Automatische Incasso

Altijd op tijd uw rekeningen betalen? Maak dan gebruik van een Automatische Incasso. U geeft eenmalig een machtiging af en uw rekeningen worden voortaan automatisch betaald. Uiteraard kunt u de Automatische Incasso stopzetten of wijzigen.

Kenmerken

  • Eenvoudige manier van betalen
  • Schriftelijk of telefonisch te regelen
  • Rekeningen altijd op tijd betaald

Zo werkt Automatische Incasso

Met een Automatische Incasso machtigt u bedrijven of instellingen (de incasseerder) om eenmalig of regelmatig, bijvoorbeeld maandelijks, een afgesproken bedrag van uw rekening af te schrijven. Voorwaarde is wel dat er altijd voldoende saldo op uw Betaalrekening staat, zodat de incasseerder het geld kan incasseren.
Tip: Wist u dat veel bedrijven korting geven als u per incasso betaalt?

Zo geeft u machtiging af

Wilt u voortaan betalen met een Automatische Incasso, dan gebruikt u het machtigingsformulier van het betreffende bedrijf of de instelling. De incasseerder moet een geldige machtiging (voorzien van uw handtekening) van u hebben ontvangen. Pas daarna kan het afgesproken bedrag van uw rekening afgeschreven worden. Als u telefonisch een machtiging heeft afgegeven, zal de incasseerder u binnen enkele werkdagen een schriftelijke bevestiging van de ontvangen machtiging sturen, met vermelding van de termijn van terugboeking en de datum van afschrijving.

Stopzetten automatisch afschrijven door een bedrijf of instelling

Als u een bedrijf of instelling heeft gemachtigd om automatisch geld van uw rekening af te schrijven, dan kunt u deze machtiging stopzetten door bij dat bedrijf een schriftelijk verzoek in te dienen. U kunt hiervoor ook het formulier stopzetten machtiging uitprinten en ingevuld en ondertekend opsturen naar het bedrijf of instelling waaraan u de machtiging heeft verstrekt. Het is verstandig een kopie van de intrekking machtiging voor uw eigen administratie te bewaren en de incasseerder te vragen om een bevestiging dat uw machtiging is ingetrokken. Heeft u ING gemachtigd om automatisch over te schrijven van uw Betaalrekening naar uw spaarrekening en u wilt dit wijzigen? Meer informatie op de pagina Automatisch Sparen.

Onterechte Automatische Incasso terugboeken

Een incasso boekt u gemakkelijk terug in Mijn ING als de terugboekingtermijn nog niet is verstreken. In Mijn ING vindt u tevens de terugboekingtermijn terug.

Onterechte Automatische Incasso terugboeken in Mijn ING

  1. Log in op Mijn ING
  2. Bij ‘Alles in Mijn ING’ klikt u bij ‘Betalen’ op ‘Incasso’s’
  3. Selecteer de juiste Betaalrekening
  4. Vervolgens kunt u op het scherm ‘Incasso’s’ een incasso weigeren of terugboeken
  5. U krijgt de melding dat de opdracht is ontvangen en dat deze binnen enkele dagen wordt verwerkt
  6. Bij ‘Terugboekstatus’ ziet u of de terugboeking is goedgekeurd, in behandeling of is teruggeboekt.
Heeft u geen Mijn ING (internetbankieren)? Bel dan 020 22 888 88. Wij helpen u graag op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Deel deze pagina

Volg ING op Facebook
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, discussieer mee en doe mee aan speciale Facebook-acties!

Like ons op Facebook