Derdengeldenrekening

Voor notarissen, advocaten en gerechtsdeurwaarders

  • Zakelijke Rekening met 1,10% rente over maximaal € 20.000.000
  • Uitsluitend voor notarissen, advocaten en gerechtsdeurwaarders
  • U kunt eenvoudig transacties doen met Mijn ING Zakelijk (internetbankieren)
Derdengeldenrekening

Het product

Voor notarissen, advocaten en gerechtsdeurwaarders geldt de wettelijke verplichting om een aparte rekening te gebruiken voor het beheer van saldi van derden. Met de Derdengeldenrekening van de ING, ook wel  Kwaliteitsrekening genoemd, kiest u voor een rekening die speciaal daarvoor is ingericht. En u krijgt een aantrekkelijke rente.

Rekening speciaal ingericht voor het beheer van derdengelden

  • U kunt uw cliënten de zekerheid bieden dat hun geld is afgescheiden van uw eigen vermogen.
  • ‘Derdengelden’ of ‘Kwaliteitsrekening’ in de tenaamstelling.
  • Een aantrekkelijke rente van 1,10% op het tegoed op de rekening (dit percentage geldt per 1 april 2014). De rente is effectief op jaarbasis, en wordt maandelijks berekend en uitgekeerd (maximaal rentegevend tegoed is € 20.000.000).
  • U kunt de rekening uitsluitend gebruiken voor het beheer van gelden van derden.

Aanvragen Derdengeldenrekening

Vul het formulier Aanvragen Derdengeldenrekening in. Binnen 6 werkdagen ontvangt u een bevestiging dat uw rekening is geopend.

Bestaande Zakelijke Rekening omzetten naar een Derdengeldenrekening?

Misschien heeft u al een Zakelijke Rekening bij de ING. Wilt u die rekening omzetten naar de Derdengeldenrekening? Geef hier uw omzetting door. U behoudt dan uw bestaande rekeningnummer en u gaat een aantrekkelijke rente ontvangen.

Voor wie?

De Derdengeldenrekening past bij u als

  • Uw organisatie behoefte heeft aan een rekening speciaal ingericht voor het beheer van derdengelden.
  • Uw organisatie is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als notaris, advocaat of gerechtsdeurwaarder.

Kosten

De kosten van de Derdengeldenrekening zijn gelijk aan die van de gewone Zakelijke Rekening en bedragen € 3,50 per maand. Daarnaast betaalt u voor uw af- en bijschrijvingen. U krijgt elk kwartaal een factuur. De ING incasseert het factuurbedrag van uw rekening. 

De rente op de Derdengeldenrekening wordt eens per maand op uw rekening gestort.
 
Het volledige overzicht van de kosten die verbonden zijn aan de zakelijke producten en diensten van de ING vindt u in de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer (pdf).

Voorwaarden

Als u een Derdengeldenrekening aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Derdengeldenrekening en voor de betalingstransacties. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over de Derdengeldenrekening, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Ik ben notaris en wil graag ‘Kwaliteitsrekening’ in de tenaamstelling. Kan dat?

Ja, dat kan. U geeft dat aan op het aanvraagformulier van de Derdengeldenrekening.

Hoe ziet de tenaamstelling van de Derdengeldenrekening er uit?

Uit de tenaamstelling blijkt dat de rekening een Derdengeldenrekening is. Hierin komt de term ‘Derdengelden’ , ‘DGR’ of ‘Kwaliteitsrekening’ voor.

Kan ik mijn Derdengeldenrekening ook voor gewone bankzaken gebruiken?

Nee. U kunt uw Derdengeldenrekening alleen gebruiken voor het beheer van gelden van derden. Voor uw reguliere bankzaken gebruikt u een gewone Zakelijke Rekening van de ING.
U kunt daarom geen incassocontract afsluiten voor deze rekening, en mag er van deze rekening niet worden geïncasseerd. Het afgeven van een bankgarantie is ook niet mogelijk. U kunt ook geen creditcard of andere vorm van krediet aanvragen op deze rekening.