Bevoegdheden beheren

Zo eenvoudig werkt dat bij de ING

Bevoegdheden beheren

Als eigenaar of bestuurslid bepaalt u wie er toegang hebben tot uw Zakelijke Rekening. Bij de ING regelt u eenvoudig hun bevoegdheden. Ideaal voor als u de financiën laat doen, maar zelf controle wilt houden.

Uw voordelen bij het beheren van bevoegdheden

  • Gemakkelijk regelen via Mijn ING Zakelijk (internetbankieren)
  • Altijd controle over de betalingen vanaf uw Zakelijke Rekening
  • Meerdere personen verschillende bevoegdheden geven
  • Bespaar tijd door uw bankzaken te delegeren

Internetbankieren met InsideBusiness Payments?

Maakt u gebruik van internetbankieren via InsideBusiness Payments? En wilt u de bevoegdheden van uw abonnement beheren, bijvoorbeeld extra gebruikers toevoegen of betaallimieten van gebruikers wijzigen? Neemt u dan contact op met uw ING Adviseur.

Hoe werkt het beheren van bevoegdheden?

Vaak is het handig als ook anderen toegang hebben tot uw Zakelijke Rekening. Wat iemand vervolgens mag doen met de rekening is afhankelijk van zijn bevoegdheid. Het toekennen van bevoegdheden doet u gemakkelijk via Mijn ING Zakelijk. Hoe het werkt, ziet u in de demo.

Uit welke bevoegdheden kunt u kiezen?

 

 

Vertegenwoordiger (zelfstandig of gezamenlijk bevoegd)Gemachtigde met betalings-bevoegdheidGemachtigde zonder betalings-bevoegdheid
Bevoegdheden toekennen, wijzigen of afmelden
Producten en diensten aanvragen bij de ING
Dagelijkse bankzaken regelen
Geld overmaken tot een bepaalde limiet
Toegang tot Mijn ING Zakelijk
Transacties verzenden en vervolgens bevestigen met een TAN-code
Transacties voorbereiden/klaarzetten in Mijn ING Zakelijk


Wie mogen bevoegdheden toekennen?

Heeft u een eigen bedrijf? Of zit u in het bestuur van een stichting, vereniging of kerkgenootschap? Dan bent u ‘vertegenwoordiger’ van uw organisatie. U bepaalt wie er toegang hebben tot de Zakelijke Rekening en/of Mijn ING Zakelijk. Dat kan een werknemer zijn, maar ook een boekhouder. Als vertegenwoordiger kunt u hun bevoegdheden toekennen.

Wie is de vertegenwoordiger binnen uw organisatie?

U controleert eenvoudig wie de vertegenwoordiger binnen uw organisatie is. Dit staat namelijk in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en in de statuten van uw organisatie. Er kunnen ook meerdere vertegenwoordigers zijn. Deze zijn altijd zelfstandig of gezamenlijk bevoegd.

Gezamenlijk bevoegd: wat houdt dat in?

Als u gezamenlijk bevoegd bent, kunt u uitsluitend met de andere vertegenwoordiger(s) overeenkomsten afsluiten en beëindigen. Ook het wijzigen van bevoegdheden doet u samen. Wel mag u zelfstandig betaalopdrachten geven of een adreswijziging doorvoeren.

Transactielimiet en daglimiet: wat is het verschil?

De transactielimiet is persoonsgebonden. Als u iemand betalingsbevoegdheid geeft, bepaalt u vooraf het maximumbedrag dat deze persoon per transactie mag overschrijven. Daarnaast bepaalt u de daglimiet per rekening. Dit is het maximumbedrag dat alle gemachtigden gezamenlijk per dag kunnen overmaken via Mijn ING Zakelijk. Zo houdt u eenvoudig controle over de geldstroom vanaf uw Zakelijke Rekening.

Eigen login Mijn ING Zakelijk

De bevoegdheden die u beheert, gelden voor de Zakelijke Rekening en Mijn ING Zakelijk. Als u iemand toevoegt als gebruiker van Mijn ING Zakelijk, krijgt diegene een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Mag deze persoon ook betalingen doen? Dan worden de TAN-codes om betaalopdrachten te bevestigen naar zijn eigen mobiele telefoon verzonden.

Heeft u vragen?

Contact

Meer over

Deel deze pagina

bevoegdheden_beheren

Als eigenaar of bestuurslid bepaalt u wie er toegang hebben tot uw Zakelijke Rekening via Mijn ING Zakelijk. Bekijk hoe het werkt.

Bekijk de video