Nibud Scholierenonderzoek

Nibud Scholierenonderzoek: ouders geven pubers te weinig financiële verantwoordelijkheid

09-09-2016 -

Meer dan de helft van de ouders betaalt de volledige kosten van kleding, schoenen, en de smartphone van hun kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Dit aantal is gegroeid in vergelijking met drie jaar geleden. Toen betaalde 54% van de ouders de kosten van de mobiele telefoon volledig, nu is dat 61%. Kleding wordt door 56% van de ouders volledig betaald, dit was 48%. Hetzelfde geldt voor cadeaus in 2013 betaalde 17% van de ouders alle kosten hiervoor, nu is dat 29 %. Dit zijn de uitkomsten van het Nibud Scholierenonderzoek 2016 dat mede mogelijk is gemaakt door ING Nederland en het Nationaal Fonds Kinderhulp. Het Nibud houdt al 32 jaar de inkomsten en uitgaven van scholieren in de gaten. Ouders lijken vaker de geldzaken van hun kinderen over te nemen, in plaats van dat ze hun kinderen leren hoe ze zelf hun financiën moeten regelen. Het Nibud vindt dat ouders hun pubers meer zelf achter het ‘financiële stuur’ moeten zetten, in plaats van hun kinderen de rol van bijrijder te geven.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Reuring op de beurs door Amerikaanse Presidentsverkiezing

24-09-2016 -

Het herstel van het beleggersvertrouwen zet verder door en zit nu weer op het niveau van november 2015. De stand in september staat op 136 t.o.v. 130 in augustus. De stijging wordt vooral veroorzaakt door de waardestijging van de eigen beleggingsportefeuille. De laatste drie maanden signaleerde 55% van de beleggers een waardegroei. Ook ten aanzien van de economische situatie in Nederland zien beleggers een positieve tendens: ruim de helft van de beleggers verwacht een verbetering. De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten gaan volgens de beleggers de meeste reuring teweegbrengen op de beurs, gevolgd door een mogelijke toekomstige rentewijziging in de VS.

Lees het volledige bericht

ING wijzigt tarieven voor particuliere betaalpakketten per 1 januari 2017

22-09-2016 -

ING wijzigt per 1 januari 2017 de tarieven van de particuliere betaalpakketten en -diensten. Het tarief van het digitale OranjePakket wijzigt niet; de prijs van de andere pakketten gaat met enkele dubbeltjes per maand omhoog. ING vindt het belangrijk dat klanten hun bankzaken kunnen doen zoals zij dat zelf willen. Digitaal via internet en mobiel bankieren of traditioneel via papieren afschriften, overschrijvingskaarten en acceptgiro’s. Daarnaast investeert ING voortdurend in het verbeteren van dienstverlening aan klanten en het vernieuwen van digitale producten en betaaldiensten.

Lees het volledige bericht

Hoge prijs voor trouw aan Europese regels

14-09-2016 -

De combinatie van snijden in de uitgaven en hervormen heeft de economie de afgelopen jaren onnodige schade toegebracht. Dit had voorkomen kunnen worden door net als andere landen minder rigide de Europese begrotingsregels na te leven. Een paar honderdduizend mensen hadden dan hun baan behouden, zonder dat daar een onhoudbare staatsschuld tegenover zou hebben gestaan. Discussie over het Stabiliteits- en Groeipact is hoognodig om bij een volgende crisis de economische schade te beperken. De focus moet op de langetermijngroei komen te liggen. Ingrijpende hervormingen hebben Nederland tegelijkertijd namelijk wel toekomstbestendiger gemaakt dan veel andere landen. Aldus het ING Economisch Bureau dat Nederlandse ingrepen en prestaties vergelijkt met zeven economische toplanden.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 03-10-2016
    Bekendmaking ING Starter van de Maand oktober
  • 29-10-2016
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 01-11-2016
    Bekendmaking ING Starter van de Maand november
Agenda

Relevante pagina's