Maatregelen ING om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Maatregelen ING om verspreiding coronavirus tegen te gaan

13-03-2020 -

De verspreiding van het coronavirus en gevolgen die dat kan hebben voor haar klanten en medewerkers heeft de volle aandacht en de hoogste prioriteit van ING. Een centraal crisismanagementteam en lokale teams bewaken de situatie en coördineren de maatregelen met betrekking tot gezondheid en veiligheid, reizen en bedrijfscontinuïteit. De bank volgt de richtlijnen en adviezen van overheden en andere instanties. In Nederland gaat het dan om de overheid en het RIVM. Met ingang van maandag 16 maart 2020 neemt ING extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken en om de continuïteit van haar dienstverlening te garanderen.

Lees het volledige bericht

Sleutelspelers ontwikkelen emissieloos varen voor de binnenvaart

02-06-2020 -

Vandaag is Zero Emission Services B.V. (ZES) opgericht. ZES introduceert een nieuw energiesysteem voor de verduurzaming van de binnenvaart. Dit gebeurt met een voor iedereen toegankelijke infrastructuur voor emissieloos varen. Schoon, klimaatneutraal en klaar om de competitie met fossiele brandstoffen aan te gaan. ZES biedt hiervoor een volledig producten- en dienstenpakket dat is gebaseerd op verwisselbare batterijcontainers met groene stroom, laadstations, technische ondersteuning en een innovatief betaalconcept voor scheepseigenaren. Het bedrijf is opgericht door ING, energie- en technisch dienstverlener ENGIE, maritiem technologiebedrijf Wärtsilä en het Havenbedrijf Rotterdam. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat steunt deze eerste stap in de transitie naar een emissieloze binnenvaart. Bierbrouwer HEINEKEN verbindt zich voor tien jaar aan ZES om bier emissieloos te vervoeren van de brouwerij in Zoeterwoude naar Moerdijk, en geeft daarmee als eindklant een belangrijk signaal van vertrouwen.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Beleggersvertrouwen herstelt maar blijft laag door coronacrisis

30-05-2020 -

Na het dieptepunt in het Beleggersvertrouwen vorige maand (68) komt de BeleggersBarometer in mei uit op een stand van 83. Beleggers zagen de economische situatie als gevolg van de coronacrisis verslechteren, wat ook effect had op de eigen beleggingsportefeuille. Toch hebben beleggers voorzichtig wat meer vertrouwen in de komende maanden en zijn ze iets positiever in hun verwachtingen voor de economische situatie in Nederland en de eigen portefeuille. Ook de verwachtingen voor de AEX zijn wat minder negatief: ruim een derde denkt dat de AEX de komende maanden zal stijgen, echter één op de vier beleggers denkt dat deze nog verder zal dalen. Voor augustus voorspellen beleggers een stand van 501 voor de AEX. Dit is positiever dan de stand die vorige maand werd voorspeld voor juli (466).

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: beleggersvertrouwen zakt dieper weg door effect coronavirus

25-04-2020 -

Het vertrouwen van Nederlandse beleggers zakt dieper weg als gevolg van het effect van het coronavirus op de economie. De sterke daling die vorige maand is ingezet (stand barometer 82), maakt dat de BeleggersBarometer in april uitkomt op 68. Dit is de laagste index sinds december 2011. Beleggers zijn erg pessimistisch over de algemene economische situatie in Nederland. 83% zag een verslechtering in de afgelopen maanden en 67% verwacht dat deze verslechtering ook de komende maanden door zal zetten. Ook over de eigen financiële situatie en de eigen beleggingsportefeuille is de belegger negatief. Driekwart is geconfronteerd met een waardevermindering. Hoewel de AEX vanaf half maart voorzichtig is gaan stijgen, blijven Nederlandse beleggers somber en verwacht de helft dat deze toch weer zal dalen.

Lees het volledige bericht

Koningsdagconcert Davina Michelle en Snelle in Rijksmuseum

24-04-2020 -

Davina Michelle en Snelle verzorgen aanstaande maandag in het Rijksmuseum in Amsterdam gezamenlijk het ING Koningsdagconcert. Het is een speciaal concert om heel Nederland in deze lastige tijd een hart onder de riem te steken. Het optreden zal verrassingen bevatten en wordt online voor alle – 17 miljoen – Nederlanders uitgezonden vanaf 09:00 uur via YouTube. ING is trotse hoofdsponsor van het Rijksmuseum en samen maken zij al 15 jaar lang kunst en geschiedenis toegankelijk voor een zo groot mogelijk publiek.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 27-06-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 25-07-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 29-08-2020
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's