Beleggen met Beheer

 • Onze experts nemen u veel werk uit handen
 • U kunt uw beleggingen altijd kosteloos verkopen
 • U kunt al starten vanaf € 50 per maand
 • Binnen 5 stappen online geopend

Het product

Beleggen met Beheer betekent dat u zelf weinig omkijken heeft naar uw beleggingen. U bepaalt hoeveel risico u wilt lopen, wat u inlegt en wanneer. Onze beleggingsexperts beleggen dit voor u. Zij zorgen er met hun jarenlange ervaring voor dat u nooit meer verwacht risico loopt dan u wilt. Bovendien nemen wij ieder jaar contact met u op om af te stemmen of uw beleggingen nog bij u en uw persoonlijke situatie passen.

Wat kan Beleggen met Beheer u opleveren?

U kiest hoe u wilt beleggen en hoeveel verwacht risico u wilt lopen. Hiervoor heeft u de keuze uit 5 risicoprofielen. In onderstaande tabel ziet u per risicoprofiel welke rendementen onze beleggingsexperts hebben behaald met de beleggingsstrategie Actueel. Sinds de start in 2009 is dit een gunstig rendement.
Rendementen 1 januari 2009 – 31 oktober 2015 
Risicoprofiel2009201020112012201320142015sinds 2009
Zeer defensief12,44,92,210,5 1,810,22,054,6
Defensief17,38,20,011,0 4,511,94,268,4
Neutraal22,411,6-2,111,5 7,113,66,483,3
Offensief27,715,0-4,412,1 10,215,38,699,0
Zeer offensief33,118,4-6,812,7 13,017,010,6115,7
 

Bron: ING Investment Office en Morningstar Direct. 

Let op: De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het getoonde rendement is na aftrek van kosten behalve de service fee

U kunt altijd bij uw geld, stoppen is kosteloos en kan op elk moment

Wilt u extra inleggen, uw periodieke inleg wijzigen, of stoppen? Dat is bij ons kosteloos en kan op elk moment tegen de actuele koers. Hoewel beleggen op de lange termijn uitzicht biedt op aantrekkelijk rendement, zit u er bij ons niet aan vast.


Risico’s van beleggen

Beleggen brengt risico’s met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Ken de risico’s van beleggen.

Zo werkt het

Onze beleggingsexperts beleggen alleen binnen de bandbreedte van uw risicoprofiel. En omdat we doorlopend de marktontwikkelingen bijhouden, zijn we altijd op de hoogte van relevante gebeurtenissen. Zo kunnen wij ons beleid en keuzes voortdurend bijstellen. Bovendien nemen wij ieder jaar contact met u op om af te stemmen of uw beleggingen nog bij u en uw persoonlijke situatie passen.


De beleggingsexperts

Bekijk in deze video meer over onze beleggingsexperts die het geld van beleggen met Beheer investeren.

Open direct uw beleggen met Beheerrekening:

Starten met beleggen met Beheer is heel eenvoudig, via Mijn ING kunt u direct beginnen.
1. Klik op de oranje button Direct openen

Als u vervolgens inlogt op Mijn ING start het openingsproces automatisch.

2. Vul enkele persoonlijke gegevens in

En beantwoord 4 korte vragen om uw kennis en ervaring over beleggen vast te stellen.

3. Kies uw beleggingsstrategie

4. En geef aan hoeveel risico u bereid bent te lopen

We stellen u enkele vragen om te bepalen welk risicoprofiel bij u past.

5. Begin direct met beleggen

Uw rekening is geopend. U kunt nu direct geld inleggen in uw Beheerportefeuille.

Rekening geopend en nog niet ingelegd?

Bekijk hier hoe u geld kunt inleggen op uw geopende Beleggingsrekening met Beheer.

Altijd en overal inzicht in uw beleggingen

U kunt altijd en overal uw beleggingen inzien via onze Mobiele App en Mijn ING. Zo kunt u precies zien wat de behaalde rendementen zijn. Heeft u er vragen over? Dan kunt u terecht bij onze beleggingsspecialisten via 020 22 888 88 (lokaal tarief).

Tarieven

U betaalt een bedrag per kwartaal, de basisfee. Daarnaast betaalt u een servicefee over het geld dat u belegt.

Wij beleggen voor u in beleggingsfondsen en trackers. Die beleggingsfondsen en trackers rekenen kosten voor het fondsbeheer. De fondsbeheerder houdt deze kosten in op het fondsvermogen. Meer over kosten fondsbeheerder
De tarieven hieronder gelden sinds 1 januari 2015, tenzij anders aangegeven.
Basisfee
€ 16 per jaar (€ 4 per kwartaal)
 

Extra informatie over de basisfee

 • De basisfee wordt in rekening gebracht voor het aanhouden van een of meerdere Beleggingsrekeningen.
 • We incasseren de basisfee elk kwartaal van het gelddeel van uw Beleggingsrekening. Heeft u niet voldoende saldo? Dan vullen wij het saldo van uw Beleggingsrekening aan vanaf uw ING Betaalrekening.
 • Als u meerdere Beleggingsrekeningen op dezelfde naam heeft, dan betaalt u daarvoor slechts één keer de basisfee. Het maakt hierbij niet uit welke beleggingsvormen u gebruikt: Zelf, Advies of Beheer. De basisfee wordt geïncasseerd vanaf het gelddeel van de Beleggingsrekening met het grootste belegde bedrag.

Variabele servicefee per Beleggingsrekening
BeleggingsprofielPercentage over het belegde bedrag
Zeer defensief0,82%
Defensief0,90%
Neutraal0,98%
Offensief1,05%
Zeer offensief1,13%
Voor de beleggingsstrategie Index is de servicefee 0,10% lager. 
De servicefee is inclusief 21% btw.
 

Extra informatie over de servicefee

 • De tarieven van de servicefee zijn op jaarbasis. We incasseren de servicefee elk kwartaal van het gelddeel van uw Beleggingsrekening. Heeft u niet voldoende saldo? Dan vullen wij het saldo van uw Beleggingsrekening aan vanaf uw ING Betaalrekening.
 • De bovenstaande tarieven worden berekend over het gemiddelde belegde vermogen. Dit gemiddelde wordt bepaald op basis van het belegd vermogen aan het eind van elke maand.
 • U betaalt geen transactiekosten, dividendprovisie en bewaarloon.
 • De bovenstaande tarieven zijn exclusief de beheervergoeding die in rekening wordt gebracht door de fondsbeheerders. Deze vergoeding wordt automatisch verrekend in de koers van het betreffende fonds.

Rente over het gelddeel van uw Beleggingsrekening
Heeft u geld staan op het gelddeel van uw Beleggingsrekening? Dan krijgt u daar tot en met € 1.000.000 rente over:
Particulier0,70%
Zakelijk0,35%
Tarieven per 1 november 2015
 

Extra informatie over de rente die u ontvangt over het saldo op uw Beleggingsrekening

 • De rentepercentages die u ziet, zijn variabel en nominaal op jaarbasis. Variabele rente betekent dat de rente op ieder moment door de ING naar boven of naar beneden kan worden aangepast.
 • De rente wordt iedere maand op uw Beleggingsrekening bijgeschreven.

Ondanks de constante zorg en aandacht die ING aan de samenstelling van ing.nl besteedt, is het helaas mogelijk dat in de genoemde tarieven typefouten staan. ING is niet aansprakelijk voor enigerlei directe of indirecte schade die voor u uit eventuele typefouten zou kunnen voortvloeien. Alle tarieven gelden vanaf de genoemde peildatum en kunnen door ING op ieder moment worden gewijzigd.

Risico's

Als u belegt met Beheer, bepaalt u zelf hoeveel risico u neemt. Dat doet u door eerst uw beleggingsstrategie te bepalen. Vervolgens kiest u met uw beleggingsprofiel hoeveel risico u neemt.

Hoeveel risico wilt u nemen?

Risico nemen is een persoonlijke keuze. Hoe ervaart u het als uw beleggingen ineens 10% in waarde dalen? Accepteert u risico's in ruil voor de kans op een hoger rendement? Of neemt u liever wat minder risico en gaat u voor een zekerder rendement? Uw beleggingsprofiel geeft aan wat voor belegger u bent en hoeveel risico u kunt en wilt nemen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. U kunt uw inleg verliezen.

Uw beleggingsprofiel

U kunt kiezen uit 5 verschillende beleggingsprofielen: van zeer defensief tot zeer offensief. Als zeer defensieve belegger kiest u voor een beperkt risico, als zeer offensieve belegger kiest u voor veel risico. Bij ieder beleggingsprofiel hoort een bepaalde verdeling van uw beleggingen over vastrentende waarden en aandelen. Als u bijvoorbeeld kiest voor zeer defensief, dan belegt u voor 90% in vastrentende waarden en voor 10% in aandelen.

Risicobeheer

Wij beleggen alleen binnen de bandbreedte van uw beleggingsprofiel. En omdat we doorlopend de marktontwikkelingen bijhouden, zijn we altijd op de hoogte van relevante gebeurtenissen. Zo kunnen wij ons beleid en keuzes voortdurend bijstellen.

Spreiding om risico te beperken

U kunt erop rekenen dat wij uw beleggingen zorgvuldig spreiden over beleggingsfondsen en trackers. Bovendien verdelen we uw inleg over wereldwijde regio’s en bedrijfssectoren. Met gespreide beleggingsportefeuilles beperken we risico’s en gaan we voor goede rendementen.

Contact

Twijfelt u of beleggen met Beheer bij u past? Of heeft u vragen, bijvoorbeeld over de rendementen, risico’s of kosten? Neemt u dan contact met ons op. U kunt altijd met ons in gesprek, zowel op kantoor als via de telefoon.


We helpen u graag.