Print

Gelato Fantastico is ING Starter van de Maand mei

Hennie Koebrugge is met Gelato Fantastico uitgeroepen tot ING Starter van de Maand mei. Deze ondernemer levert aan heel Nederland ambachtelijk ijs van Italiaanse origine en hoge kwaliteit.

Toch liever ondernemen

Hoewel van oorsprong horeca-man, was Hennie vier jaar geleden nog in loondienst bij een softijsfabrikant. Een goede baan, maar hij miste de vrijheid van het ondernemen. Daarom begon hij met zijn vrouw een modezaak. Toen deze zaak eenmaal op poten stond, werd hij gebeld door zijn oude werkgever met het voorstel om een ijsmerk voor een goede prijs over te nemen. “Het was een kans uit duizenden”.

Totaalconcept

De ijsbranche kende weinig geheimen voor Hennie en daarom twijfelde hij niet lang toen hij het aanbod kreeg. “Ik kon dit merk op een mooie manier overnemen, tegen gunstige voorwaarden. Ik wist natuurlijk al dat het een geweldig product was”. Maar Gelato Fantastico is meer dan alleen het ijs. “Ik verkoop mijn ijs via de groothandel, maar de retailer verkoop ik een totaalconcept. Dat betekent dat ik ieder jaar met nieuwe, innoverende producten en promotiemateriaal kom”.

Energy ijs

Met de eindverkoper onderhoudt hij goede contacten. Hij gaat zo’n twee keer per jaar bij ‘zijn’ ijswinkels en restaurants langs. “Ik kom langs om te vertellen over nieuwe concepten als energy ijs. Maar ik verkoop bijvoorbeeld ook sorbetglazen en bemiddel in vitrines. Ik zie het als pionieren”. De ondernemer verkoopt in heel Nederland. “Dat betekent dat ik veel op pad ben, ook om nieuwe horecaondernemers te enthousiasmeren voor mijn product. Persoonlijk contact is toch het beste”.

Blind de beste

De onderneming bestaat sinds januari en de zaken gaan boven verwachting goed. “Het ijs slaat aan. Het is een kwaliteitsproduct, dat onlangs nog als beste uit een blinde test kwam.” Hoewel ijs bij uitstek een seizoen product is, heeft Hennie de omzetverwachting voor dit jaar al gehaald. “Een slechte zomer kan zo 30 à 40% omzet schelen, maar slechter dan afgelopen jaren wordt het toch niet”. Over de toekomst is hij helder: “Over 8 a 10 jaar wil ik één van de grootste ijsleveranciers zijn”.

Citaten

Ik kon dit merk op een mooie manier overnemen, tegen gunstige voorwaarden. Ik wist natuurlijk al dat het een geweldig product was.

Hennie Koebrugge - Eigenaar Gelato Fantastico

Over 8 a 10 jaar wil ik één van de grootste ijsleveranciers zijn

Hennie Koebrugge - Eigenaar Gelato Fantastico

Deel dit artikel

Contact voor de media