Print

E.ON en ING stimuleren investeren in zonnepanelen

Energieleverancier start samenwerking met ING

Energieleverancier E.ON en de ING zijn een samenwerking gestart voor het verstrekken en financieren van zonnepanelen. ING biedt haar klanten een speciale financieringsmogelijkheid aan voor het investeren in zonnepanelen van E.ON. E.ON biedt op haar beurt de panelen voor klanten van de ING aan tegen gereduceerd tarief. Met deze samenwerking verlagen beide partijen de drempel voor consumenten om te investeren in zonnepanelen.

Subsidie overheid voor aanschaf zonnepanelen

Veel consumenten die de aanschaf van zonnepanelen overwegen, zien op tegen de relatief hoge investeringskosten. De overheid subsidieert daarom al enige tijd de aanschaf van zonnepanelen.
Particulieren kunnen vanaf 2 juli 2012 tot 28 december 2013 subsidie aanvragen voor zonne-installaties.

Agentschap NL voert de regeling uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Vanaf de start van de regeling zijn er tot en met 15 januari 2013 44.276 aanvragen binnengekomen. Het totale budget dat het ministerie van Economische Zaken voor 2012 en 2013 samen beschikbaar heeft gesteld is € 50.882.000,-. In totaal is er voor € 24.738.752,- subsidie aangevraagd. Dit betekent dat er nog € 26.143.248,- subsidiebudget beschikbaar is.

Gereduceerd tarief

Dankzij deze subsidie, het gereduceerde tarief voor aanschaf en de mogelijkheid tot een groene financiering bij de ING wordt de drempel verlaagd om zonnepanelen aan te schaffen. ING gebruikt haar inkoopkracht om klanten te helpen aan een aantrekkelijk aanbod. Klanten lossen de lening af tegen een scherpe rente die boetevrij eerder kan worden afgelost. De lening is aftrekbaar als verbetering van de eigen woning.

Gemiddelde besparing € 300 per jaar

De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is 8 jaar. Dit is afhankelijk van de ligging, hellingshoek, de ontwikkeling van de energieprijzen en de inflatie. De energiebesparing bedraagt gemiddeld € 300,- per jaar bij 6 panelen.

Meer informatie is te vinden op : www.ing.nl/zonnepanelen.

Deel dit artikel

Contact voor de media