Vakantie geldzaken

Geldzaken op vakantie taboe, vier op de vijf is er toch mee bezig

18-07-2018 -

Vakantie is voor de gemiddelde Nederlander een tijd van ontspanning. Nergens aan denken en zo min mogelijk bezig zijn met geldzaken, zo vindt twee derde (66%) van de Nederlanders. Toch doet 81% dit wel. Dat blijkt uit de ING Digitale Monitor, een halfjaarlijks onderzoek onder ruim 1.500 Nederlanders. Zo checken veel mensen op vakantie nog regelmatig hun saldo (31%) en hun af- en bijschrijvingen (27%). Een mobiel bankieren app is het populairste middel voor vakantiegangers om hun bankzaken te regelen, 44% maakt hier gebruik van. Het is daarom opvallend dat ruim een derde (37%) van de vakantiegangers bonnetjes bewaart om hun uitgaven bij te houden. Ook betaalt bijna de helft (45%) van de Nederlanders op vakantie vaker met contant geld dan thuis.

Lees het volledige bericht

ING introduceert Regenboog betaalpas tijdens Pride Amsterdam

27-07-2018 -

ING is dit jaar voor het eerst trotse partner van Pride Amsterdam en geeft daarmee invulling aan de ‘Kleur het leven’ campagne tijdens dit kleurrijke evenement. Op Schiphol, het Centraal Station en de metrostations in Amsterdam worden reizigers verwelkomd met de boodschap ‘Freedom, here I come’ met daarbij de uiting van de regenboogvlag. Op de luchthaven is voor het eerst een bagagebelt uitgevoerd in de regenboogkleuren. Vanaf vandaag kunnen klanten een speciale ING Betaalpas in regenboogkleuren aanvragen via MijnING.nl. Zoals gebruikelijk kleuren ook de ING-kantoren in Amsterdam mee. Daarnaast vaart ING voor de 13e keer met een boot tijdens de Canal Parade waarop medewerkers van de bank een show geven.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Protectionisme president Trump drukt sentiment beleggers

27-07-2018 -

Het beleggersvertrouwen daalt deze maand licht, zo blijkt uit het laatste onderzoek van de ING Beleggersbarometer. Waar de vertrouwensindex de afgelopen maanden stabiel boven de 140 punten stond, daalt het beleggersvertrouwen in juli naar 133 punten. Deze daling komt voornamelijk doordat beleggers hun portefeuille minder zagen stijgen in de afgelopen drie maanden of zelfs een daling van hun eigen beleggingsportefeuille constateerden. Beleggers hebben ook minder vertrouwen in het feit dat de waarde van hun aandelen in de komende maanden verder zal groeien. De grillen van de Amerikaanse president Trump hebben volgens de belegger een negatief effect op de beurskoersen.

Lees het volledige bericht

ING ontwikkelt eerste toepassing voor Nederlandse Google Assistent

26-07-2018 -

ING heeft een eerste toepassing ontwikkeld voor de Nederlandstalige Google Assistent die vandaag wordt geïntroduceerd. Klanten kunnen op hun smartphone aan deze digitale persoonlijke assistent met hun stem de opdracht geven om de Woon-je-al-ideaal-wijzer van ING te doen. ING verwacht dat klanten spraakbesturing steeds meer gaan gebruiken voor hun bankzaken en gaat op termijn meer toepassingen ontwikkelen voor de Google Assistent. Eerder introduceerde ING al haar eigen stembediening Inge en Apple spraakassistent Siri in de Mobiel Bankieren App.

Lees het volledige bericht

ING introduceert kunstmatige intelligentie-applicatie voor werkkapitaalbeheer bedrijfsklanten

18-07-2018 -

ING heeft een digitale applicatie geïntroduceerd die zakelijke klanten van ING op basis van kunstmatige intelligentie voorspellende inzichten biedt waarmee ze hun werkkapitaal efficiënter kunnen beheren. De applicatie, Smart Working Capital Assistant genaamd, is met name gericht op middelgrote bedrijven. De applicatie is door ING Asset Based Finance ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse IT-bedrijf Finaps en het Amerikaanse softwarebedrijf SAS.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

Agenda

Relevante pagina's