In het nieuws: Bijbaan vraagt om goed plannen

30-03-2015 -

Een bijbaan brengt geld in het laatje. Scholieren zijn hier gemiddeld 8 uur per week aan kwijt. De schoolresultaten lijden hier wel onder, blijkt uit Engels onderzoek.

Lees het volledige bericht

ING Kwartaalbericht: Nulgroei in de horeca in 2015

30-03-2015 -

De omzetgroei in de horeca schakelt in 2015 een tandje terug na een inhaalslag in 2014. Het omzetvolume in 2015 vertoont naar verwachting een nulgroei omdat meerdere tijdelijke impulsen wegvallen. Ondertussen stijgt het aanbod aan horecagelegenheden en vindt er een verschuiving plaats. Tegenover meer hotels, restaurants en andere eetgelegenheden staan minder cafés. Bij de keuze voor een restaurant hebben de meeste consumenten dan ook niet te klagen. Uit de ING Vraag van Vandaag blijkt dat bijna 80% van de consumenten vindt dat er in de directe omgeving (ruim) voldoende keuzemogelijkheid is om uit eten te gaan.

Lees het volledige bericht

Twee derde Young Potentials niet bereid om maximale bedrag te lenen voor droomhuis

28-03-2015 -

Van de Young Potentials is twee derde niet bereid om een maximale hypotheek af te sluiten voor zijn droomhuis. Dit blijkt uit een onderzoek van ING onder 616 consumenten tussen 20 en 35 jaar, de zogenaamde Young Potentials. Als de ideale woning nog onbereikbaar is koopt een derde het huis niet en gaat op zoek naar een andere woning. Eveneens een derde zou op een andere manier kijken hoe zij het droomhuis kunnen financieren. Hiervan wil ruim twee derde doorsparen tot de gewenste woning bereikbaar is. Bijna een op drie onderzoekt de mogelijkheden om bij vrienden en familie te lenen en een kwart wil gebruik maken van een schenking.

Lees het volledige bericht

ING Financieel fit Barometer: Steeds meer vijftigers financieel kwetsbaar

27-03-2015 -

De ING Financieel fit Barometer is in het eerste kwartaal van 2015 gestegen van 88 naar 91 punten. Veel huishoudens kijken positiever vooruit en verwachten de komende tijd per saldo beter rond te kunnen komen. Toch lukt het niet iedereen om van de economische opleving te profiteren. Zo geeft een kwart van de mensen van rond de vijftig aan geld tekort te komen. In de groep 50- tot 65-jarigen zijn er inmiddels 550 duizend huishoudens die een te kleine financiële buffer hebben om financiële tegenvallers op te vangen, 170 duizend meer dan in 2008.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 31-03-2015
    ING Kwartaalbericht Automotive
  • 06-04-2015
    Bekendmaking ING Starter van de Maand april
  • 27-04-2015
    ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's