Beleggen voor beginners

De ING helpt u graag op weg

Begint u met beleggen? Dan helpt de ING u graag goed voorbereid op weg. Zo kunt u oefenen met een schaduwportefeuille. En informeren we hoe u het beste omgaat met de risico’s van beleggen.

Uw voordelen met beleggen bij de ING

Beleggen zoals u dat wilt

U kunt uw geld bij de ING op verschillende manieren beleggen:
  • U handelt zelfstandig
  • U belegt met professioneel advies
  • De ING beheert uw beleggingsportefeuille

Goed voorbereid beginnen met beleggen

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Sommige beleggingsproducten zijn minder risicovol dan andere. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk als u wilt beginnen met beleggen. U heeft zelf namelijk veel invloed op de risico’s die u loopt. Bedenk voordat u start wat uw doelstellingen, mogelijkheden en verwachtingen zijn:
  • Kunt u uw geld voor langere tijd missen?
  • Bent u bereid om risico’s te lopen?
  • Belegt u om uw inkomen aan te vullen of wilt u een vermogen opbouwen voor later?

Hoe gaat u met de risico’s om?

Door uw beleggingen te spreiden, spreidt u ook de risico’s. Dit doet u het beste over verschillende beleggingscategorieën (zoals aandelen, obligaties, onroerend goed) en deposito’s. Ook binnen de categorieën kunt u weer spreiden. Door bijvoorbeeld aandelen te kopen uit verschillende sectoren of obligaties met verschillende looptijden. Een praktische manier om uw beleggingen te spreiden is het deelnemen in beleggingsfondsen.

Beleggen via de Beleggersgiro

Met de Beleggersgiro kunt u handelen in meer dan 240 beleggingsfondsen van verschillende aanbieders. Inleggen of opnemen uit uw beleggingsfondsen is via internet gratis. Om via dit systeem te handelen, heeft u alleen een Beleggingsrekening nodig.

Expertise van het ING Investment Office

Als beginnend belegger profiteert u bij de ING optimaal van de kennis van het ING Investment Office (IIO). Het IIO volgt macro-economische ontwikkelingen, doet bedrijfsonderzoek en analyseert aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Op basis hiervan formuleert het IIO een actuele visie op beleggen en stelt de beleggingsportefeuilles samen. Kiest u voor beleggen met advies of in beheer dan is deze expertise direct voor u beschikbaar.

Visie en opinie

Op onze pagina ‘Visie en opinie’ leest u onder andere het laatste beleggingsnieuws. U kunt zich er ook aanmelden voor de ING Beleggen Mail. U ontvangt dan elke maand een update met onder meer relevante economische ontwikkelingen, beleggingsnieuws, vooruitzichten op de beurs en handige tips. Zo blijft u goed op de hoogte.

Leren beleggen

Heeft u weinig of geen ervaring met beleggen? De ING brengt u graag de nodige kennis bij van de verschillende beleggingsproducten. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen aandelen, obligaties en opties? Hoe maakt u winst? Wat zijn de risico’s per product? Het onderdeel ‘Meer over beleggen’ geeft u antwoord op deze en andere vragen.

Hulp nodig?

Deel deze pagina