gv

‘Minder druk maken’ staat op 1

28-12-2018 -

Een goed voornemen, 8 op de 10 Nederlanders hebben er ook dit jaar een of meerdere. ‘Minder druk maken’ is als meest genoemde goede voornemen de nieuwe nummer 1, gevolgd door ‘meer sporten/meer bewegen’ en ‘afvallen’. Een kwart van de Nederlanders vindt 1 januari het beste moment om te starten met een goed voornemen, de helft heeft geen voorkeur. Voor hen is elke dag een goede dag voor een goed voornemen. Het digitale tijdperk maakt het starten van goede voornemens makkelijker, maar over het volhouden zijn de meningen verdeeld. Dit blijkt uit het jaarlijkse Goede Voornemens onderzoek van ING.

Lees het volledige bericht

ING introduceert duurzame bedrijfslening met EcoVadis-rating

14-01-2019 -

ING introduceert duurzame bedrijfsleningen voor de brede groep niet-beursgenoteerde ondernemingen. Bij deze leningen stijgt of daalt het renteniveau mee met het wel of niet behalen van duurzaamheidscriteria, wat wordt beoordeeld door extern ratingbureau EcoVadis

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Belegger sluit 2018 af in mineur

29-12-2018 -

Het beleggersvertrouwen is deze maand verder gedaald en staat op het laagste punt sinds vijf jaar (september 2013). De ING BeleggersBarometer komt in december uit op een stand van 105 punten (stand november 2018: 122 punten). Deze lage stand wordt veroorzaakt doordat beleggers negatief terugblikken op het afgelopen jaar en een weinig positieve verwachting hebben van het komende beursjaar. Bijna de helft van de beleggers (46%) zag de waarde van hun beleggingsportefeuille in de afgelopen drie maanden dalen. Beleggers zijn verdeeld over hun verwachting van de beurs voor 2019. Ruim een derde verwacht dat de AEX in het nieuwe jaar stijgt, bijna een derde verwacht dat de stand gelijk zal blijven en een derde verwacht dat de beurs zal inzakken.

Lees het volledige bericht

ING Woonbericht: Vertrouwen in woningmarkt daalt fors

27-12-2018 -

Het vertrouwen in de woningmarkt is in het vierde kwartaal van 2018 fors gedaald. De WoonIndex staat met een stand van 102 punten op het laagste punt sinds de dalende trend in 2016 werd ingezet. De index bevindt zich nu op hetzelfde niveau als in 2013 toen het vertrouwen na de financiële crisis net weer omhoog klom. De reden voor het lage vertrouwen is nu anders, namelijk de schaarste op de woningmarkt. Potentiële starters op de woningmarkt lopen op de trend vooruit. Hun vertrouwen in de woningmarkt duikt voor het eerst sinds 2013 onder de grens van 100 punten.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 26-01-2019
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 29-01-2019
    Publicatie ING Digitale Monitor
  • 23-02-2019
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's