Meer over beleggen

ING helpt u graag op weg

Bij ING kunt u beleggen in aandelen, beleggingsfondsen, Sprinters, obligaties, gestructureerde producten en opties. Heeft u geen of weinig ervaring met beleggen? Dan leert u hier meer over beleggen en de bijbehorende risico’s.

Aandelen

Als u belegt in aandelen, maakt u kans op dividend en/of koersrendement. Bij ING handelt u rechtstreeks op de beurs tegen scherpe tarieven. Het is belangrijk dat u de risico’s van aandelen goed begrijpt voordat u gaat handelen.

Obligaties

Obligaties zijn interessant als u geld wilt uitlenen aan ondernemingen of een overheid en geïnteresseerd bent in een periodieke couponrente. Bij ING kunt u tegen lage tarieven obligaties verhandelen. Het is belangrijk dat u de risico’s van obligaties goed begrijpt voordat u gaat beleggen.

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn interessant voor u als u geïnteresseerd bent in een brede spreiding van uw beleggingen en wilt profiteren van het beheer van professionele fondsbeheerders. In Mijn ING kunt u beleggingsfondsen kosteloos verhandelen.

Opties

Een optie geeft u het recht om bijvoorbeeld aandelen te kopen of te verkopen binnen een bepaalde periode tegen een van te voren vastgestelde prijs. Opties zijn interessant als u met een kleine investering wilt inspelen op koersstijgingen en –dalingen. Handelen in opties vereist specifieke kennis en ervaring omdat het zeer risicovol is.

ING Sprinters

ING Sprinters kunt u met een hefboom versneld inspelen op de koersverandering van een onderliggende waarde. De ING Sprinter is een alternatief voor opties, aandelen of turbo’s. ING Sprinters zijn interessant voor u als u wilt profiteren van de hefboomwerking en het grotere risico hierbij accepteert.

Gestructureerde producten

Gestructureerde producten’ is een verzamelnaam voor verschillende financiële instrumenten. Sommige gestructureerde producten hebben als doel de belegger te beschermen tegen koersverliezen, terwijl andere juist een hoog risico kennen in ruil voor extra verwacht rendement.

ETF’s / Trackers

Exchange Traded Funds (ETF’s) / Trackers volgen een index met als doel het rendement van een index te evenaren. Deze instrumenten combineren de spreiding van beleggingsfondsen met de verhandelbaarheid van aandelen. U kunt ze kosteloos verhandelen via Mijn ING.

Beleggers ABC

De ING helpt u graag met leren beleggen. Het Beleggers ABC geeft u de belangrijkste beleggingstermen op alfabetische volgorde.