Veilige verbinding met Mijn ING

Zo bankiert u zonder zorgen via internet

U bankiert op Mijn ING via een beveiligde verbinding. Dit gebeurt automatisch als u inlogt. Hierdoor kan niemand anders uw gegevens en transacties bekijken.

Checklist beveiligde verbinding

U wilt internetbankieren. De meest veilige manier is door zelf www.ing.nl in te toetsen. Vervolgens logt u in op Mijn ING. Internetcriminelen bouwen de ING-site na en proberen mensen via e-mail te verleiden om hierop in te loggen. U controleert altijd of de verbinding beveiligd is. Hoe weet u dat u op onze website zit en niet op een nepsite? Door te letten op:
  1. Webadres
  2. Slotje in uw browser

1. Webadres

U controleert eerst of het webadres begint met ‘https’. De ‘s’ staat voor ‘secure’ (veilig). De juiste internetadressen zijn: Bij een beveiligde verbinding kleurt de adresbalk in sommige browsers (deels) groen.

2. Slotje in uw browser

U zoekt vervolgens het slotje in uw browser. Als u hier op klikt, vindt u de certificaatinformatie. U controleert of het certificaat is verleend aan mijn.ing.nl. Dit doet u eenvoudig door op ‘Certificaten weergeven’ te klikken.

Geen beveiligde verbinding

Twijfelt u aan de beveiliging van uw verbinding? Log dan niet in via een browser (internetbankieren), maar gebruik de Mobiel Bankieren App met smartphone of uw tablet.

Hulp nodig?

Deel deze pagina