In het nieuws: Studenten verdienen snel honderden euro’s

13-10-2015 -

Studenten zitten nogal eens krap bij kas. Maar veel jongeren laten honderden euro’s liggen. Ze vergeten belastingaangifte te doen en zorgtoeslag aan te vragen. Wie er even voor gaat zitten, kan snel geld verdienen.

Lees het volledige bericht

Helft Nederlanders houdt zich niet actief bezig met pensioen

13-10-2015 -

De helft van de Nederlanders (48%) wil niet actiever worden op het gebied van hun pensioen. Zij vinden het complex, niet urgent of niet nodig. Ongeveer één op de vijf Nederlanders zet zelf geld opzij voor de oude dag. Gemiddeld sparen zij 2400 euro per jaar, specifiek voor hun pensioen. Dit blijkt uit de ING Financieel fit Barometer van het derde kwartaal van dit jaar.

Lees het volledige bericht

Onderhandelingsresultaat ING en vakorganisaties over nieuwe CAO ING Nederland

12-10-2015 -

Afgelopen weekend is een onderhandelingsresultaat bereikt over de nieuwe ING CAO en het Sociaal Plan tussen FNV Finance, CNV Dienstenbond, De Unie en ING Nederland. Dit onderhandelingsresultaat heeft betrekking op de circa 16.000 medewerkers van ING Bank in Nederland. De CAO heeft een looptijd van 3 jaar en treedt met terugwerkende kracht in werking van 1 januari 2015 tot en met 31 december 2017. Het resultaat wordt in de komende weken voorgelegd aan de leden van de vakorganisaties. Als de leden positief stemmen wordt dit onderhandelingsresultaat omgezet in een definitief akkoord

Lees het volledige bericht

ING Innovatie Index brengt veranderkansen in beeld

12-10-2015 -

Digitalisering zal de Nederlandse economie meer veranderen dan robotisering. De focus in denkkracht zou moeten verschuiven van ‘robots naar snellere chips, data en het Internet of Things. Vijf provincies – De Randstadprovincies, Noord-Brabant en Flevoland - die samen twee derde van de Nederlandse economie vormen,  hebben een sterk aanpassingsvermogen. Dat is goed nieuws voor Nederland. Juist in de provincies die minder verandervaardig zijn – Zeeland, Limburg, Overijssel, Drenthe en Friesland – heeft gezamenlijke inspanning van overheden, onderwijs  en bedrijfsleven veel zin. Door hier in te zetten op smart industry en smart farming kaneen extra groeimotor ontstaan. Dit staat in de InnovatieIndex die ING publiceert.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 26-10-2015
    ING BeleggersBarometer
  • 02-11-2015
    Bekendmaking ING Starter van de Maand november
  • 30-11-2015
    ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's