ING Woonbericht juni 2020

ING Woonbericht: Vertrouwen woningmarkt hard geraakt door coronacrisis

08-06-2020 -

De coronacrisis heeft het vertrouwen in de woningmarkt hard geraakt. Niet eerder daalde de ING Woonindex in een half jaar tijd zo sterk als nu. Met een daling van 12 punten komt de index in het tweede kwartaal met 91 punten uit onder de neutrale score van 100 punten. Daarmee is de stand uitgekomen op een vergelijkbaar niveau als tijdens de financiële crisis. Al was het dieptepunt in het eerste kwartaal van 2013 toen nog lager met 82 punten. Starters en woningbezitters zijn minder optimistisch over de ontwikkeling van de woningprijzen en ze gaan uit van een stijging van de hypotheekrente. Ook zijn de zorgen over mogelijke werkloosheid duidelijk toegenomen. Opvallend is wel dat woningbezitters het nog steeds een gunstige periode vinden om een woning te kopen. Voor starters geldt dit in mindere mate omdat de huidige onzekere tijden hen parten spelen.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Beleggersvertrouwen lijkt zich te herstellen

27-06-2020 -

Het dieptepunt in het vertrouwen van de Nederlandse beleggers lijkt voorbij. Vorige maand herstelde dit al licht (83), in juni stijgt de BeleggersBarometer naar een stand van 98. Hoewel dit nog steeds een lage stand is, zagen minder beleggers de algemene economische situatie van de afgelopen drie maanden verder verslechteren. Ook zagen ze de waarde van hun eigen beleggingsportefeuille weer iets toenemen. Beleggers zien de komende maanden met vertrouwen tegemoet als het gaat om de economische situatie in Nederland en de eigen portefeuille. De stijgende koers van de AEX zorgt ervoor dat meer beleggers dan in mei de komende drie maanden een stijging verwachten. Beleggers verwachten een AEX-stand van 545 in september. Dat is duidelijk positiever dan de stand die vorige maand werd voorspeld voor augustus (501).

Lees het volledige bericht

Nederlandse bedrijven steunen duurzaam Covid-19 herstel

19-06-2020 -

Meer dan 220 Nederlandse bedrijven zeggen steun toe om duurzaamheid als fundament mee te nemen in de Covid-19 herstelplannen, zowel op nationaal als Europees niveau. De ondertekenaars van het Green Recovery Statement hebben de Nederlandse overheid gevraagd om, bijvoorbeeld, de EU Green Deal te steunen als onderdeel van het EU Recovery Plan. En om daarbij een herstelplan te maken zodat Nederland op schema blijft in het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDGs) en het Klimaatakkoord van Parijs.

Lees het volledige bericht

Vergroening van vastgoed levert ook geld op

17-06-2020 -

ING Real Estate Finance en Universiteit Maastricht onderzochten samen hoe het verbeteren van het energielabel (EPA-U) en de komende Label C verplichting in 2023 vastgoedeigenaren van utiliteitsgebouwen in de bedrijfsvoering raakt. Uit het onderzoek blijkt dat gebouwen met een energielabel van A-C een hogere bezettingsgraad, effectieve huuropbrengst, marktwaarde en transactieprijs per vierkante meter hebben.

Lees het volledige bericht

Reactie ING op berichtgeving in media over transformatieprogramma in België en Nederland

17-06-2020 -

Het Financieele Dagblad in Nederland en De Tijd en L’Echo in België hebben op zaterdag 13 juni uitgebreid aandacht besteed aan de stand van zaken rond het Unite be+nl programma. Unite be+nl is de noemer waaronder ING Nederland en ING België vanaf 2016 werken aan een integratie waarbij klanten in Nederland en België op dezelfde manier kunnen profiteren van onze (digitale) dienstverlening. Voor ING betekent dit dat de organisatie in beide landen op elkaar wordt afgestemd en dat veel bestaande IT-systemen worden vervangen door een digitaal platform waarop wij onze diensten op het gebied van hypotheken, beleggen, zakelijke dienstverlening en internetbankieren kunnen aanbieden.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 25-07-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 29-08-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 26-09-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's