In het nieuws: Deeleconomie is soms kassa

01-07-2015 -

Sharing is caring. Voor een heel kleine groep consumenten is delen ook kassa. Zij verdienen duizenden euro’s per jaar door bijvoorbeeld woonruimte te delen. Waar begint de deeleconomie en waar houdt het op?

Lees het volledige bericht

ING maakt betalen met stem- en vingerafdrukherkenning mogelijk in Mobiel Bankieren App

01-07-2015 -

ING introduceert als eerste bank in Nederland betalen met stem- en vingerafdrukherkenning in de Mobiel Bankieren App. Nadat klanten eerder al gebruik konden maken van stembediening in de app en in konden loggen met vingerafdrukherkenning, is het vanaf vandaag ook mogelijk om betalingen te bevestigen in de App met je stem of vingerafdruk. Met deze biometrische toepassingen maakt ING het gebruik van de Mobiel Bankieren App nog sneller en makkelijker voor haar klanten.

Lees het volledige bericht

Blokhutboot is ING Starter van de Maand juli

01-07-2015 -

Varend vakantie vieren mét alle gemakken van een huisje, dat kan met de Blokhutboot. Jim Cornelissen is de man achter de succesvolle Blokhutboot en daarmee ING Starter van de Maand juli. Wie eens iets anders wil dan glamping en toch in de natuur wil zijn, kan de varende vakantiewoning compleet uitgerust met vier slaapplaatsen, keuken, wc en binnen- en buitenzithoek vanaf €350,- per midweek huren. Een vaarbewijs is niet nodig.

Lees het volledige bericht

Deeleconomie: ruim half miljoen huishoudens doen mee

01-07-2015 -

De Nederlandse deeleconomie staat nog in de kinderschoenen: de potentie is wel groot: dit jaar kan het aantal deelnemende huishoudens groeien tot bijna 1 miljoen. Op den duur zou meer dan een kwart van alle huishoudens willen deelnemen aan de deeleconomie. De opbrengsten uit de deeleconomie komen grotendeels terecht bij een kleine groep aanbieders: 10% ontvangt zo’n 80% van de omzet. Het gaat hier voornamelijk op het delen van woonruimte. De term deeleconomie is in Nederland zeer ingeburgerd, maar deelname blijft achter in vergelijking met andere Europese landen. Dit blijkt uit de vandaag verschenen ING Financieel fit Special over de deeleconomie.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 27-07-2015
    ING BeleggersBarometer
  • 03-08-2015
    Bekendmaking ING Starter van de Maand augustus
  • 31-08-2015
    ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's