ING Digitale Monitor

46% Nederlanders staat open voor nieuwe betaaldiensten door PSD2

30-01-2019 -

De nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 is bij 82% van de Nederlanders nog onbekend. Na uitleg van wat PSD2 is, verwacht echter bijna de helft (46%) van de Nederlanders nieuwe betaaldiensten te gaan gebruiken die straks door de nieuwe wet mogelijk zijn. Onder jongeren (18-34 jaar) is dit zelfs 64%. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een halfjaarlijks onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders. Door PSD2 kunnen consumenten andere bedrijven toegang geven tot hun betaalrekeningen en zo gebruik maken van nieuwe online diensten. Alleen nadat ze hiervoor zelf expliciet toestemming hebben gegeven. Nederlanders staan vooral open voor de mogelijkheid om te kunnen betalen vanuit één omgeving met iedere betaalrekening (29%) en om al hun betaalrekeningen in één overzicht te kunnen zien (28%).

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Koersdalingen schrikken belegger niet af in 2019

26-01-2019 -

Het beleggersvertrouwen heeft zich in de eerste maand van 2019 nog niet hersteld ten opzichte van de dip van vorig jaar toen de ING BeleggersBarometer sloot op 105. De barometer komt in januari uit op een stand van 104 punten. Meer dan de helft van de beleggers (57%) zag de waarde van de eigen beleggersportefeuille dalen in de afgelopen drie maanden. Toch zijn beleggers niet heel negatief. 42% verwacht dat de waarde van de eigen portefeuille weer aantrekt in de komende drie maanden en nog eens 36% verwacht dat deze waarde ongeveer gelijk blijft. En derde verwacht dat ook de persoonlijke financiële situatie verbetert in de komende maanden.

Lees het volledige bericht

Stemronde voor donatie van ING Nederland fonds van start

21-01-2019 -

Vanaf vandaag kan heel Nederland stemmen op 260 genomineerde stichtingen voor de actie Help Nederland vooruit van het ING Nederland fonds. De actie wordt dit jaar voor de vierde keer opgezet om lokale initiatieven een steuntje in de rug te geven. In de afgelopen maanden hebben honderden stichtingen zich hiervoor aangemeld. De komende drie weken kan iedereen in Nederland een stem uitbrengen. Alle 260 stichtingen ontvangen een donatie van het ING Nederland fonds. Hoe meer stemmen een stichting krijgt, hoe hoger de donatie uit het fonds zal zijn.

Lees het volledige bericht

ING introduceert duurzame bedrijfslening met EcoVadis-rating

14-01-2019 -

ING introduceert duurzame bedrijfsleningen voor de brede groep niet-beursgenoteerde ondernemingen. Bij deze leningen stijgt of daalt het renteniveau mee met het wel of niet behalen van duurzaamheidscriteria, wat wordt beoordeeld door extern ratingbureau EcoVadis

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 23-02-2019
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 19-03-2019
    Publicatie ING WoonBericht
  • 30-03-2019
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's