Alternatieve woonruimte voor starters, tiny houses

ING Woonbericht: Vertrouwen in de woningmarkt onder starters daalt verder

20-06-2018 -

Het vertrouwen in de woningmarkt is in het tweede kwartaal van 2018 gedaald. De WoonIndex komt met 107 op een stand die 2 punten lager ligt dan in het eerste kwartaal. Een belangrijke oorzaak van het gedaalde vertrouwen is dat met name starters het geen gunstig moment vinden om een woning te kopen. Ook zijn de respondenten minder optimistisch over het aantal woningen dat wordt verkocht. De daling is in lijn met de lange termijn trend die eind 2016 is ingezet. Aan de woningbezitters en potentiƫle starters (huurders met een koopintentie) is in het onderzoek tevens voorgelegd hoe zij, met het oog op de krappe woningmarkt, aankijken tegen het beter benutten van de bestaande woningvoorraad.

Lees het volledige bericht

ABN AMRO, ING en Rabobank lanceren financieringsrichtlijnen voor circulaire economie

02-07-2018 -

ABN AMRO, ING en Rabobank lanceren vandaag gezamenlijke financieringsrichtlijnen voor de circulaire economie. Dit doen zij vanuit de ambitie om een gemeenschappelijk raamwerk voor financiering van de circulaire economie te creƫren. Deze richtlijnen voorzien in de behoefte om de financiering van de circulaire economie wereldwijd beter inzichtelijk te maken en aan te jagen. Met de lancering hiervan vervullen de drie banken een internationale voortrekkersrol. Zij overhandigen deze richtlijnen vanmiddag namens de FinanCE Working Group aan staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: zomermaanden stemmen belegger positief

30-06-2018 -

Het beleggersvertrouwen blijft onverminderd hoog, zo blijkt uit het laatste onderzoek van de ING Beleggersbarometer. Deze maand staat de stand op 141 punten, een minimaal verschil ten opzichte van mei (144). Beleggers constateren opnieuw dat de Nederlandse economie aantrekt en verwachten ook dat deze positieve trend de komende drie maanden doorzet. De Nederlandse belegger is bovendien optimistisch over de eigen beleggingsportefeuille. Ook voor de komende maanden verwachten zij dat de waarde hiervan verder toeneemt, net als de AEX-index. Met de maanden juli en augustus voor de deur besparen beleggers niet op de vakantie. Maar twee procent van de beleggers besluit om dit jaar thuis te blijven.

Lees het volledige bericht

ING en ZON werken samen aan gasvrij verduurzamen woningmarkt

27-06-2018 -

ING en ZON werken samen aan het versnellen van de energietransitie. Deze samenwerking is opgezet voor de realisatie van een schaalbare en toegankelijke aanpak van gasvrij verwarmen in Nederland. ZON Groep uit Spanbroek is een zogenaamde ESCo, een bedrijf dat duurzame, gasvrije energie-installaties ontwikkelt, realiseert, financiert en exploiteert in zowel collectieve nieuwbouw als de bestaande bouw. Het initiatief sluit naadloos aan bij de visie van ING om samen met partners de woningmarkt duurzamer te maken.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

Agenda

Relevante pagina's