Veelgestelde vragen Betalen

Storten

 • 1.

  Op ieder ING-kantoor bevindt zich een stortautomaat, waar u per dag tot € 15.000 kunt afstorten. U heeft hiervoor een Betaalpas (of Wereldpas) nodig. Als u beschikt over gepersonaliseerde filiaalstorformulieren (voor 7-cijferige rekeningnummers) kunt u aan de stortautomaat ook een filiaalstorting doen. 

  U kunt uw contant geld ook storten aan de balie van een ING-kantoor of ING servicepunt. Hiervoor heeft u uw Betaalpas nodig. Voor bedragen boven de € 15.000 vraagt de ING bovendien naar een geldig legitimatiebewijs. Het storten van munten aan de balie doet u gesorteerd, met muntzakjes. Deze zijn verkrijgbaar aan de balie. De kosten voor het storten aan de balie vindt u in de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer. 

  Via waardetransport Wilt u liever niet met veel contant geld over straat? Storten via waardetransport is veiliger en bespaart tijd. Om op deze manier te kunnen storten, sluit u een overeenkomst met een erkende waardetransporteur, bijvoorbeeld G4S of Brink’s. Daarnaast sluit u een overeenkomst Verpakt storten af bij de ING. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw ING-kantoor.

  Bekijk de tarieven voor geld storten

 • 2.

  Ja, u kunt muntgeld storten op uw Zakelijke Rekening. U verpakt dit in muntzakjes (= 1 rol) of foliezakken (= 10 rollen), die u gratis kunt verkrijgen op het ING-kantoor. Bovendien kunt u op een ING-kantoor munten storten via de stortautomaat. Deze vindt u in onze ING-kantoren.

 • 3.

  Ja, u kunt muntgeld storten met de MultiMuntSealbag (2,5 kilo per storting). U sluit hiervoor een overeenkomst Verpakt storten met de ING en krijgt dan de MultiMuntSealbags toegestuurd.

 • 4.

  Nee, u kunt ook nog steeds het papieren formulier gebruiken. Met het online formulier kunt u makkelijker afstorten. U vult uw formulier eenvoudig digitaal in, dat scheelt tijd en moeite én u verkleint de kans op fouten. Het formulier onthoudt gegevens die u eerder invulde en rekent het bedrag uit dat u afstort. U kunt het formulier gebruiken als u een overeenkomst ‘Verpakt Storten’ heeft met de ING.

 • 5.

  Sealbags zijn gratis verkrijgbaar op het ING-kantoor. De MultiMuntSealbags voor muntgeld zijn niet verkrijgbaar op het ING-kantoor, maar krijgt u thuisgestuurd na het afsluiten van de overeenkomst Verpakt storten. Daarna bestelt u de MultiMuntSealbags rechtstreeks bij de leverancier.

 • 6.

  Wijzigingen tarief voor storting met OSA (onbemande stortautomaat)
   € 3 per storting + 0,2% over het gestorte bedrag
     
  Wijzigingen tarief voor storten van bankbiljetten via balie
   € 3 per storting + 0,2% over het gestorte bedrag

 • 7.

  U een overeenkomst met een erkende waardetransporteur, bijvoorbeeld G4S of Brink’s. Daarnaast sluit u een overeenkomst Verpakt storten af bij de ING. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw ING-kantoor. 

  Voor biljetten: sealbags, stortingsformulier, retourenvelop. Makkelijker en eenvoudiger afstorten? U kunt het stortingsformulier digitaal invullen. Het formulier onthoudt uw gegevens. Sealbags en retourenveloppen kunt u ophalen op een ING-kantoor. 

  Voor munten: MultiMuntSealbags. Deze zijn niet verkrijgbaar op het ING-kantoor, maar krijgt u toegestuurd na het afsluiten van de overeenkomst Verpakt storten. Daarna bestelt u de MultiMuntSealbags rechtstreeks bij de leverancier.