico wordt afgeschermd terwijl het opwaarts potentieel van een rentestijging behouden blijft. Als de rente ook aan een maximum is gebonden (cap), dan is er sprake van een ‘Capped Floored Floater’.
 • Premie Note
  De Premie Note is een beleggingsproduct met een bepaalde looptijd. Bij de start wordt de slotstand van de Index als startwaarde vastgesteld. De aflossing van de Premie Note is afhankelijk van het koersverloop van de Index. Aan het einde van de looptijd ontvangt u uw inleg retour plus een vooraf vastgestelde opslag. Voorwaarde is dat de Index gedurende de looptijd niet meer onder een vooraf vastgestelde ondergrens is gesloten. Als de eindwaarde van de Index meer dan een vooraf vastgestelde opslag boven de startwaarde uitkomt, dan valt uw aflossing hoger uit. Is de eindwaarde van de Index lager dan de startwaarde, dan loopt u in dit scenario volledig koersrisico op uw inleg.
 • Memory Coupon
  ING Memory Coupon Note is een beleggingsproduct met een bepaalde looptijd. Bij de start wordt de slotstand van de Index als startwaarde vastgesteld. Vervolgens wordt elk jaar op de peildatum de slotstand van de Index vergeleken met deze startwaarde. Sluit de Index op de peildatum boven de ondergrens (barrier), dan ontvangt u een coupon voor het betreffende jaar. Sluit de Index onder de barrier, dan ontvangt u dat jaar geen coupon. Eventuele niet betaalde coupons worden alsnog uitgekeerd als in één van de volgende peildata de Index niet onder de barrier sluit. De aflossing van de Memory Coupon Note is afhankelijk van de slotstand van de Index op de laatste peildatum. Sluit de Index boven de barrier dan ontvangt u 100% en de coupon van dat jaar. Is de eindwaarde van de Index lager dan de barrier, dan loopt u in dit scenario volledig koersrisico op uw inleg.

De producten worden uitgegeven door de ING, maar ook door andere instellingen. Het is niet mogelijk om hier informatie te plaatsen over alle gestructureerde producten. In de onderstaande tabel ziet u daarom een selectie van ING-producten. Deze selectie wordt up to date gehouden door de ING Investment Office.

Let op!
Deze selectie is geen advies of aanbeveling. Baseer uw beleggingsbeslissing niet op het feit of een gestructureerd product in deze selectie is opgenomen. U bepaalt zelf of een belegging bij u past. Verdiept u zich daarom goed in de werking, kosten en risico’s voordat u een gestructureerd product koopt en volg uw belegging ook tijdens de looptijd.

Gestructureerde productenbrochure (PDF)prospectus (PDF)specifieke voorwaarden (PDF)

ING Liric Duurzaam Top 50

brochure prospectus specifieke voorwaarden 

ING Liric Eurozone
November 2021   

brochure prospectus specifieke voorwaarden 
ING Liric Eurozone
October 2015
brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Liric USA
October 2015
brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Liric Japan
October 2015
brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Liric BRIC
October 2015
brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Liric Grondstoffen
Augustus 2017
brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Memory Coupon Eurozone september 2014brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Eurozone Premie Note november 2017brochureprospectusspecifieke voorwaarden
ING Liric USA mei 2018brochureprospectusspecifieke voorwaarden
Bekijk de koersen

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen is, het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van ieder product.

Leren beleggen

Geen of weinig ervaring met beleggen? De ING helpt u graag op weg. Het onderdeel Leren beleggen geeft u antwoord op allerlei vragen. Wat zijn gestructureerde producten bijvoorbeeld? En wat zijn de risico’s van beleggen eigenlijk?

Koersinformatie

Naast de gestructureerde producten van de ING in de tabel hierboven heeft de ING Bank N.V. de afgelopen jaren diverse gestructureerde producten uitgegeven. Algemene informatie en koersinformatie over deze producten vindt u op de site die de ING hiervoor heeft ontwikkeld: www.ingstructuredproducts.nl. Informatie over de gestructureerde producten van andere uitgevers vindt u op de site van de betreffende instelling.

Overzicht via Koersen en aan- en verkopen

U vindt de koersen van de gestructureerde producten in de bovenstaande tabel in Mijn ING (internetbankieren).

 1. Log in op Mijn ING
 2. Ga naar uw beleggingen
 3. Ga naar Koersen en informatie
 4. Kies Koersen
 5. Kies in het uitklapmenu ‘Gestructureerde producten’
 6. Klik op ‘Koop’ of ‘Verkoop’ om naar het aan- of verkoopscherm te gaan.

Koersen en aan- en verkopen overige gestructureerde producten

Andere gestructureerde producten (van zowel de ING als van andere instellingen) vindt u ook in Mijn ING (internetbankieren).

 1. Log in op Mijn ING
 2. Ga naar uw beleggingen
 3. Ga naar Koersen en informatie
 4. Kies Koersen
 5. Kies in het uitklapmenu ‘Obligaties’
 6. Klik op ‘Koop’ of ‘Verkoop’ om naar het aan- of verkoopscherm te gaan.

U kunt een gestructureerd product ook zoeken via de optie ‘Zoeken met ISIN code’ in het aankoopscherm van Effecten.

Koersen en aan- en verkopen ING Sprinters en RBS Turbo’s

U vindt de koersen van ING Sprinters en RBS Turbo’s in Mijn ING (internetbankieren).

 1. Log in op Mijn ING
 2. Ga naar uw beleggingen
 3. Ga naar Koersen en informatie
 4. Kies Koersen
 5. Kies in het uitklapmenu ‘ING Sprinters’ of ‘RBS Turbo’s’
 6. Klik op ‘Koop’ of ‘Verkoop’ om naar het aan- of verkoopscherm te gaan.

Contact

 • 020 22 888 88
  ma - vrij: 8.00 - 21.00 uur
  zaterdag: 9.00 - 17.00 uur
 • Bel me nu
 • E-mail

Deel deze pagina