hypotheken 4

ING Woonbericht: vertrouwen in de woningmarkt stijgt vooral onder verkopers

22-06-2017 -

Het vertrouwen in de woningmarkt is met 2 punten gestegen ten opzichte van het vorige kwartaal. De ING WoonIndex komt in het tweede kwartaal uit op een stand van 115 punten. Het optimisme van woningbezitters om hun woning te kunnen verkopen was nog niet eerder zo positief. Ook is hun verwachting dat de huizenprijzen blijven stijgen. Tegelijkertijd vinden steeds minder respondenten het een gunstige periode voor de aankoop van een huis. Verkopers hebben op dit moment duidelijk de macht in handen op de woningmarkt. Uit het onderzoek blijkt verder dat 25% van de woningbezitters boven 40 jaar ‘geld uit stenen’ zou willen halen, om zo de overwaarde van de woning voor andere doeleinden in te zetten. Van de huurders met de intentie om binnen 2 jaar een woning te kopen, zou een kwart moeten afhaken als ze meer dan 2.500 per jaar extra moeten sparen voor bijkomende kosten die samenhangen met de aankoop van een woning.

Lees het volledige bericht

ING helpt klanten over digitale drempels heen

24-06-2017 -

ING organiseert vandaag voor de eerste keer een landelijke Digitale Dag op alle 237 ING-kantoren om klanten digitaal vaardiger te maken. Nederland wordt steeds digitaler, ook op het gebied van bankieren. Toch is er een groep die nog niet bankiert via internet of mobiele telefoon of die nog geen gebruik maakt van alle mogelijkheden die digitaal bankieren biedt. Op de Digitale Dag kunnen klanten de hele dag binnenlopen bij een ING-kantoor met vragen over digitaal bankieren op de computer, telefoon of tablet. Daarnaast helpen digicoaches klanten met het aanvragen, installeren en gebruiken van internet en mobiel bankieren.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Beleggers positief de zomer in

24-06-2017 -

De BeleggersBarometer zakt weer iets terug ten opzichte van mei (150) naar een stand van 146. Deze lichte daling komt doordat net iets minder beleggers dan in mei hun portefeuille de afgelopen maanden zagen stijgen. Nog steeds zagen zeven op de tien beleggers het afgelopen halfjaar de waarde van hun beleggingsportefeuille wel toenemen. Nu de AEX een paar maanden boven de 500 staat, durft de belegger voor het eerst ook een voorspelling te doen die daar boven komt, namelijk 502. Beleggers hopen dat een nieuwe regering niet nog langer op zich laat wachten. De helft van de beleggers denkt dat de formatieduur nu nog geen effect heeft op de economie, maar dat dit wel gaat gebeuren als de formatie nog langer duurt.

Lees het volledige bericht

ING en Randstad helpen groeiende ondernemers aan nieuwe medewerkers

19-06-2017 -

ING en Randstad starten een samenwerking die tot doel heeft om groeiende ondernemers in het mkb te helpen om inzicht te krijgen in de arbeidsmarkt in hun regio en sector. Ondernemers die bankieren bij ING kunnen via hun adviseurs een online persoonlijk rapport van vraag & aanbod van personeel krijgen. Het platform waarop Randstad exclusief voor ING klanten in het mkb belangrijke informatie over de arbeidsmarkt deelt, zoomt in op de sector en het werkgebied van de ondernemer. Deze informatie is normaliter alleen beschikbaar voor klanten en medewerkers van Randstad.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 29-07-2017
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 26-08-2017
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 12-09-2017
    Publicatie ING WoonBericht
Agenda

Relevante pagina's