Zelf beleggen

Beleggen volgens uw eigen inzichten

Zelf beleggen

Wilt u graag zelf beleggen en daarbij uw eigen koers volgen? Kies dan de beleggingsvorm Zelf. U bepaalt uw strategie en u geeft direct uw aan- en verkoopopdrachten op.

Kenmerken Zelf

 • Zelf beleggen
 • Beleggen in onder andere aandelen, obligaties, opties, beleggingsfondsen en gestructureerde producten
 • Toegang tot de belangrijkste beurzen van de wereld zoals Euronext, NYSE, Nasdaq, London Stock Exchange en Xetra/Frankfurt
 • Altijd op de hoogte van de visies en opinies van de ING

Voordelen Zelf

 • Volledige vrijheid voor uw eigen strategie
 • Beleggen tegen lage kosten
 • Geen transactiekosten voor beleggingsfondsen uit de Beleggersgiro

Beleggen op de beurs

Met Zelf bepaalt u zelf waarin u uw geld wilt beleggen. Zo kunt u beleggen in aandelen, obligaties, opties, gestructureerde producten en beleggingsfondsen. U heeft toegang tot Euronext Amsterdam, maar ook toonaangevende beurzen in het buitenland. En dat tegen lage transactiekosten.

 • Meer over de tarieven van Zelf beleggen bij de ING

Beleggen via de Beleggersgiro

De Beleggersgiro is het systeem waarmee u tegen lage kosten aan- en verkoopopdrachten kunt geven. Voor aan- en verkopen van beleggingsfondsen die de ING heeft geselecteerd voor de Beleggersgiro, betaalt u via Mijn ING (internetbankieren) zelfs helemaal géén transactiekosten. Om via dit systeem te handelen, heeft u alleen een Beleggingsrekening nodig. Bij beleggen met de Beleggersgiro zijn de transactiekosten lager en er worden geen extra kosten, zoals bewaarloon en dividendprovisie, in rekening gebracht. Alle beleggingsfondsen die door de ING verhandeld worden via de Beleggersgiro vindt u in de Fondsenzoeker. Van elk fonds vindt u hier onder andere de fondsbeschrijvingen, doelstellingen, dividenden en de rendementen.

Beginnen met Zelf

Voordat u gaat beleggen met Zelf, vragen wij u de vragenlijst ‘Kennis en ervaring’ in te vullen. Daarna kunt u het Klantcontract ondertekenen. Zodra we uw ondertekende contract hebben verwerkt, kunt u beginnen met beleggen via uw Beleggingsrekening. Als u nog een Beleggingsrekening aanvraagt, is het ook mogelijk te kiezen voor een andere beleggingsvorm (Advies of Beheer). Na ontvangst van uw aanvraag bevestigen wij binnen 3 werkdagen per post dat uw beleggingsrekening geopend is. Deze is dan direct zichtbaar binnen Mijn ING.

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico's met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Loop geen onnodig risico. Voordat u begint met beleggen is, het belangrijk dat u op de hoogte bent van de kenmerken van ieder product.

Meer mogelijkheden

Met ING Personal Banking (met een vermogen vanaf € 75.000) en Private Banking (met een vermogen vanaf € 500.000) heeft u meer mogelijkheden. Bent u benieuwd naar deze mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een adviseur.

Contact

 • 020 22 888 88
  ma - vrij: 8.00 - 21.00 uur
  zaterdag: 9.00 - 17.00 uur
 • Bel me nu
 • E-mail

Deel deze pagina