ING Woonbericht: Woonindex bijna weer op pre-coronaniveau

ING Woonbericht: Woonindex bijna weer op pre-coronaniveau

09-09-2020 -

Het vertrouwen in de woningmarkt heeft zich in de afgelopen periode hersteld na een flinke daling in het vorige kwartaal, van 91 in Q2 naar 100 in Q3. Zowel starters (huurders met de intentie om binnen twee jaar een woning te kopen) als woningbezitters verwachten dat de huizenprijzen zullen stijgen en dat er meer huizen worden verkocht de komende periode. Woningbezitters zijn zelfs nog nooit zo optimistisch geweest over het gemak en de snelheid waarmee ze denken hun woning te kunnen verkopen. 86% van de woningbezitters geeft aan te verwachten dat zij hun huidige woning binnen 3 maanden verkopen. Beide groepen maken zich minder zorgen over hun eigen financiële situatie dan een kwartaal eerder. Bijna driekwart van de ondervraagden (72%) verwacht geen financiële ondersteuning nodig te hebben als gevolg van de coronacrisis.

Lees het volledige bericht

Reactie ING op berichtgeving in media over spoofing

10-10-2020 -

Zaterdag 10 oktober heeft consumentenprogramma Kassa in haar uitzending aandacht besteed aan het fenomeen spoofing, waar klanten van verschillende banken slachtoffer van kunnen worden.

Lees het volledige bericht

ING-medewerkers stomen zich klaar om mensen in de omgeving te helpen bij geldzorgen

08-10-2020 -

De coronacrisis raakt veel Nederlanders in hun portemonnee en het aantal Nederlanders met financiële problemen zal waarschijnlijk toenemen. Banken en verzekeraars komen hiervoor in actie en bieden hun medewerkers de training ‘Hulp bij je geldzaken’. De training leert medewerkers hoe ze vrienden en familie eerste hulp kunnen bieden bij geldzorgen. Na de training kunnen medewerkers ook aan de slag als vrijwilliger bij maatschappelijke organisaties. Om andere mensen te helpen die in de eigen omgeving niet snel hulp kunnen vinden. ING-medewerkers zijn heel enthousiast. Binnen een week hebben ruim 1000 collega’s zich aangemeld.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: beleggers voorzien koerscorrectie bij tweede corona-golf

26-09-2020 -

Voor het eerst sinds het begin van de corona-crisis komt de ING BeleggersBarometer boven de 100 punten uit en staat in september op 102. Na het dieptepunt in april dit jaar (68 punten) stijgt het vertrouwen de afgelopen vier maanden gestaag. Het sentiment onder beleggers is net als afgelopen maand voorzichtig. Het merendeel van de beleggers verwacht een verslechtering van de algemene Nederlandse economie en slechts een derde verwacht hierin een verbetering in de komende drie maanden. Nu een tweede corona-golf steeds waarschijnlijker lijkt, verwacht 68% een tweede grote koersdaling. Een meerderheid (51%) denkt dat deze in omvang kleiner zal zijn dan de correctie in maart toen de koersen met ongeveer 30% daalden. Een groot deel van de Nederlandse beleggers (53%) is ervan overtuigd dat de gevolgen van het coronavirus op de wereldeconomie over twee jaar nog merkbaar zullen zijn.

Lees het volledige bericht

ING Nederland fonds en JINC zorgen dat nog meer kinderen leren programmeren #DigiDinsdag

22-09-2020 -

Kinderen leren denken als een computer. Dat staat centraal in het programma Digitale Vaardigheden van JINC. Het ING Nederland fonds en JINC hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat nog meer kinderen het programma van JINC kunnen volgen en digitale vaardigheden ontwikkelen. In 2020 volgen meer dan 2000 kinderen op 40 verschillende scholen verspreid over Nederland het programma van JINC. Het plan is om in drie jaar 9000 leerlingen te bereiken. Het ING Nederland fonds ondersteunt en financiert het programma.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 31-10-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 28-11-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's