Veilig inloggen op Mijn ING

Zorgeloos internetbankieren heeft u zelf in de hand

U bankiert graag via internet. Via Mijn ING kunt u al uw geldzaken zorgeloos regelen. Daarbij hoort een zorgvuldige manier van inloggen. Onthoud daarom onze gouden regel.

Gouden regel: altijd inloggen via ING.nl

U gaat naar ING.nl door zelf het webadres in te typen. Daar logt u in op Mijn ING met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze gegevens zijn strikt persoonlijk, net zoals uw pincode. U houdt uw inloggegevens geheim. Wij raden u daarom aan om een computer te gebruiken die u vertrouwt. En bijvoorbeeld niet een computer in een internetcafé.

E-mail over internetbankieren ontvangen?

De ING verstuurt geen e-mails, waarin wij om uw inloggegevens vragen. Of met het verzoek om via een link in te loggen op Mijn ING. Dergelijke e-mails over internetbankieren zijn niet van de ING. Het zijn gehaaide manieren van criminelen om u te lokken naar een nepsite. Als u dat onthoudt, dan bent u goed beschermd tegen internetcriminaliteit.

Tip 1: Kies een veilige gebruikersnaam

U stelt uw gebruikersnaam zelf in op Mijn ING (via ‘Service en instellingen’). U kunt het beste een gebruikersnaam kiezen die lastig te raden is. Voorkom daarom het gebruik van uw geboortedatum, rekeningnummer, voor- of achternaam.

Tip 2: Ververs uw wachtwoord regelmatig

U kiest een uniek wachtwoord, dat u regelmatig wijzigt. Gebruik daarbij letters, cijfers en symbolen door elkaar. Wij vragen u minstens 1 keer per jaar om uw wachtwoord te wijzigen. Zo houden wij het inloggen veilig. U krijgt dit verzoek nooit per e-mail, maar altijd als u zelf inlogt op Mijn ING.

Tip 3: Sla uw wachtwoord nooit automatisch op

Sommige browsers en online programma’s bieden u de mogelijkheid om uw wachtwoord automatisch op te slaan. We raden u af dit te doen voor internetbankieren. Het invullen van uw wachtwoord is een belangrijke controlestap om u te identificeren als eigenaar van uw rekening.

Tip 4: Wees alert bij het inloggen

Soms vragen we u bij het inloggen ook een PAC-code op te geven. De PAC-code bestaat altijd uit 3 letters gevolgd door 3 cijfers. Als we u vragen om de PAC-code, doen we dat alleen nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevoerd.

Verschil met de TAN-code: Een TAN-code bestaat uit 6 cijfers en wordt nooit gevraagd bij het inloggen.

Hoe controleert u uw PAC-code?
Heeft u geen PAC-code maar een TAN-code (6 cijfers) ontvangen bij het inloggen? Of wordt u gevraagd om een TAN-code van uw papieren lijst bij het inloggen in te voeren? Log dan niet in, maar bel direct de ING: 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Wilt u meer weten over de PAC-code?

Hulp nodig?

Deel deze pagina

Phishing. Daar trapt u niet in!
Internetcriminelen vissen met nepmails naar uw bankgegevens.

Meer informatie