Starterspakket

Een complete start voor uw bedrijf

 • De basis voor al uw dagelijkse bankzaken met extra startersvoordelen
 • Direct te openen, zonder afspraak
 • Efficiënt betalingsverkeer 1e jaar gratis
 • Mobiel Bankieren App 
   
Starterspakket

Het product

Met het Starterspakket heeft u als startende ondernemer in één keer alles in huis om professioneel de bankzaken van uw organisatie te regelen. En als u dat wenst, adviseren we u graag in de opstartfase van uw organisatie.

De basis voor uw dagelijkse bankzaken

Makkelijk bankieren

Snel, eenvoudig en zorgvuldig. Zo doet u betalingen met het Starterspakket. Via Mijn ING Zakelijk of de Mobiel Bankieren App kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw saldo checken. En natuurlijk bekijken of u het geld van uw klanten al heeft ontvangen. Gebruikt u de Mobiel Bankieren App al privé? Dan is de Zakelijke Rekening eenvoudig hieraan toe te voegen. Met uw Betaalpas kunt u niet alleen pinnen in binnen- en buitenland, maar ook geld storten in de automaat op ons kantoor bij u in de buurt.

Deskundig advies

Graag helpen wij u op weg bij de start van uw organisatie. Persoonlijk en face-to-face in een gratis Startersgesprek op een ING-kantoor. Ook online vindt u handige tips, speciaal voor startende organisaties.

Zonder afspraak, direct te openen

U kunt bij ons in de meeste gevallen snel het Starterspakket openen. Zoals u het wilt en zonder afspraak. Online of op een ING-kantoor? Aan u de keuze.

Aanvullende mogelijkheden

Wilt u dat uw klanten kunnen pinnen of betalen met iDEAL? U kunt uw pakket eenvoudig uitbreiden. Gaat u veel voor zaken op reis en wilt u betaalgemak in het buitenland? Dan is een zakelijke creditcard een handige aanvulling. Ook voor een financiering kunt u met ons in gesprek. Vergeet verder niet uw verzekeringen te regelen, want als ondernemer heeft u te maken met diverse risico’s. Ook is het verstandig om te sparen voor een speciaal doel zoals een investeringskans, de belastingaanslag of als buffer voor mindere tijden.

Voor wie?

Wilt u een bedrijf starten met personeel of bent u juist een zelfstandige zonder personeel? Heeft u net een vereniging of een stichting opgericht? Het Starterspakket is het complete betaalpakket voor al uw dagelijkse bankzaken, geschikt voor elke bedrijfstak of sector. Maar ook als u internationale ambities heeft.

Wanneer komt u voor het Starterspakket in aanmerking?

Als uw onderneming, vereniging of stichting minder dan een jaar geleden is opgericht en u nog geen zakelijk betaalpakket bij de ING heeft.

Andere mogelijkheden

 

OndernemerspakketBestaat uw onderneming langer dan 1 jaar en bankiert u nog niet zakelijk bij de ING? Open dan het voordelige Ondernemerspakket.

Verenigingen en Stichtingen Pakket
Bestaat uw vereniging of stichting langer dan 1 jaar en bankiert u nog niet zakelijk bij de ING? Open dan het Verenigingen en Stichtingen Pakket. Hierbij krijgt u 50% korting op het efficiënte betalingsverkeer via internetbankieren.
Extra Zakelijke RekeningHeeft u al een zakelijk betaalpakket bij de ING? Dan kunt u een extra Zakelijke Rekening aanvragen.

 

Heeft u hulp nodig bij uw pakketkeuze? Op onze vergelijkingspagina ziet u welk pakket bij u past.

Kosten

Het Starterspakket is het eerste jaar gratis. Met dit pakket krijgt u een Zakelijke Rekening, Betaalpas, internetbankieren met Mijn ING Zakelijk en de Mobiel Bankieren App. Bovendien ontvangt u tot € 1.250 aan startersvoordelen. Gratis is ook het efficiënte betalingsverkeer. Wel betaalt u voor uw overige af- en bijschrijvingen. U krijgt elk kwartaal een factuur.

Kosten van de meest gebruikte betaalmiddelen door startende organisaties

 

Afschrijvingen 1e jaar in het  StarterspakketNa 1e jaar voor ondernemersNa 1e jaar voor verenigingen of stichtingen
Betaalopdracht (elektronisch)gratis€ 0,07 € 0,035
Incassogratis€ 0,09€ 0,045
Verzamelbetalinggratis€ 0,05 per post
€ 2,00 per batch
€ 0,025 per post
€ 1,00 per batch
Periodieke Overschrijving (elektronisch)gratis€ 0,45€ 0,225
Betaalopdracht (papier)€ 1,50€ 1,50€ 1,50
Acceptgiro via internetbankieren gratis € 0,07€ 0,035 
Spoedbetaling kantoor € 20,00 € 20,00 € 20,00 

Bijschrijvingen1e jaar in het  StarterspakketNa 1e jaar voor ondernemersNa 1e jaar voor verenigingen of stichtingen
Bijschrijving (elektronisch)gratis€ 0,15 € 0,075
Incasso gratis€ 0,09€ 0,045
Acceptgiro (elektronisch)gratis€ 0,27€ 0,135
Bankbiljetten Sealbagkluisgratis

€ 2,50 per storting, plus 0,1% over het gestorte bedrag

€ 1,25 per storting, plus 0,1% over het gestorte bedrag

Compleet inzicht in de betaaltarieven

Het volledige kostenoverzicht van onze zakelijke producten en diensten vindt u in de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer.

Na uw eerste jaar bankieren blijft de ING voordelig

Het Starterspakket zetten wij na het eerste jaar automatisch om naar een Ondernemerspakket of Verenigingen en Stichtingen Pakket. Ook deze voordelige pakketten bestaan uit een Zakelijke Rekening, Betaalpas, internetbankieren en de Mobiel Bankieren App.

 • U betaalt € 94,95 per jaar. Daarnaast betaalt u de kosten voor het betalingsverkeer.
 • Bij het Verenigingen en Stichtingen Pakket krijgt u 50% korting op het efficiënte betalingsverkeer via internetbankieren (maximaal € 250 korting per kwartaal).

Vergelijk onze betaaltarieven met andere banken

Wilt u weten hoe voordelig de tarieven van de ING zijn? Deze tarieven kunt u zelf in het overzicht vergelijken met die van andere banken.

Voorwaarden

Als u het Starterspakket aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Zakelijke Rekening en voor de betalingstransacties. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over het Starterspakket, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Welk betalingsverkeer is het eerste jaar gratis?

De volgende binnenlandse en Europese betaaltransacties zijn gratis als u via Mijn ING Zakelijk bankiert:

Afschrijvingen:

 • Betaalopdracht (elektronisch)
 • Incasso
 • Verzamelbetaling
 • Periodieke Overschrijving (elektronisch)
 • Acceptgiro via internetbankieren

Bijschrijvingen:

 • Bijschrijving (elektronisch)
 • Incasso
 • Acceptgiro (elektronisch)
 • Bankbiljetten Sealbagkluis
 • Opnemen biljetten aan de balie

Transacties waarvoor wel kosten in rekening worden gebracht, zijn bijvoorbeeld spoedbetalingen en kasstortingen.

Alle transactietarieven

Welke kosten worden in rekening gebracht na het gratis jaar?

Na 1 jaar wordt het Starterspakket automatisch omgezet in een voordelig Ondernemerspakket of Verenigingen en Stichtingen Pakket. De kosten hiervoor bedragen € 94,95 per jaar plus kosten van het door u gebruikte betalingsverkeer.

Bij het Verenigingen en Stichtingen Pakket krijgt u 50% korting tot maximaal € 250 per kwartaal op een groot deel van uw betalingsverkeer.

Alle transactietarieven

Ik heb mijn vouchers niet ontvangen, wat nu?

Als u uw vouchers niet heeft ontvangen, bel 020 22 888 22. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 - 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.