Mobiel bevestigen

ING bouwt TAN-code verder af

06-11-2018 -

ING is continu bezig met het vernieuwen van haar producten en diensten om het regelen van bankzaken voor haar klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom heeft ING begin dit jaar online bankieren vernieuwd en aangekondigd na ruim 30 jaar de TAN-code te vervangen door mobiel bevestigen via de Mobiel Bankieren App. Dit is de standaard bevestigingsmethode om opdrachten te bevestigen in Mijn ING. Nu al gebruiken 3,9 miljoen particuliere en zakelijke klanten de Mobiel Bankieren App om hun bankzaken te regelen en dit neemt de komende jaren alleen maar toe. Van de particuliere klanten die online bankieren, heeft inmiddels 78% de Mobiel Bankieren App om opdrachten te bevestigen. Voor klanten die geen smartphone of tablet hebben om de Mobiel Bankieren App te gebruiken, komt ING vanaf het voorjaar van 2019 met de ING Scanner. Hiermee zet ING een volgende stap in het afbouwen van de TAN-code.

Lees het volledige bericht

Eenvoudig betalen aan de deur bij Albert Heijn, Giro555, Cordaid en IKEA met ING Betaalverzoek

13-12-2018 -

Wie bestellingen van IKEA thuis laat bezorgen, kan binnenkort ook eenvoudig en snel aan de deur afrekenen met een ING Betaalverzoek. De introductie hiervan volgt op een succesvolle pilot waarmee IKEA en ING de afgelopen maanden hebben proefgedraaid. Ook Albert Heijn draaide een proef met het aan de deur afrekenen van de online bestelde boodschappen via een ING Betaalverzoek. Cordaid en Giro555 hebben ING Betaalverzoek voor hun recente fondsenwerving toegepast in een pilot om doneren veilig en laagdrempelig te maken via de smartphone, onder andere als alternatief voor de acceptgiro.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Beleggersvertrouwen in een dip

24-11-2018 -

Het beleggersvertrouwen is deze maand op het laagste punt sinds twee jaar (juli 2016). Stond de ING BeleggersBarometer in oktober nog op 141, in november daalt deze fors naar een stand van 122 punten. Dit lage vertrouwen wordt veroorzaakt doordat beleggers negatiever zijn over de economische situatie van de afgelopen maanden. Over de toekomstige economische ontwikkelingen zijn beleggers wel positief. De helft van de beleggers verwacht dat de waarde van hun portefeuille in de komende drie maanden zal toenemen. Voor eind 2019 wordt door 41% van hen eenzelfde stand voor de AEX voorspeld als nu het geval is, namelijk tussen 501 en 550.

Lees het volledige bericht

Geldautomaten worden geel en gaan Geldmaat heten

05-11-2018 -

 • De geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank worden op termijn geel en gaan Geldmaat heten. 
 • De automaten krijgen hetzelfde uiterlijk en verschijnen vanaf het eerste kwartaal van 2019 stapsgewijs in het straatbeeld. 
 • De automaten worden evenwichtig over ons land verspreid. Veel automaten blijven op plaatsen waar nu ook een geldautomaat staat. 
 • Bij het herindelen van de locaties wordt gekeken naar het aantal transacties en het aantal bezoekers in een gebied. 
 • De huidige bereikbaarheidscriteria blijven gehandhaafd.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

 • 18-12-2018
  Publicatie ING WoonBericht
 • 27-12-2018
  Publicatie ING Goede Voornemens Onderzoek
 • 29-12-2018
  Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's