The Flying Dutch

Dance drijvende kracht achter Nederlandse muziekexport

16-10-2019 -

Dance is de drijvende kracht achter de Nederlandse muziekexport. Het aandeel van dancemuziek in deze muziekexport stijgt jaarlijks en ligt inmiddels ruim boven de 75%. Dance-optredens zijn daarbij goed voor het allergrootste deel van de dance-export: zo’n 94%. De totale Nederlandse exportwaarde van dance-optredens komt dit jaar naar verwachting voor het eerst ruim boven de 150 miljoen euro uit. Nadat deze exportwaarde in vijf jaar ongeveer verdrievoudigde, is er nu wel sprake van een meer gematigde groei. Dit blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau in samenwerking met 538 Nieuws onder Nederlandse en Belgische dance-liefhebbers.

Lees het volledige bericht

Lokale goede doelen maken weer kans op donatie

16-10-2019 -

Een jubileum voor de actie Help Nederland vooruit. Vanaf vandaag kunnen Nederlanders voor de vijfde keer hun lokale stichting of vereniging aanmelden voor een donatie van het ING Nederland fonds. Uit alle inzendingen worden in 52 regio’s vijf goede doelen genomineerd. Heel Nederland kan vervolgens stemmen op hun favoriet en per regio ontvangt het initiatief met de meeste stemmen de hoogste donatie. Nederland telt tal van lokale initiatieven die zich inzetten om mensen vooruit te helpen. Met ‘Help Nederland vooruit’ wil het ING Nederland fonds deze initiatieven een steuntje in de rug geven.

Lees het volledige bericht

Stem van Rembrandt geeft nu ook schilderles op scholen

11-10-2019 -

Ter ere van het ‘Rembrandtjaar’ in 2019, heeft ING als hoofdsponsor van het Rijksmuseum de stem van Rembrandt gereconstrueerd. Hierdoor kan hij 350 jaar na zijn overlijden heel Nederland schilderles geven. Om ook kinderen kennis te laten maken met Rembrandt, heeft ING in samenwerking met het Rijksmuseum het lespakket ‘Rembrandts Meesterklas’ ontwikkeld voor basisscholen. Dit is een interactieve schilderles voor de bovenbouw van de basisschool waarin Rembrandt zelf via een Google Home tegen de leerlingen praat. Op deze manier wil ING kinderen op een toegankelijke en innovatieve manier in aanraking brengen met kunst en cultuur.

Lees het volledige bericht

ING Woonbericht: Vertrouwen in woningmarkt stijgt voor het eerst in twee jaar

01-10-2019 -

Voor het eerst sinds 2017 stijgt het vertrouwen in de woningmarkt bij woningbezitters. De WoonIndex komt dit kwartaal uit op 102 punten, een stijging van twee punten ten opzichte van het kwartaal daarvoor voor zowel woningbezitters als starters. Deze ontwikkeling komt voornamelijk door gunstiger verwachtingen over de hypotheekrente. Waar dit vertrouwen in het tweede kwartaal van 2019 nog op 88 punten stond, is de score nu 100 punten. 79% van de woningbezitters denkt hun huis gemakkelijk te kunnen verkopen, waarbij zij verwachten dat hun woning gemiddeld 3,7 maanden te koop zal staan.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

Agenda

Relevante pagina's