Print

Windowsketch is ING Starter van de Maand september

Windowsketch Floris Sanders

Vele vierkante meters glas in winkeletalages kunnen worden omgetoverd in dynamische reclamevensters met Windowsketch. Deze in Oss en Amsterdam gevestigde startende onderneming van Floris Sanders (25) is ING Starter van de Maand september.

Slapend glas wakker maken

“Nu zijn winkeletalages heel statisch,” zegt Sanders “Door slimme digitale techniek in te zetten, kunnen we steeds andere advertenties laten zien. Advertenties die aansluiten op het tijdstip van de dag, weersomstandigheden, op de behoefte van de klant. Zoals dat nu ook al online gebeurt.”

Aquarium en aardbeien

Het idee voor Windowsketch deed hij op in Londen waar hij bedrijfskunde studeerde. ”In een bar, Sketch genaamd, projecteerden ze op de muren. Dan zat je ineens in een aquarium, of tussen de aardbeien. Toen bedacht ik dat je dit ook met winkels kunt doen.”

Talloze mogelijkheden

Sanders schets de mogelijkheden. Winkeliers kunnen hun aanbiedingen aanpassen op de voorraad. “Voor sluitingstijd kan je de versproducten met forse kortingen aanbieden.” Maar ook op basis van andere factoren. ”Als het buiten regent, adverteer je met paraplu’s en laarzen.” Die snelheid en de ruimte die de winkelier uitspaart, maakt het een aantrekkelijk systeem.

Adverteerders binnen en buiten de winkel

Ook kunnen retailers hun merken nu advertentieplekken aanbieden, door speciale folie op ruiten te plakken waarop geprojecteerd kan worden. “In plaats van een winkel vol te hangen met posters, kan een supermarkt nu tegen Heineken zeggen: adverteer maar.” En na sluitingstijd kan de winkelruit veranderen in een webshop.

Meetbaar

Met slimme techniek kan Windowsketch meten hoeveel mensen er naar de geprojecteerde advertentie kijken, hoe lang ze kijken en welk geslacht ze hebben. Dat is voor de adverteerder nuttige informatie waarmee hij snel kan inspelen. “Als er bijvoorbeeld veel mannen kijken, kan je de lippenstift-reclame beter vervangen voor die van een biermerk.”

Snelle groei

Nu werken er vijf personen, maar dat worden er snel meer, verwacht Sanders. Hij gaat in zee met de grotere retailers en denkt al aan zakendoen over de grens. “We beginnen in Nederland en België, maar we zijn ook al in gesprek om een agentschap in Zweden op te zetten.”

Citaten

“Nu zijn winkeletalages heel statisch. Door slimme digitale techniek in te zetten, kunnen we steeds andere advertenties laten zien. Advertenties die aansluiten op het tijdstip van de dag, weersomstandigheden, op de behoefte van de klant. Zoals dat nu ook al online gebeurt.

Floris Sanders - Windowsketch

Deel dit artikel

Contact voor de media