ING heeft primeur in Nederland: betalen via QR-code

07-04-2016 -

Vanaf vandaag kunnen klanten van ING als eerste Nederlandse bank, eenvoudig betalen of geld ontvangen met hun smartphone door gebruik te maken van een QR-code in de Mobiel Bankieren app. Klanten konden bij ING al contactloos betalen of betalen via stembediening en vingerafdrukherkenning.

Lees het volledige bericht

ING BeleggersBarometer: Vertrouwen beleggers stabiel

30-04-2016 -

De BeleggersBarometer maakt een pas op de plaats. Overschrijdt de barometer met de stand van 120 weliswaar de stand van de eerste drie maanden van 2016, het vertrouwen van de beleggers in het beleggingsklimaat is echter nog niet terug op het niveau van eind 2015. Er zijn geen veranderingen in de mate waarin beleggers het een goede of slechte tijd vinden om te beleggen in risicovolle dan wel minder risicovolle sectoren of obligaties. Minder risicovolle sectoren genieten nog steeds een lichte voorkeur. Dit is passend bij het gebrek aan zekerheid dat beleggers nog ervaren. Een derde van de beleggers denkt ook dat de spaarrente tot onder nul zal dalen. De meeste beleggers gaan hierdoor anders om met hun vermogen. Zo kiezen zij bijvoorbeeld voor het aflossen van leningen. Driekwart van de beleggers heeft er geen vertrouwen in dat pensioenfondsen het pensioen goed opbouwen. Een kwart lost daarom extra af op de hypotheek zodat een lager pensioen straks minder effect zal hebben.

Lees het volledige bericht

Omzet detailhandel groeit voor derde jaar op rij

29-04-2016 -

De detailhandel kan in 2016 naar verwachting rekenen op een omzetgroei van 2,2%. Op de schoenenbranche na noteren alle branches een lichte stijging en dragen food en non-food in vrijwel gelijke mate bij aan de groei. Veel retailers hebben echter te maken met sterke prijsdruk in hun markt terwijl hun winkels, webshop en assortiment om investeringen vragen. Door het verdwijnen van V&D en de inkrimping van de voormalige winkels van Macintosh en USG valt circa 500 miljoen euro aan omzet vrij.

Lees het volledige bericht

Energietransitie heeft grote impact op Amsterdamse haven

26-04-2016 -

Het Amsterdamse havencomplex is het op drie na grootste van Europa en vertegenwoordigt met 8% een flink aandeel in de regionale economie. Komende jaren is er uitzicht op gematigde verdere groei. Ook in de verdere toekomst kan de haven een sterke rol blijven vervullen, maar het karakter als grondstoffenhaven verandert met de opkomst van duurzame energie ingrijpend. Dit gaat gepaard met uitdagingen, maar er zijn ook nieuwe kansen. Dit blijkt uit de themapublicatie die ING Economisch Bureau vandaag publiceert.

Lees het volledige bericht

ING Woonbericht: Starters op zoek naar breder hypotheekadvies

26-04-2016 -

Starters op de woningmarkt zoeken naar breder hypotheekadvies dan wat doorgaans wordt gegeven. Ze geven aan op zoek te zijn naar inhoudelijke kennis over de woningmarkt en naar emotionele rust tijdens het aanvraagproces. Huizenbezitters geven aan dit maar in beperkte mate te hebben gekregen toen zij hun hypotheek afsloten. Dit blijkt uit het ING Woonbericht van het eerste kwartaal van 2016.
De stemming op de huizenmarkt blijft positief. Zowel huizenbezitters als starters zijn van mening dat het een gunstig moment is om een huis te kopen. Daarbij zijn starters wel iets vaker bang voor een stijging van een hypotheekrente. En opvallend is dat 1 op de 7 starters met een studieschuld hier niet eerlijk over zegt te gaan zijn tijdens het aanvragen van hun hypotheek.

Lees het volledige bericht

Perscontact

Hebt u als journalist vragen? Neem dan contact op met de woordvoerders van de ING. Ook buiten kantoortijden kunt u ons bereiken.

Naar perscontacten

Agenda

  • 28-05-2016
    Publicatie ING BeleggersBarometer
  • 01-06-2016
    Bekendmaking ING Starter van de Maand juni
  • 25-06-2016
    Publicatie ING BeleggersBarometer
Agenda

Relevante pagina's