Hulp nodig?

Deel deze pagina

Beleggen met Advies

 • Beleggen in beleggingsfondsen en indextrackers
 • Deskundig en actueel advies van onze experts
 • Scherpe servicefee, geen transactiekosten
 • Direct inzicht in de verwachte waardeontwikkeling van uw portefeuille

Het product

Met Advies belegt u in beleggingsfondsen en indextrackers. Daarbij krijgt u advies van onze beleggingsexperts. Zij adviseren u over uw portefeuille, gebaseerd op uw beleggingsprofiel en strategie. U bepaalt of u ons advies opvolgt of niet.

Bekijk de video over Beleggen met Advies

U bepaalt zelf

Als u belegt met Advies bepaalt u zelf hoeveel risico u neemt. Op basis van uw beleggingshorizon krijgt u inzage in de risico's en rendementen van verschillende profielen. U kiest een profiel waarbij u zich het meest comfortabel voelt.

Uw beleggingsprofiel

Uw beleggingsprofiel geeft aan welk type belegger u bent en welk risico u kan en wilt nemen. Onze experts adviseren u aan de hand van uw profiel.

Keuze uit drie beleggingsstrategieën

Voordat u start met beleggen, kiest u de strategie die bij u past: Actueel, Inkomen of Duurzaam. Met Actueel volgt u de trend van de beurzen. Met Inkomen krijgt u regelmatig een bedrag uit uw portefeuille. Met Duurzaam kiest u voor maatschappelijk bewust beleggen.

Bekijk de video over de beleggingsstrategieën

Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Risicometer Beleggen

Sinds mei 2016 werken de leden van de Nederlandse Vereniging Banken (NVB) met de Risicometer Beleggen. Deze Risicometer maakt het mogelijk om de beleggingsprofielen van diverse banken onderling te vergelijken.

Voor wie?

Beleggen met Advies past bij u als:

 • U wilt profiteren van het deskundig advies van de ING
 • U wilt bepalen of u eventueel het advies wilt opvolgen
 • U voor een andere fondsenverdeling wilt kiezen
 • U van plan bent nu of op den duur minimaal € 5.000 te beleggen

Andere vormen van Beleggen

Past een andere vorm van beleggen toch beter bij u? Bekijk onderstaand overzicht.
BeleggingsvormPast bij u...
Zelf op de BeursAls u zelf wilt beleggen in bijvoorbeeld aandelen, obligaties, opties, beleggingsfondsen of andere beleggingsproducten.
BeheerAls u wilt beleggen zonder hier dagelijks mee bezig te zijn. U laat uw beleggingen beheren door de experts van de ING.
Zelf VermogensopbouwAls u Zelf wilt beleggen in girale fondsen met behulp van handige tools voor het samenstellen van uw portefeuille.
Geld voor LaterAls u gespreid wilt beleggen in fondsen. ING bouwt het risico gedurende de looptijd geleidelijk voor u af.
 

Aandacht voor uw vermogen

Met ING Personal Banking (vanaf € 75.000) of Private Banking (vanaf € 500.000) kunt u met ons uw wensen voor uw vermogen afstemmen op uw persoonlijke situatie. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een adviseur.

Beleggen of sparen?

Beleggen is geschikt voor u als u bereid bent risico’s te lopen. U kunt uw inleg verliezen. Wilt u dit risico niet lopen of kunt u uw geld maar korte tijd missen? Dan past sparen misschien beter bij u.

Tarieven

Bij Advies betaalt u geen transactiekosten. Wel betaalt u een basisfee. Daarnaast betaalt u een servicefee over het geld dat u belegt.

U belegt in beleggingsfondsen en trackers. Zij rekenen kosten voor het fondsbeheer. De fondsbeheerder houdt deze kosten in op het fondsvermogen. Meer over kosten fondsbeheerder
De tarieven hieronder gelden sinds 1 januari 2016, tenzij anders aangegeven.

Extra informatie over de basisfee

 • De basisfee wordt in rekening gebracht voor het aanhouden van een of meerdere Beleggingsrekeningen.
 • We incasseren de basisfee elk kwartaal van het gelddeel van uw Beleggingsrekening. Heeft u niet voldoende saldo? Dan vullen wij het saldo van uw Beleggingsrekening aan vanaf uw ING Betaalrekening.
 • Als u meerdere Beleggingsrekeningen op dezelfde naam heeft, dan betaalt u daarvoor slechts één keer de basisfee. Het maakt hierbij niet uit welke beleggingsvormen u gebruikt: Zelf, Advies of Beheer. De basisfee wordt geïncasseerd vanaf het gelddeel van de Beleggingsrekening met het grootste belegde bedrag.

Basisfee
€ 16 per jaar (€ 4 per kwartaal)
 
Variabele servicefee per Beleggingsrekening
BeleggingsprofielPercentage over het belegde bedrag
t/m € 500.000over het meerdere
Zeer defensief0,82%0,60%
Defensief0,90%0,68%
Neutraal0,98%0,76%
Offensief1,05%0,83%
Zeer offensief1,13%0,91%
 

Extra informatie over de servicefee

 • De tarieven van de servicefee zijn op jaarbasis. We incasseren de servicefee elk kwartaal van het gelddeel van uw Beleggingsrekening. Heeft u niet voldoende saldo? Dan vullen wij het saldo van uw Beleggingsrekening aan vanaf uw ING Betaalrekening.
 • De bovenstaande tarieven worden berekend over het gemiddelde belegde vermogen. Dit gemiddelde wordt bepaald op basis van het belegd vermogen aan het eind van elke maand.
 • U betaalt geen transactiekosten, dividendprovisie en bewaarloon.
 • De bovenstaande tarieven zijn exclusief de beheervergoeding die in rekening wordt gebracht door de fondsbeheerders. Deze vergoeding wordt automatisch verrekend in de koers van het betreffende fonds.

BTW
De vermelde tarieven zijn inclusief btw. Bij Advies betaalt u over 40% van het tarief 21% btw. Over de resterende 60% van het tarief betaalt u geen btw.
 
Rente over het gelddeel van uw Beleggingsrekening
Heeft u geld staan op het gelddeel van uw Beleggingsrekening? Dan krijgt u daar tot en met € 1.000.000 rente over:
Particulier0,50%
Zakelijk0,10%
Tarieven per 1 april 2016
 

Extra informatie over de rente die u ontvangt over het saldo op uw Beleggingsrekening

 • De rentepercentages die u ziet, zijn variabel en nominaal op jaarbasis. Variabele rente betekent dat de rente op ieder moment door de ING naar boven of naar beneden kan worden aangepast.
 • De rente wordt iedere maand op uw Beleggingsrekening bijgeschreven.

Ondanks de constante zorg en aandacht die ING aan de samenstelling van ing.nl besteedt, is het helaas mogelijk dat in de genoemde tarieven typefouten staan. ING is niet aansprakelijk voor enigerlei directe of indirecte schade die voor u uit eventuele typefouten zou kunnen voortvloeien. Alle tarieven gelden vanaf de genoemde peildatum en kunnen door ING op ieder moment worden gewijzigd.

Voorwaarden

Als u gaat beleggen is het belangrijk dat u weet waar u aan toe bent. Dat kunt u lezen in de onderstaande voorwaarden. U leest er bijvoorbeeld over de regels die gelden voor Zelf Beleggen en orderuitvoering. Maar ook over de risico’s die verbonden zijn aan beleggen.

Veelgestelde vragen