Print

Athom is ING Starter van het Jaar 2014

Athom

In een nek-aan-nek race met Blendle heeft Athom de meeste stemmen vergaard in de online verkiezing van de ING Starter van het Jaar. De ondernemers en oprichters van Athom, Stefan Witkamp en Emile Nijssen (beiden 22 jaar) zijn volop in de weer met het perfectioneren van hun product Homey. Ze zijn erg blij en trots dat zij een jaar lang de titel ING Starter van het Jaar kunnen voeren.

Homey

Stefan over Homey: “Het huis van de toekomst is ons al vaak beloofd, maar blijft tot nu toe science fiction. Dat komt omdat er een wildgroei van verschillende standaarden en merken is, waardoor je apparatuur niet samen werkt. Homey lost dat op. Je zet Homey in een kamer en vanaf dan kun je alles bedienen thuis, ongeacht het type apparaat, gebruikte draadloze technologie, of merk. Van je lampen tot muziek, van je thermostaat tot je TV. Homey voegt alles samen, en maakt het toegankelijk met 1 centrale interface. via je smartphone, of, als je thuis bent, door direct tegen Homey te praten.

Eigen kamer

De beide ondernemers kennen elkaar van de studie Creative Technology op de Universiteit van Twente. Homey is enkele jaren een 'side project' van Emile geweest, waarin hij zijn eigen studentenkamer automatiseerde. Stefan: “Vanaf het moment dat we tijdens onze studie samen er een business plan omheen hebben geschreven, hebben we het idee hier een bedrijf omheen te beginnen.”

Kickstarter

In januari 2014 besloten ze vol voor hun eigen bedrijf te gaan te gaan, en er ook hun afstudeerproject van te maken. “In onze afweging van verschillende financieringsvormen hebben we voor Kickstarter gekozen omdat dit voor ons een aantal grote voordelen biedt, waaronder een community, marktvalidatie en naamsbekendheid.”

2015 cruciaal

Het komende jaar wordt het jaar voor Athom. Dit is het jaar waarin Homey geperfectioneerd en gerealiseerd wordt, zegt Emile “We betreden de markt en dan zijn we voor iedereen beschikbaar. Dit zijn natuurlijk enorm gave ontwikkelingen, waarin we vol in gaan zetten op alle aspecten van Homey!”

Oproep

Stefan: “In 2015 gaan we Homey lanceren. Daarom willen wij bij dezen een beroep doen op iedereen die achter Homey staat en dit samen met ons gaat doen. Retailers, pers, ontwikkelaars, hobbyisten,... iedereen die een goed idee heeft en kan helpen Homey nóg beter op de kaart te zetten willen wij graag uitnodigen met ons mee te doen.”

Starter van het jaar

“Het winnen van de titel betekent voor ons een ontzettend mooie start van het nieuwe jaar! Wat ons betreft kunnen mensen natuurlijk niet genoeg over Homey horen, en daar helpt deze prijs natuurlijk goed bij. Daarnaast is het geweldig om te zien dat onze community zo levend is en op ons stemt. Homey is een open platform, waarbij we iedereen uitnodigen mee te doen, dus onze community is echt een van onze pijlers. Die kracht bewijst zich nu al.”

Tip

Emile: “Als tip wil ik graag meegeven dat je vooral je idee in je omgeving moet delen en testen: kijk wat er werkt. Merk je dat iets aanslaat, ga dan goed bij jezelf te rade om te kijken wat voor jou de beste manier is om te beginnen: is dat vanuit een grote organisatie? Met crowdfunding? Met een launch-partner? Voor ieder product is dat weer anders, en ik zie zelf nog vaak goede concepten stranden vanwege een suboptimale keuze hierin.”

Citaten

Vanaf het moment dat we tijdens onze studie samen er een business plan omheen hebben geschreven, hebben we het idee hier een bedrijf omheen te beginnen.

Stefan Witkamp - mede-oprichter Anthom

We betreden de markt en dan zijn we voor iedereen beschikbaar. Dit zijn natuurlijk enorm gave ontwikkelingen, waarin we vol in gaan zetten op alle aspecten van Homey!

Emile Nijssen - mede-oprichter Anthom

Deel dit artikel

Contact voor de media