gv

‘Minder druk maken’ staat op 1

28-12-2018 -

Een goed voornemen, 8 op de 10 Nederlanders hebben er ook dit jaar een of meerdere. ‘Minder druk maken’ is als meest genoemde goede voornemen de nieuwe nummer 1, gevolgd door ‘meer sporten/meer bewegen’ en ‘afvallen’. Een kwart van de Nederlanders vindt 1 januari het beste moment om te starten met een goed voornemen, de helft heeft geen voorkeur. Voor hen is elke dag een goede dag voor een goed voornemen. Het digitale tijdperk maakt het starten van goede voornemens makkelijker, maar over het volhouden zijn de meningen verdeeld. Dit blijkt uit het jaarlijkse Goede Voornemens onderzoek van ING.

Lees het volledige bericht

Stemronde voor donatie van ING Nederland fonds van start

21-01-2019 -

Vanaf vandaag kan heel Nederland stemmen op 260 genomineerde stichtingen voor de actie Help Nederland vooruit van het ING Nederland fonds. De actie wordt dit jaar voor de vierde keer opgezet om lokale initiatieven een steuntje in de rug te geven. In de afgelopen maanden hebben honderden stichtingen zich hiervoor aangemeld. De komende drie weken kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen. Alle 260 stichtingen ontvangen een donatie van het ING Nederland fonds. Hoe meer stemmen een stichting krijgt, hoe hoger de donatie uit het fonds zal zijn.

Lees het volledige bericht

ING introduceert duurzame bedrijfslening met EcoVadis-rating

14-01-2019 -

ING introduceert duurzame bedrijfsleningen voor de brede groep niet-beursgenoteerde ondernemingen. Bij deze leningen stijgt of daalt het renteniveau mee met het wel of niet behalen van duurzaamheidscriteria, wat wordt beoordeeld door extern ratingbureau EcoVadis

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Belegger sluit 2018 af in mineur

29-12-2018 -

Het beleggersvertrouwen is deze maand verder gedaald en staat op het laagste punt sinds vijf jaar (september 2013). De ING BeleggersBarometer komt in december uit op een stand van 105 punten (stand november 2018: 122 punten). Deze lage stand wordt veroorzaakt doordat beleggers negatief terugblikken op het afgelopen jaar en een weinig positieve verwachting hebben van het komende beursjaar. Bijna de helft van de beleggers (46%) zag de waarde van hun beleggingsportefeuille in de afgelopen drie maanden dalen. Beleggers zijn verdeeld over hun verwachting van de beurs voor 2019. Ruim een derde verwacht dat de AEX in het nieuwe jaar stijgt, bijna een derde verwacht dat de stand gelijk zal blijven en een derde verwacht dat de beurs zal inzakken.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 26-01-2019
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 29-01-2019
    Publicatie ING Digitale Monitor
  • 23-02-2019
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's