Uw effecten overboeken

De ING helpt u graag

Uw effecten overboeken. Of het nu naar de ING is, van de ING naar een andere bank of tussen 2 rekeningen bij de ING. De ING maakt het u graag zo makkelijk mogelijk.

1. Kosteloos overstappen naar de ING

Wilt u uw effecten overboeken van uw huidige bank naar de ING? Hier vind de manier waarop u dit kunt doen. Wilt u hulp bij overboeken? Laat het ons weten, dan bellen wij u graag.
  • Gebruik de Overstapservice. Hiermee geeft u ING de opdracht om uw beleggingen bij uw huidige Nederlandse bank over te boeken naar uw ING Beleggingsrekening.
  • Overstappen door verkopen. Verkoop uw beleggingen bij uw huidige bank en boek de opbrengst naar uw ING Beleggingsrekening. Maakt u daarbij kosten, dan vergoeden wij de verkoopkosten.
  • Beleggingen overboeken vanuit een buitenlandse bank. Dit doet u door contact op te nemen met uw buitenlandse bank en te vragen om de stukken aan de ING te leveren. Maakt u daarbij kosten, dan vergoeden wij de overboekingskosten

2. Overboeken tussen twee ING Beleggingsrekeningen

U kunt gratis effecten overboeken tussen 2 ING Beleggingsrekeningen. Houdt u rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen.

3. Overboeken van de ING naar een andere bank

Wilt u effecten overboeken van de ING naar een andere bank? Dat kan. Houdt u dan wel rekening met een verwerkingstijd van gemiddeld 2 weken..

Beleggingsrekening aanvragen

Om uw effecten te kunnen overboeken naar de ING heeft u een Beleggingsrekening nodig bij de ING. Een Beleggingsrekening kunt u eenvoudig online aanvragen als u een Betaalrekening heeft bij de ING.

Hulp nodig?

Deel deze pagina