In het nieuws: Hou studielening binnen de perken

27-05-2015 -

Op 1 september gaat de knop om. Studenten in het hoger onderwijs krijgen dan te maken met het nieuwe leenstelsel. Leen bewust, drukt het Nibud jongeren op het hart.

Lees het volledige bericht

ING introduceert Mobiel Bankieren App voor de smartwatch

28-05-2015 -

ING introduceert de Mobiel Bankieren App voor de smartwatch. Na de introductie van stem- en vingerafdrukherkenning, is dit de derde belangrijke innovatie van de Mobiel Bankieren App in korte tijd. Met één blik op je horloge kun je nu je saldo inzien zonder dat je hiervoor je mobiele telefoon uit je broekzak hoeft te halen. Met deze app maakt ING bankieren nog sneller en makkelijker voor haar klanten. De App voor Android is vanaf vandaag beschikbaar voor ING-klanten, de app voor iOS is vanaf de zomer beschikbaar.

Lees het volledige bericht

ING Weekoverzicht: 1 op 7 koopt kleding met name via internet

27-05-2015 -

Terwijl het consumentenvertrouwen herstelt, hebben kledingwinkels het nog altijd moeilijk. Hun gezamenlijke omzet ligt nu 15% onder het niveau van 2008. Consumenten verwachten scherpe prijzen en de concurrentie is hevig, niet alleen in de winkelstraat maar ook online. Inmiddels zegt 1 op de 7 kleding vooral via internet aan te schaffen. Toch blijft winkeladvies waardevol voor consumenten: het wint zelfs terrein terug op online productreviews. Dit blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van de afgelopen week onder gemiddeld 50.000 respondenten per dag.

Lees het volledige bericht

Nederlandse dance-industrie van toenemend economisch belang

27-05-2015 -

Met 170 dance-events per jaar, 2,7 miljoen bezoekers en Nederlandse DJ’s die de toplijsten domineren, is de dance-industrie belangrijk voor de Nederlandse economie. De Nederlandse dance-industrie is goed voor 1 op de 14 banen in de creatieve industrie en de exportwaarde van dance stijgt sinds 2008 gemiddeld met 50% per jaar. Als het huidige groeitempo doorzet, komt de exportwaarde in 2015 uit op bijna 200 miljoen euro, vergelijkbaar met de Nederlandse verdiensten aan kleding. De dance-industrie wint hiermee de laatste jaren aan economisch belang en de aantrekkingskracht is nog niet over haar top heen, zo blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 01-06-2015
    Opening Dutch Technology Week
  • 01-06-2015
    Publicatie rapport ‘Hightech meets business’
  • 01-06-2015
    Bekendmaking ING Starter van de Maand juni
Agenda

Relevante pagina's