Ondernemerspakket

 • De basis voor al uw dagelijkse bankzaken
 • Direct te openen, zonder afspraak
 • Mobiel Bankieren App
   
Ondernemerspakket

Het product

Natuurlijk wilt u snel en efficiënt uw dagelijkse bankzaken regelen. Het Ondernemerspakket biedt dat gemak. Hiermee heeft u de basis in huis om professioneel uw dagelijkse bankzaken te regelen.

De basis voor uw dagelijkse bankzaken

Makkelijk en met deskundig advies

Snel, eenvoudig en zorgvuldig. Zo doet u betalingen met het Ondernemerspakket. Via Mijn ING Zakelijk of de Mobiel Bankieren App kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw saldo checken. En natuurlijk bekijken of u het geld van uw klanten al heeft ontvangen. Gebruikt u de Mobiel Bankieren App al privé? Dan is de Zakelijke Rekening eenvoudig hieraan toe te voegen. Met uw Betaalpas kunt u niet alleen pinnen in binnen- en buitenland, maar ook geld storten in de automaat op ons kantoor bij u in de buurt.

Ook kunt u gebruikmaken van onze kennis en deskundigheid. Zo kan uw bedrijf snel in gesprek met een adviseur.

Zonder afspraak, direct te openen

U kunt bij ons in de meeste gevallen snel het Ondernemerspakket openen. Zoals u het wilt en zonder afspraak. Online of op een ING-kantoor? Aan u de keuze.

Zorgeloos overstappen

Ziet u op tegen de extra administratie van het overstappen naar een andere bank? Met de gratis Overstapservice stapt u zonder gedoe over naar de ING.

Aanvullende mogelijkheden

Gaat u veel voor zaken op reis en wilt u betaalgemak in het buitenland? Dan is het handig om uw pakket uit te breiden met een zakelijke creditcard. Ook kunt u uw klanten de mogelijkheid bieden om te pinnen of met iDEAL te betalen. Voor een financiering gaan we ook graag met u in gesprek. Verder kunt u bij ons sparen, bijvoorbeeld voor een speciaal doel zoals een investeringskans, de belastingaanslag of als buffer voor mindere tijden.

Voor wie?

Heeft u een onderneming met personeel of bent u juist een zelfstandige zonder personeel? Het Ondernemerspakket is het complete betaalpakket voor al uw dagelijkse bankzaken, geschikt voor elke bedrijfstak of sector. Maar ook als u internationaal zakendoet.

U komt voor het Ondernemerspakket in aanmerking als:

 • Uw organisatie geen vereniging of stichting is
 • Uw bedrijf langer dan een jaar geleden is opgericht
 • Uw bedrijf nog geen zakelijk betaalpakket bij de ING heeft

Andere mogelijkheden

 

StarterspakketIs uw organisatie jonger dan 1 jaar en bankiert u nog niet zakelijk bij de ING? Het Starterspakket biedt u het eerste jaar gratis bankieren en gratis efficiënt betalingsverkeer via internetbankieren.
Verenigingen en Stichtingen Pakket

Bestaat uw vereniging of stichting langer dan 1 jaar en bankiert u nog niet zakelijk bij de ING? Open dan het Verenigingen en Stichtingen Pakket. Hierbij krijgt u 50% korting op het efficiënte betalingsverkeer via internetbankieren.

Extra Zakelijke RekeningHeeft u al een zakelijk betaalpakket bij de ING? Dan kunt u een extra Zakelijke Rekening aanvragen.


Heeft u hulp nodig bij uw pakketkeuze? Op onze vergelijkingspagina ziet u welk pakket bij u past.

Kosten

Voor het Ondernemerspakket betaalt u € 94,95 per jaar. Hiervoor krijgt u alles wat u nodig heeft om de dagelijkse bankzaken te regelen: een Zakelijke Rekening, Betaalpas, internetbankieren met Mijn ING Zakelijk en de Mobiel Bankieren App. Naast dit bedrag betaalt u voor uw af- en bijschrijvingen. U krijgt elk kwartaal een factuur.

Kosten van de meest gebruikte betaalmiddelen door ondernemers

 

AfschrijvingenTarief
Betaalopdracht (elektronisch)€ 0,07
Incasso€ 0,09
Verzamelbetaling€ 0,05 per post 
€ 2,00 per batch
Betaalopdracht (papier)€ 1,50
Acceptgiro via internetbankieren€ 0,07
Bijschrijvingen
Bijschrijving (elektronisch)€ 0,15
Incasso€ 0,09
Acceptgiro (elektronisch)€ 0,27
Storten verpakt, bankbiljetten Sealbagkluis€ 2,50 per storting, plus 0,1% over het gestorte bedrag

Compleet inzicht in de betaaltarieven

Het volledige kostenoverzicht van onze zakelijke producten en diensten vindt u in de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer (PDF).

Vergelijk onze betaaltarieven met andere banken

Wilt u weten hoe voordelig de tarieven van de ING zijn? Deze tarieven kunt u zelf in het overzicht vergelijken met die van andere banken.

Voorwaarden

Als u het Ondernemerspakket aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Zakelijke Rekening en voor de betalingstransacties. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over het Ondernemerspakket, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Kan ik een Ondernemerspakket openen op een ING-kantoor?

Ja, u kunt een Ondernemerspakket op een ING-kantoor openen. U kunt hiervoor zonder afspraak terecht op een ING-kantoor bij u in de buurt. Neemt u alstublieft wel onderstaande zaken mee;

 • Een geldig legitimatiebewijs
 • Uw nummer van inschrijving bij de Kamer van Koophandel (of een kopie van de inschrijving)
 • Heeft u een particuliere Betaalrekening bij de ING? Uw Betaalpas van deze rekening

Kan ik extra producten aanvragen naast het Ondernemerspakket?

Ja, u kunt bij het Ondernemerspakket vrijwel alle zakelijke producten van de ING aanvragen.

Waar vind ik de kosten terug van het Ondernemerspakket?

Na de kwartaalafsluiting ontvangt u van ons een gespecificeerd overzicht van de kosten. Daarop vindt u de kosten van het pakket evenals de kosten van het door u gebruikte betalingsverkeer.

Raadpleeg de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer (PDF) voor meer informatie.