Thema's en kennis

Als ondernemer bent u bepalend voor de koers van uw bedrijf. Naast een continue inzet en voldoende ervaring, vraagt dit van u een brede kennis en een nieuwsgierige blik. Wij bieden u kennis en ervaring op het gebied van verschillende ondernemersthema’s: financieel, klanten en marketing, bedrijfsoverdracht en internationaal ondernemen.

Internationaal ondernemen

Internationaal ondernemen

Grenzeloos ondernemen. Vind uw weg in wetten en regels rond export en import. Hoe zit het bijvoorbeeld met invoer- en uitvoerrechten? Kunt u exportkrediet krijgen? En hoe werken internationale betalingen?

Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsovername is een ingewikkeld financieel en emotioneel proces. Hoe vindt u de juiste koper? Wat is uw bedrijf waard en hoe berekent u dat?

Financieel

Financieel

Hoe optimaliseert u uw werkkapitaal? Wat zijn de voordelen van de standaardbedrijfsrapportage?  En wat betekent de invoering van SEPA voor uw onderneming?  Wij zetten het voor u op een rij.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Voor de toekomst is het steeds belangrijker dat we verantwoorde keuzes maken. Wilt u bij uw bedrijfsvoering ook rekening houden met het milieu en duurzaamheid? Lees wat u kunt doen om op een verantwoorde manier bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Klanten en marketing

Klanten en marketing

Mobiel ondernemen heeft de toekomst. Wat zijn de voordelen van een app? En werkt u al in the cloud? Hoe doet u succesvol marktonderzoek?

Nederlandse economie

Nederlandse economie

Blijf op de hoogte van de structurele en conjuncturele ontwikkelingen van de Nederlandse economie. Lees de actuele onderzoeken van het ING Economisch Bureau.

Sectoren

Sectoren

Iedere sector kent specifieke trends en ontwikkelingen. Om met optimaal resultaat binnen een sector te opereren, is het belangrijk dat u deze ontwikkelingen en trends kent. En dat u weet hoe u erop in kunt spelen en uw prestaties kan verbeteren.

Innovatie

Innovatie

Innovatie is de drijvende kracht achter onze economie. In Nederland doen we niet lukraak uitvindingen, maar we werken er doelbewust naar toe. Waardoor onze baggeraars tot de besten ter wereld behoren. Net zoals onze chipmakers. Om eens een paar voorbeelden te noemen.

Regio's

Regio's

Deze publicaties gaan in op de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen uw regio. Blijf altijd op de hoogte met de actuele onderzoeken van het ING Economisch Bureau.