ING voordeligste bank

ING voordeligste bank
Het onafhankelijke onderzoeksbureau Moneyview concludeert: de ING is de voordeligste bank voor het mkb.

Vergelijk de tarieven

Verenigingen en Stichtingen Pakket

 • De basis voor al uw dagelijkse bankzaken
 • Direct te openen, zonder afspraak
 • Korting van 50% op efficiënt betalingsverkeer
 • Mobiel Bankieren App  
Vereniging en Stichtingen Pakket

Het product

Zorgvuldig, snel en efficiënt. Zo wilt u de dagelijkse bankzaken van uw vereniging of stichting regelen. Het Verenigingen en Stichtingen Pakket biedt dat gemak. Ook ondersteunen we graag uw maatschappelijke betrokkenheid en krijgt u 50% korting op het efficiënte betalingsverkeer. Kortom, dé basis voor professioneel bankieren.

De basis voor uw dagelijkse bankzaken

Makkelijk en met deskundig advies

Snel, eenvoudig en zorgvuldig. Zo doet u betalingen met het Verenigingen en Stichtingen Pakket. Via Mijn ING Zakelijk of de Mobiel Bankieren App kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week uw saldo checken. En natuurlijk bekijken of u het geld van uw leden al heeft ontvangen. Gebruikt u de Mobiel Bankieren App al privé? Dan is de Zakelijke Rekening eenvoudig hieraan toe te voegen. Met uw Betaalpas kunt u niet alleen pinnen in binnen- en buitenland, maar ook geld storten in de automaat op ons kantoor bij u in de buurt.

 

Ook kunt u gebruikmaken van onze kennis en deskundigheid. Zo kan uw vereniging of stichting snel in gesprek met een adviseur.

Zonder afspraak, direct te openen

U kunt bij ons in de meeste gevallen snel het Verenigingen en Stichtingen Pakket openen. Zoals u het wilt en zonder afspraak. Online of op een ING-kantoor? Aan u de keuze.

Zorgeloos overstappen

Ziet u op tegen de extra administratie van het overstappen naar een andere bank? Met de gratis Overstapservice stapt u zonder gedoe over naar de ING.

Aanvullende mogelijkheden

Bent u veel tijd kwijt om contributie, servicebijdragen of donaties te innen? Of heeft u een dagtaak aan de kasopmaak? Als u bij ons bankiert, is dat niet nodig. Want dan kunt u kiezen voor professionele betaaloplossingen, zoals incasso of het pinnen. Een uitkomst, ook voor uw leden of donateurs. Verder kunt u bij ons sparen, bijvoorbeeld voor een speciaal doel zoals een kostbare renovatie of als buffer voor mindere tijden.

Voor wie?

Bent u actief in een grote sportvereniging of zet u zich in voor een kleine vve? Het Verenigingen en Stichtingen Pakket is het complete betaalpakket voor alle dagelijkse bankzaken van uw vereniging of stichting. Geschikt voor elke omvang en sector.

U komt voor het Verenigingen en Stichtingen Pakket in aanmerking als:

 • Uw organisatie een vereniging of stichting is
 • Uw vereniging of stichting langer dan een jaar geleden is opgericht
 • Uw vereniging of stichting nog geen zakelijk betaalpakket bij de ING heeft

Andere mogelijkheden

 

StarterspakketIs uw organisatie jonger dan 1 jaar en bankiert u nog niet zakelijk bij de ING? Het Starterspakket biedt u het eerste jaar gratis bankieren en gratis efficiënt betalingsverkeer via internetbankieren.
Ondernemerspakket

Bestaat uw onderneming langer dan 1 jaar en bankiert u nog niet zakelijk bij de ING? Open dan het voordelige Ondernemerspakket.

Extra Zakelijke RekeningHeeft u al een zakelijk betaalpakket bij de ING? Dan kunt u een extra Zakelijke Rekening aanvragen.


Heeft u hulp nodig bij uw pakketkeuze? Op onze vergelijkingspagina ziet u welk pakket bij u past.

Kosten

Voor het Verenigingen en Stichtingen Pakket betaalt u € 94,95 per jaar. Hiervoor krijgt u alles wat u nodig heeft om de dagelijkse bankzaken te regelen: een Zakelijke Rekening, Betaalpas, internetbankieren met Mijn ING Zakelijk en de Mobiel Bankieren App. Naast dit bedrag betaalt u voor uw af- en bijschrijvingen. Op het efficiënte betalingsverkeer krijgt u 50% korting (maximaal € 250 korting per kwartaal). Elk kwartaal ontvangt u een factuur.

Kosten van de meest gebruikte betaalmiddelen door verenigingen en stichtingen

 

AfschrijvingenTarief voor bedrijfTarief voor vereniging of stichting
Betaalopdracht (elektronisch)€ 0,07€ 0,035
Incasso€ 0,09€ 0,045
Verzamelbetaling€ 0,05 per post
€ 2,00 per batch
€ 0,025 per post
€ 1,00 per batch
Acceptgiro via internetbankieren€ 0,07€ 0,035
Bijschrijvingen
Bijschrijving (elektronisch)€ 0,15€ 0,075
Incasso€ 0,09€ 0,045
Acceptgiro (elektronisch)€ 0,27€ 0,135

Compleet inzicht in de betaaltarieven

Het volledige kostenoverzicht van onze zakelijke producten en diensten vindt u in de brochure Tarieven zakelijk betalingsverkeer.

Vergelijk onze betaaltarieven met andere banken

Wilt u weten hoe voordelig de tarieven van de ING zijn? Deze tarieven kunt u zelf in het overzicht vergelijken met die van andere banken.

Voorwaarden

Als u het Verenigingen en Stichtingen Pakket aanvraagt, is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor het gebruik van de Zakelijke Rekening en voor de betalingstransacties. Maar ook de Algemene Bankvoorwaarden vindt u er. Heeft u nog vragen over het Verenigingen en Stichtingen Pakket, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

Veelgestelde vragen

Op de volgende binnenlandse en Europese betaaltransacties krijgt u 50% korting als u via Mijn ING Zakelijk bankiert:

 

Afschrijvingen:

 • Betaalopdracht (elektronisch)
 • Verzamelbetaling
 • Incasso
 • Periodieke Overschrijving (elektronisch)
 • iDEAL
 • Acceptgiro via internetbankieren
Bijschrijvingen:
 • Bijschrijving (elektronisch)
 • Incasso
 • iDEAL
 • FiNBOX
 • Acceptgiro (elektronisch)

Krijg ik 50% korting op mijn transacties als ik geen Verenigingen en Stichtingen Pakket heb?

Nee, u krijgt deze korting alleen als u uw geldzaken regelt met het Verenigingen en Stichtingen Pakket. En als u Mijn ING Zakelijk (internetbankieren) gebruikt.

Hoe kan ik zien of ik korting heb gekregen?

U krijgt elke eerste maand van het kwartaal een Specificatie Betalingsverkeer. Hierop ziet u de korting die u op uw transacties heeft gekregen.