Vreemde Valutarekening

  • Voor uw betalingsverkeer buiten de eurozone
  • Voor het besparen op uw omwisselkosten
  • Voor het beheren van uw valutarisico’s
Vreemde Valutarekening

Het product

Makkelijk zaken doen buiten de eurozone? Open dan een Vreemde Valutarekening voor uw betalingsverkeer. Zo kunt u geld ontvangen en betalen in dezelfde valuta als uw handelspartners.

De rekening voor uw betalingsverkeer buiten de eurozone

  • Per valutasoort een aparte rekening
  • Besparen op kosten van het omwisselen van valuta’s
  • Voor het beheren van valutarisico’s
  • Omwisselen wanneer het u uitkomt
  • In ruim 30 valutasoorten beschikbaar

Besparing omwisselkosten

Valuta’s omwisselen kost geld. Als u regelmatig inkomend en uitgaand betalingsverkeer in dezelfde vreemde valuta heeft, dan kunt u op omwisselkosten besparen. Dat doet u door betalingen in dezelfde valuta te laten bij- en afschrijven op een Vreemde Valutarekening. U betaalt alleen omwisselkosten als u geld van of naar uw Zakelijke Rekening overmaakt.

Beheren valutarisico

Aan zaken doen in vreemde valuta kleven valutarisico’s. Met een Vreemde Valutarekening kunt u dit beheren door bijvoorbeeld zelf het moment van omwisselen te kiezen. Daarnaast kunt het effect van schommelingen in de valutakoers beperken.

Aanvragen Vreemde Valutarekening

Ga naar een ING-kantoor bij u in de buurt om een Vreemde Valutarekening aan te vragen. Neem wel een geldig identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) mee. Bent u nog geen zakelijke klant van de ING? Op een ING-kantoor bij u in de buurt kunt u dit in 20 minuten regelen.

Voor wie?

Doet u regelmatig zaken in dezelfde valuta buiten de eurozone? Dan past de Vreemde Valutarekening bij u.

U kunt uitsluitend een Vreemde Valutarekening openen als u een Zakelijke Rekening bij de ING heeft.

Kosten

Voor de Vreemde Valutarekening betaalt u € 7,50 per maand. De ING incasseert dat bedrag van uw Vreemde Valutarekening. Daarnaast betaalt u voor uw af- en bijschrijvingen. U krijgt elk kwartaal een factuur.
 
Het volledige overzicht van de kosten die verbonden zijn aan de zakelijke producten en diensten van de ING vindt u in de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer (PDF).

Voorwaarden

Als u een Vreemde Valutarekening aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Vreemde Valutarekening en voor de betalingstransacties. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over de Vreemde Valutarekening, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik geld over van mijn Vreemde Valutarekening?

Met Mijn ING Zakelijk kunt u geld overboeken via ‘Overschrijven buitenland’. Kies onder ‘Betalen’ ‘Overschrijven buitenland’. Uw Vreemde Valutarekeningen staan in de lijst bij ‘Van Zakelijke Rekening’.

Waar vind ik het saldo van mijn Vreemde Valutarekening?

In Mijn ING Zakelijk vindt u het saldo van uw Vreemde Valutarekening via ‘Overzichten’. Kies ‘Af en bij Vreemde Valutarekeningen’. Staat uw Vreemde Valutarekening er niet bij? Bel ING Zakelijk: 020 22 888 22. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 - 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Kan ik ook een Betaalpas of Creditcard aanvragen bij een Vreemde Valutarekening?

Nee, de Vreemde Valutarekening is ingericht voor giraal betalingsverkeer. U kunt dus geen Betaalpas of Creditcard aanvragen bij een Vreemde Valutarekening.