Bescherming tegen malware

Kwaadaardige software op uw computer of laptop

Malware is kwaadaardige software die zich op uw computer installeert. Met deze kwaadaardige software kunnen criminelen uw inlogcodes voor internetbankieren achterhalen. Zo beschermt u zich.

Malware kent diverse vormen

Malware kent veel verschijningsvormen. De meest bekende en veel voorkomende vorm is een trojan. Daarnaast worden bijvoorbeeld ook keyloggers, ransomware, computerwormen en adware malware genoemd.

Voorbeelden van trojans

Niet voor niets is ‘beveilig uw apparatuur’ één van de 5 B’s van veilig bankieren. Malware geeft u minder kans als u naast een antiviruspakket ook IBM Security Trusteer Rapport installeert. Deze software maakt malware onschadelijk en beschermt uw computer specifiek bij het inloggen op internetbankieren.

Is uw computer besmet met malware?

  • Installeer IBM Security Trusteer Rapport
  • Wijzig uw inlogcodes op een andere computer
    Wijzig (indien mogelijk) op een andere veilige computer uw gebruikersnaam en wachtwoord van Mijn ING. Uw gegevens kunnen dan niet meer misbruikt worden met behulp van malware. 
  • Meld fraude direct
    Bent u het slachtoffer van fraude? Meld dit dan direct. De medewerkers van de Alarmlijn helpen u 24 uur per dag, 7 dagen per week via 022 888 00. Zij kunnen ook uw Betaalpas, Creditcard, Mobiel Bankieren App en TAN-functie voor u blokkeren.

Hulp nodig?

Deel deze pagina